İpuçları

Sanal Sunucu VDS Nedir? VPS ile Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sanal sunucu VDS, bir ana fiziksel sunucunun sanallaştırılmasıyla oluşturulan sunucuya denir. VDS sunucu genel olarak birçok farklı özelliğe ve avantaja sahiptir. Ancak sunucunun en dikkat çekici özelliklerinden ve avantajlarından birisi oldukça yüksek performanslı olmasıdır.

Genel olarak yüksek performansa sahip olan VDS sunucular, birçok farklı sebepten dolayı tercih edilebilirler. VDS’in yanı sıra birde VPS sunucular mevcuttur. Bu sunucuların VDS’e göre daha ekonomik olduklarını söyleyebiliriz.

Daha ekonomik olarak karşımıza çıkan VPS sunucuların sanal sunucu VDS ile arasında birçok fark bulunuyor. Örneğin, VPS sunucular kaynaklarını paylaşımlı olarak kullanırlarken, VDS sunucularda kaynak paylaşımı yapılmıyor. Ancak tabii ki VPS ile VDS arasındaki farklar bununla sınırlı kalmıyor. VDS sunucunun özelliklerini ve daha birçok detayını merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

Sanal Sunucu VDS Nedir?

wordpresstr-sanal-sunucu-vds-ozellikleri

Sanal sunucu VDS, bir ana fiziksel sunucunun sanallaştırma teknolojisiyle sanallaştırılmasıyla oluşur. Ana fiziksel sunucu sanallaştırıldığında sunucudaki kaynaklar kullanıcılara özel olarak ayrılabilir. RAM miktarı, disk miktarı ve daha birçok kaynak VDS oluşturulurken özel olarak ayrılır. Bu kaynaklar her bir kullanıcıya özel olarak ayrılır.

Yani başka bir kullanıcının kaynak kullanımı diğer kullanıcıyı etkilemez. Hangi kullanıcıya ne kadar kaynak ayrılmışsa o kullanıcı her zaman o kaynağın tamamını kullanabilir. Bu yüzden VDS sunucunun VPS’e göre daha performanslı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü VPS’de kaynakların kullanımı kullanıcılar arasında paylaştırılırken, VDS’de kaynaklar paylaştırılmaz.

Sanal Sunucu VDS Özellikleri Nelerdir?

Sanal sunucu VDS birçok farklı özellikle karşımıza çıkıyor. Bu kısımda ilk olarak VDS hizmetlerinin güvenlik konusunda ileri teknoloji yazılımlara sahip olduğunu belirtelim. Bu yüzden bu sunucular özellikle şirketler tarafından rahatlıkla tercih edilebiliyorlar.

Yani birçok konuda avantajlı olan VDS, güvenlik konusundaki avantajıyla da diğer seçenekler arasında daha fazla ön plana çıkıyor. VDS sanal sunucunun dikkat çeken özellikleriyse genel olarak aşağıdaki şekilde oluşuyor.

VDS Sanal Sunucu Özellikleri

  • Önemli bilgilerin depolanmasını ve yedeklenmesini sağlayabilir.
  • Kaynaklar paylaşımsız olarak tek bir kullanıcıya özel olarak ayrılır.
  • Sınırlama düzeyi en az seviyededir ve diğer kullanıcılarla bağlantısı yoktur.
  • Güvenlik konusunda oldukça ileri teknoloji yazılımlara sahiptir.

Sanal Sunucu VDS Avantajları Nelerdir?

Sanal sunucu VDS avantajları birçok farklı şekilde oluşuyor. Örneğin, kaynakların diğer kullanıcılarla paylaşılmıyor olması VDS için büyük bir avantaj. Bu sayede VDS, çevresindeki sunuculardan etkilenmeyerek yüksek performansla çalışabiliyor. Ancak tabii ki bu sunucunun avantajları bununla sınırla kalmıyor. VDS’in dikkat çeken bazı avantajları genel olarak aşağıdaki şekilde oluşuyor.

VDS Sanal Sunucu Avantajları

  • VDS sunucuda yer alan web sitelerinin kaynakları ihtiyaç halinde kolaylıkla arttırılabilir.
  • Dedicated sunucuyla benzer özellikleri sunmasına rağmen daha ekonomiktir.
  • Root erişimi sayesinde kullanıcıların sunucuda daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlar.
  • İstediğiniz güvenlik yazılımını kurabilmenizi sağlar.
  • Disk alanı, CPU ve RAM gibi kaynaklar tamamen paylaşımsızdır ve kullanıcılara özel ayrı olarak atanır. Bu sayede çevresindeki kaynak kullanımlarından etkilenmeden her zaman yüksek performansla çalışabilir.

Sanal Sunucu VDS ile VPS Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bu kısımda sanal sunucu VDS ile VPS arasındaki farklara değinmeye çalışacağız. Bu iki sunucu arasında birçok fark mevcut. Bu farklardan bazıları genel olarak aşağıdaki şekilde oluşuyor.

Sanal Sunucu VPS ile VDS Arasındaki Farklar

  • VPS’in maliyeti VDS’e göre daha düşüktür.
  • VDS’te kaynaklar donanımsal olarak ayrılırken, VPS’te yazılımsal olarak ayrılır.
  • VPS’in kullanıcılara sunduğu sunucu kontrolü VDS’e göre daha fazladır.
  • VPS’te yer alan sitelerin performansı birbirinden etkilenebilir. Ancak VDS’de kaynaklar kullanıcıya özel olarak ayrıldığı için böyle bir şey mümkün değildir.

Sanal Sunucu VDS ile Dedicated Sunucular Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sanal sunucu VDS ile dedicated sunucular arasında da birçok fark mevcut. VDS ile VPS farklarından sonra bu konuya da kısaca değinmek istiyoruz. Dedicated sunucuların yani fiziksel sunucuların VDS sunucularla arasındaki bazı farklar genel olarak aşağıdaki şekilde oluşuyor.

VDS Sanal Sunucu ile Dedicated Arasındaki Farklar

  • Dedicated sunucuda kullanıcı istediği işletim sistemini kullanabilir.
  • VDS bir sanal sunucuyken, dedicated ise fiziksel sunucudur.
  • Dedicated sunucuların performansı yüksektir ancak maliyeti de daha yüksektir.
  • Dedicated sunucularda tüm kaynaklar tek bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Ancak VDS’de kaynaklar birçok kullanıcıya paylaştırılır.
  • VDS, dedicated sunucular kadar tam denetim sağlayamaz.
  • Dedicated özellikle büyük işletmeler tarafından tercih edilebilir. VDS ise orta sınıf işletmeler için daha uygun bir seçenek olabilir.

Sanal Sunucu VDS Paketi Nereden Satın Alınabilir?

wordpresstr-sanal-sunucu-vds-nedir-hostixo

Sanal sunucu VDS hizmeti Hostixo dahil birçok firmadan kiralanabiliyor. Yani birçok firmanın VDS paketlerine göz atarak istediğiniz firmayı tercih edebilirsiniz. Ancak biz bu kısımda sizler için Hostixo VDS sanal sunucu kiralama hizmetini ele almaya çalışacağız.

Böylece VDS paketlerinin özellikleri ve fiyatları hakkında biraz bilgi sahibi olabileceksiniz. Yazımızda bahsedeceğimiz Hostixo’da VDS sunucu kiralama hizmeti dahil birçok farklı hizmet bulunuyor. Bu hizmetler genel olarak uygun fiyatlandırmayla kullanıcıların dikkatini çekiyor.

Neden Hostixo VDS Hizmeti Tercih Edilebilir?

wordpresstr-sanal-sunucu-vds-hostixo

Sanal sunucu VDS hizmeti Hostixo’dan alınabiliyor. Yani Hostixo’da birçok farklı VDS paketi bulunuyor. Burada ilk olarak Hostixo’nun son zamanlarda yükselişte olan bir firma olduğunu belirtmemizde fayda var. Son zamanlarda birçok kişi tarafından tercih edilen firmada birçok farklı hizmet karşımıza çıkıyor.

Ayrıca Hostixo genel olarak müşterilerine oldukça uygun fiyatlarla hizmet sunuyor. Yani Hostixo firmasındaki hizmetlerin genel olarak fiyat performans olduklarını söyleyebiliriz. Hostixo VDS paketlerinde de aynı şekilde oldukça uygun fiyatlar ve yüksek özellikler karşımıza çıkıyor.

Böylece istediğiniz VDS paketini satın alarak VDS sunucunuzu kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Bu kısımda son olarak Hostixo’nun müşterilerinden genel olarak olumlu geri bildirimler aldığını belirtmemizde fayda var. Daha önce hazırladığımız Hostixo hosting inceleme yazımıza göz atarak Hostixo hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hostixo VDS Paketleri Özellikleri Neler?

Hostixo sanal sunucu VDS paketleri birçok farklı özellikle karşımıza çıkıyor. Ancak bu paketlerdeki bazı özellikleri tamamen aynı. Örneğin, tüm paketlerde 100 Mbit port ve limitsiz trafik özelliği mevcut.

Ayrıca tüm paketlerde yedeklemenin ve kontrol panelinin de ücretsiz olarak sunulduğunu belirtmemizde fayda var. Bunların yanı sıra paketlerdeki değişken özellikler RAM, disk ve CPU kısmında bizleri karşılıyor.

Başlangıç paketinde bizleri 40 GB SSD disk, 2 GB ECC RAM ve 2 vCpu Intel Xeon E5 CPU karşılıyor. En üst seviye paketteyse 180 GB SSD, 16 GB ECC RAM ve 8 vCpu Intel Xeon E5 özellikleri bulunuyor. Hostixo VDS paketlerinin özellikleri genel olarak bu şekilde oluşuyor.

Hostixo VDS Fiyatları Ne Kadar?

Hostixo sanal sunucu VDS fiyatları elbette her zaman aynı olmayabilir. Fiyatlar birçok faktöre göre zaman zaman değişiklik gösterebilirler. Ancak bu kısımda ortalama fiyatlar hakkında fikir sahibi olmanız açısından biraz bu konuya değinmek istiyoruz. İlk olarak Hostixo’da başlangıç VDS paketinin aylık yaklaşık 100 TL olduğunu belirtelim.

Yani VDS paketleri aylık yaklaşık 100 TL’den başlıyor. En yüksek VDS paketinin fiyatıysa aylık yaklaşık 400 TL olarak belirlenmiş. Kısacası Hostixo’da güncel VDS paketi fiyatları aylık yaklaşık 100 ile 400 TL arasında oluşuyor. Ancak bu sanal sunucu VDS fiyatlarının birçok faktöre göre değişiklik gösterebileceğini tekrar hatırlatmamızda fayda var.

 

 

 

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu