İpuçları

En İyi 5 Web Semineri Yazılım Platformu

Kullanıcılarınızla bağlantı kurmak ve işinizi büyütmek için canlı web seminerleri yapmanıza olanak tanıyan birçok web semineri platformu bulunmaktadır.

Bu yazımızda, en iyi 5 web semineri yazılım platformu konusundan bahsedeceğiz.

 En İyi 5 Web Semineri Yazılım Platformu

Web semineri platformlarının tercih edilebileceği çok sayıda seçeneği bulunmaktadır. Bazıları canlı web seminerleri düzenler, bazıları konferans toplantıları düzenler ve bazıları genellikle olası satış oluşturma ve satış hunileri için kullanılan canlı bir simülasyon (otomatik web seminerleri olarak adlandırılır) olarak web seminerleri düzenler.

Bir web semineri yazılımı seçerken, seçtiğiniz platformun istediğiniz tüm özelliklere sahip olduğuna dikkat etmelisiniz.

İyi bir web semineri platformu aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:

  • Gecikme veya kesinti olmayan harika video kalitesi ve güvenilir web semineri barındırma hizmeti,
  • Potansiyel müşteri oluşturma için canlı web seminerleri ve otomatik web seminerleri yapma yeteneği,
  • Gerçek zamanlı sohbet özellikleri sayesinde izleyicilerinizle etkileşim kurarak soruları yanıtlayabilme,
  • Birden çok sunucu ve sunucu sahibi olabilme,
  • Sunum yapanların ekranı paylaşma ve gelecekteki web semineri tekrarları için web semineri kaydetme yeteneği,
  • Üçüncü taraf e – posta pazarlama hizmetleri , pazarlama otomasyon araçları ve CRM yazılımı ile sorunsuz entegrasyonları sayesinde oturumdan sonra kullanıcılarla bağlantı kurabilirsiniz,
  • Kaydı ve katılımı artırmak için akıllı web semineri kayıt sayfaları ve açılış sayfaları,
  • Neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görmenize olanak tanıyan eyleme dönüştürülebilir web semineri analizi, böylece maksimum dönüşüm için web seminerinizde ince ayarlar yapabilirsiniz.

Bu web semineri özelliklerinin yanı sıra, harika destek ve uygun fiyatlandırma seçenekleri sunan bir web semineri yazılımı istiyoranız eğer sizlerle paylaşacağımız yazılımları hemen inceleyebilirsiniz.

1. Livestorm

Livestorm, üç tür web semineri sunan popüler bir web semineri yazılımıdır: canlı video web seminerleri, isteğe bağlı web seminerleri ve otomatik web seminerleridir.

Pazarlamacılar arasında hızla büyüyen bir web semineri platformudur çünkü tarayıcı tabanlı web seminerleri sunarlar. Bu özelliği sayesinde kullanıcılarınızın katılmak için herhangi bir yazılım indirmesi gerekmediği anlamına gelir.

Livestorm web konferansı, Google Chrome, Firefox, Safari vb. Dahil tüm web tarayıcılarında çalışır.

HD video, web seminerleri sırasında sohbet mesajları, ekran paylaşımı, canlı Soru-Cevap, izleyici yoklama işlevi, otomatik e-posta hatırlatıcıları, belge paylaşma yeteneği ve daha fazlası gibi tüm güçlü web semineri özellikleriyle birlikte gelir.

Livestorm, kapsamlı bir video iletişim platformu olmayı hedeflemektedir. Livestorm’u web seminerini canlı etkinlikler, ürün demoları, müşteri eğitim oturumları, şirket iletişimi ve çevrimiçi kurslar için kullanabilirsiniz.

İzleyicilerinize ev sahipliği yapmanıza ve onlarla daha iyi etkileşim kurmanıza yardımcı olmak için ekip arkadaşlarınızı moderatör olarak davet edebilirsiniz. Web semineri veri analizleri, performansınızı analiz etmenize olanak tanır, böylece dönüşümlerinizi iyileştirebilirsiniz.

Yerleşik entegrasyonlar ve Zapier kullanarak 1000’den fazla pazarlama platformuna bağlanır, böylece iş akışınızı iyileştirmek için ihtiyaç duyduğunuz yere müşteri verilerini gönderebilirsiniz.

En iyi yanı, fiyatlandırmalarının küçük işletmeler için çok uygun olmasıdır.

Fiyatlandırma: Ücretsiz plan, 10 adede kadar kayıt yaptırabilen kişiye ve 20 dakikalık bir web semineri ile birlikte gelmektedir. Profesyonel planlar canlı katılımcı sayısı 100’e kadar olanının fiyatı 99 $ ‘dan başlar.

2. EasyWebinar

EasyWebinar, pazarlamacılar için popüler bir web semineri platformudur çünkü hem canlı web seminerleri hem de otomatikleştirilmiş web seminerleri yapmanıza olanak tanır.

Canlı web seminerleri, herhangi bir gecikme olmaksızın yüksek kaliteli videoya, gerçek zamanlı sohbete, birden çok sunucuya, kayıt ve arşivleme, ekran paylaşımı ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanır.

EasyCast özelliğini, aynı anda YouTube Live ve Facebook Live gibi birden fazla sosyal medya platformunda aynı anda canlı yayın yapmak için kullanabilirsiniz.

Otomatik web seminerleri, kullanıcının yerel saat dilimlerini optimize ederek daha büyük bir kitleye ulaşmak için her zaman yeşil olan web seminerlerini kolayca yürütmenize olanak tanır. Daha fazla potansiyel müşteri toplamak ve yüksek dönüşüm sağlayan bir satış hunisi oluşturmak için canlı web seminerlerinizden herhangi birini kolayca yeniden düzenleyebilir ve bunları otomatik web seminerlerine dönüştürebilirsiniz.

Web semineri şablonlarının marka stillerinize uymasını sağlamak için özelleştirme seçeneklerini kullanabilirsiniz. Kayıt yerleştirme seçeneği, kendi web sitenizde SeedProd , Clickfunnels, Leadpages ve daha fazlası gibi açılış sayfası oluşturucularla bir kayıt formu barındırmanıza olanak tanır.

Tüm popüler e-posta pazarlama hizmetleriyle entegre olurlar , böylece kullanıcılara teklifler, web seminerinden önce ve sonra bildirimler göndererek onlarla etkileşim kurabilirsiniz.

Fiyatlandırma: 100’e kadar canlı katılımcıyla aylık 78 ABD $ ‘dan başlar. Bu planda sınırsız canlı katılımcıya sahip olmak için YouTube canlı entegrasyonunu kullanabilirsiniz.

3. Stealth Seminar

Stealth Seminar , en iyi otomatik web semineri platformu olarak bilinir çünkü web seminerlerini en üst düzeye çıkarmanıza ve satış huninizi otomatikleştirmenize yardımcı olmaya odaklanır.

Kullanıcı saat dilimlerinden daha iyi yararlanmak, düşük internet bant genişliği gibi teknik arızalardan kaçınmak için önceden kaydedilmiş web seminerlerini canlıymış gibi yürütmek için Stealth Seminar’ı kullanabilirsiniz.

Ayrıca, YouTube ile canlı web seminerleri yürütmenize veya etkileşim için canlı sohbet ile önceden kaydedilmiş web seminerini yürütmenize olanak tanıyan karma bir web semineri yürütmenize de olanak tanır.

Stealth Seminar, daha fazla müşteri adayını dönüştürmenize yardımcı olmak için tasarlanmış, özelleştirilebilir önceden hazırlanmış şablonlarla birlikte gelir. Bu, kayıt şablonlarını, akıllı CTA’ları, anketleri ve geri sayım sayaçları gibi araçlarını içerir.

Küçük işletmeler için, web seminerinizin daha popüler görünmesini sağlamak ve otorite oluşturmak için sahte katılımcılar ekleme seçeneğine sahiptirler.

Web semineri analizleri size kayıt olmayı, web semineri katılımcılarını, web semineri dönüşüm oranını ve üretilen toplam satışları gösterir. Belirli harekete geçirici mesajlar için katılım raporlarını bile görebilirsiniz.

Fiyatlandırma: 150 eşzamanlı katılımcı için aylık 69,96 $ ‘dan başlar.

4. Zoom

Zoom, şu anda çevrimiçi toplantılar için piyasadaki en trend görüntülü konferans görüşme şirketidir. Ancak pek çoğunun bilmediği şey, Zoom’un video web semineri pazarına da dahil olduğudur.

Ekran paylaşımı, Soru-Cevap sohbeti ve soruları beğenme ve oylama yeteneği ile etkileşimli video web seminerini yürütmek için Zoom’u kullanabilirsiniz.

Zoom, canlı web seminerleri yürütmenin yanı sıra web seminerleri kaydetmenize ve hatta transkript eklemenize izin verir. Ayrıca etkinlik öncesi panelistler için pratik oturumları da çalıştırabilirsiniz.

Zoom’un web semineri platformunun benzersiz yanı, aynı anda 49’dan fazla ekranda görüntülenebilir olması ve 100 paneliste sahip olmanıza izin vermesidir. Bu, katılımcıları panelist olmaya ve sohbete katılmaya yükseltmenize olanak tanır.

Ayrıca, Facebook Live, YouTube Live ve diğer özel akış hizmetlerinde sınırsız izleyici kitlesine aynı anda canlı yayın yapmanıza olanak tanır.

Zoom, tüm popüler e-posta pazarlama hizmetleri ve CRM platformlarıyla bütünleşir.

Yerleşik analitik ve pazarlama araçları, bu listedeki diğer web semineri yazılımlarından bazıları kadar güçlü değildir, ancak güvenilirlikleri ve video kalitesi mükemmeldir.

Fiyatlandırma: Fiyatlandırma 100 katılımcı için aylık 40 $ ‘dan başlamaktadır. Ancak ölçeklendikçe daha pahalı hale geliyor. Örneğin, 3000 katılımcı size Zoom için aylık 990 $ ve GoToWebinar’da 499 $ ‘a mal olacaktır.

5.Demio

Demio, sürtünmesiz bağlantı sağladığı için pazarlamacılar arasında hızla büyüyen bir web Semineri yazılımıdır, böylece kullanıcılarınız tarayıcıdaki web seminerine herhangi bir yazılım indirmeden tek tıklamayla katılabilir.

Web kamerası videosu, ekran paylaşımı ile canlı web seminerleri yürütmek ve sunum slaytlarınızı doğrudan Demio’ya yüklemek için kullanabilirsiniz.

Kullanıcı dostu platformları, etkinlik sırasında istatistiklerle etkileşimli anketler, teklifler ve eylem çağrıları kullanarak kitlenizle etkileşim kurmanıza, bildiri hediyeleri veya bonus indirmelerini paylaşmanıza, kullanıcıların sorularını organize etmenize ve yanıtlamanıza, genel veya özel olarak kullanıcılarla sohbet etmenize olanak tanır.

Canlı web seminerlerinizi indirebilir ve kayıtları paylaşmak veya otomatik satış huninizde kullanmak için bunları otomatik web seminerlerine dönüştürebilirsiniz. Ayrıca otomatik web seminerine katılabilir ve daha gerçek zamanlı hissettirmek için canlı sohbette etkileşime girebilirsiniz.

Fiyatlandırma: Fiyatı 50 katılımcı için ayda 49 $ ‘dan başlamaktadır.

Bu yazımızın işletmeniz için en iyi web semineri yazılım platformunu bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz Wordpress’te URL’den Kategori Yazısını Kaldırma yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu