Wordpress

Önbellek Eklentisi ile WordPress Web Site Hızını Arttırma

Önbelleğe alma, WordPress sitenizi hızlandırmanıza ve performansı artırmanız da oldukça etkili bir işlemdir. Bu yazımızda, önbellek eklentisi ile WordPress web site hızını arttırma konusundan bahsedeceğiz.

Önbellek Eklentisi Kullanarak WordPress Web Site Hızını Arttırma

Önbelleğe Alma İşleminin Önemi

Önbelleğe alma işlemi oldukça önemlidir. Nedeni ise WordPress barındırma sunucularınızda oluşan yükü azaltması ve web sitenizin daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlamasıdır. WordPress web sitenizin hızını ve performansını iyileştirmeniz için uygun önbelleğe alma ayarlarına ihtiyaç duyarsınız.

Oldukça hızlı bir web sitesi, kullanıcı deneyiminin iyileşmesini ve kullanıcıları daha fazla sayfayı ziyaret etmesini sağlamaktadır. Bu işlem aynı zamanda web sitenize katılımı artırmanız ve kullanıcıların web sitenizde geçirdiği zamanı artırmanız için de yardımcı olur.

Daha hızlı bir web sitesi, web sitenize organik aramadan daha fazla trafik çekmeniz için de yardımcı olur. Google, oldukça hızlı olan web sitelerinin, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almaları için yardımcı olan önemli bir SEO avantajı sağlamaktadır.

Hadi şimdi, web sitenizin hızını artırmanız için tercih edebileceğiniz en iyi WordPress önbellek eklentilerine bir göz atalım.

1. WP Roketi

WP Rocket , piyasada bulunan en iyi WordPress önbellek eklentisidir. WP Rocket, en kolay ve yeni başlayan kullanıcıların dostu olan önbellek eklentisidir. Bu eklenti, farklı önbelleğe alma seçenekleri için kullanılan teknik terimleri bilmiyorsanız bile size çok yardımcı olmaktadır.

WP Rocket, kullanıcıların web sitelerini tek tıklama ile anında önbelleğe almalarını sağlamaktadır. Kullanılan tarayıcı, önbelleği oluşturmak için WordPress sayfalarınızı otomatik olarak getirir. Eklenti daha sonra gzip sıkıştırma, sayfa önbelleği ve önbellek yükleme gibi önerilen WordPress önbelleğe alma ayarlarını otomatik bir şekilde açar.

WP Rocket ayrıca, performansı daha da iyileştirmek için açabileceğiniz isteğe bağlı özellikler içerir. Bu, tembel yükleme görüntüleri , CDN desteği, DNS ön getirme, küçültme ve daha fazlasını içerir.

2. W3 Total Cache

En popüler WordPress önbellekleme eklentilerinden bir tanesi de W3 Total Cache’dir. Yeni başlayan kullanıcılar için biraz korkutucu görünmesine neden olabilecek çok sayıda seçeneğe sahip kapsamlı bir WordPress önbellek eklentisidir.

WordPress önbelleğini doğru bir şekilde kurmak için ihtiyacınız olan bütün özellikleri içerir. Buna sayfa önbelleği, nesne önbelleği, gzip sıkıştırması, sınırlı küçültme desteği, CDN desteği gibi birçok özelliği içermektedir.

Yeni başlayan kullanıcılar, W3 Total Cache kullanmanın biraz zor olduğunu düşünebilir. Ancak kullanımını öğrendikten sonra oldukça kapsamlı özelliklere sahip bu eklentiyi kullanmaktan vazgeçemeyeceklerdir.

3. WP Super Cache

WP Super Cache, bir diğer popüler WordPress önbellekleme eklentisidir. WP Super Cache, ücretsiz bir eklentidir ve en iyi WordPress barındırma şirketlerinin çoğu tarafından tavsiye edilmektedir.

WP Super Cache eklentisi, web sitenizi hızlandırmak için ihtiyaç duyacağınız bütün ihtiyaç duyulan önbelleğe alma özelliklerini içermektedir. Buna gzip sıkıştırması, sayfa önbelleği, önbellek ön yüklemesi, CDN desteği, gelişmiş önbellek önyüklemesi gibi daha birçok özellik buna dahildir.

Kolay kurulum için ayrı bir sekmeye sahip kapsamlı bir ayarlar bölümü içermektedir.

4. Sucuri

Sucuri , en iyi WordPress güvenlik duvarı eklentilerinden bir tanesidir. Bir web sitesi güvenlik duvarı olarak Sucuri , web sitesi içeriğinizi önbelleğe alma ve bir butona tıklayarak gzip sıkıştırmasını etkinleştirmek için yerleşik bir seçenek ile beraber gelmektedir.

Sucuri, DNS düzeyinde bir güvenlik duvarı olduğu için herhangi bir web sitesinin tercih edebileceği en iyi seçenektir. Yani, istekleri web sitenize ulaşmadan önce kullanıcılarınıza önbelleğe alınmış içerik sunabilecekleri anlamına gelmektedir. Sucuri, sayesinde web sitenizde inanılmaz bir performans artışı sağlanacaktır.

Bu yazımızın önbellek eklentisi ile WordPress web site hızını arttırma konusunda yardımcı olacağını umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz WordPress’te Resimlere Nasıl Başlık Eklenir yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu