Eklentiler

En İyi Wordpress Dil Eklentileri – 3 Harika Eklenti

Ziyaretçi trafiğiniz uluslar arası olduğu zaman içeriklerinizin herkes tarafından okunabilmesi adına Wordpress dil eklentileri ile sağlamak mümkün. Bu yazımızda sizlere 3 birbirinden etkili eklenti paylaşacağız. Bu sayede diğer ülkelerden gelen ziyaretçi ve müşterileriniz için uygun çeviriler elde edebilirsiniz. Yeni bir wordpress eklentileri rehberimiz ile sizlerin karşısındayız.

Sizlere tanıtacağımız eklentiler genel olarak hep kullanışlı ve tam olarak işinizi görecek eklentiler. Malesef Wordpress çoklu dil için herhangi bir özellik sunmamaktadır. Bizlerde bu eksiği bu şekilde kapatıyoruz.

Wordpress Dil Eklentileri

Eklenti listemizde hem ücretli hem ücretsiz alternatifler sunacağız. Bütçenize ya da ihtiyaçlarınıza göre dilediğinizi seçebilirsiniz. Wordpress Dil Eklentileri ile tanışmanın zamanı geldi. Gelin listemizi inceleyelim.

WPML

40’dan fazla dili veritabanında barındıran, oldukça basit bir kurulumu olan bir eklentidir. WooCommerce siteler ile tam uyumlu çalışan eklenti ile dil seçimini otomatik ya da manuel olarak belirleyebiliyorsunuz. Eğer profesyonel bir çoklu dil seçeneği eklemek istiyorsanız bu eklenti tam size göre. Verdiğiniz parannın tam karşılığını alacaksınız.

Eğer eklentiyi ilk kez satın alacaksanız mutlaka standart paket ile başlamalısınız. EN düşük paketi 29 dolardan başlamaktadır. Genel tüm özellikle bu paketin içinde mevcuttur. 79 olara satılan paketi 3 site sahibi olanlar için uygundur. Kurumsal paket için 159 dolar gibi bir ücreti gözden çıkarmalısınız. Bu ücretler paketlerin yıllık ücretleridir. 30 gün içinde memnun kalınmazsa iade seçeneği de söz konusudur.

WPML eklentisi ile;

  • Özel alanların çoklu dil çevirisini,
  • WooCommerence mağaza ve öğelerinin çevirisini
  • Bileşenlerin çevirisini
  • Admin panelinin çevirisini
  • PDF dosyalarının çevirisini
  • Ve tüm sitenin otomatik çevirisini yapabilirsiniz.

Polylang

Polylang eklentisi ile iki ve daha fazla dile sahip web siteleri oluşturmanız mümkündür. Bu eklenti herhangi bir çeviri sistemi içermemektedir. Siz içeriğinizin dilini seçer, o dile uygun şekilde içeriğinizi oluyşturursunuz. Yani içerik girişi size aittir. Bu eklentinin de WooCommerence desteği mevcuttur.

Polylang WPML için en iyi alternatif olabilir. Çoklu dil ihtiyacınızı bu sayede giderebilirsiniz.

Polylang sayesinde;

  • Kolay kullanıma,
  • Mesajlardan, anahtar kelimelere kadar pek çok içeriğin çevirisine,
  • RSS beslemelerinin çevirisine,
  • Kişiselleştirilebilir dil alanlarına
  • WooCommerende desteğine sahip olabilirsiniz.

Polylang eklentisinin tema ve eklenti çeviri desteğinin olmaması ve bazı temalar ile uyumsuz olması negatif yönlerinden en önemlileridir.

Multilangualpress

Multilangualpress çok kullanışlı ve basit bir eklentidir. Klasik bayrak sembolü ile dil seçimi yaparsınız. İstediğiniz dil simgelerini de eklemeniz mümkündür. Ancak bu seçeneğin ekleneceği yeri belirleme konusunda biraz kodlama bilginizin olması gerekmektedir.

Eklentinin ücretsiz sürümü çoğu işinizi yapmanıza yardımcı olmakla beraber tüm özellikleri kullanmak adına pro sürümü tercih etmeniz gerekiyor. Pro sürümünde siz panelde olmasanıza dahi içeriklerin çevirisi devam etmektedr. Bu sayede içeriklerinizi 174 dile çevirmeniz mümkündür.

Pro sürümü sayesinde 7/24 destek sistemine de sahip olacaksınız. Ancak pro sürümün fiyatı 128 dolar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Multilangualpress Pro Sürüm Özellikleri:

  • 800’den fazla dil seçeneği
  • WooCommerence desteği
  • Performanslı çalışma sistemi
  • Tüm içeriğinizin, temanızın, bileşenlerinizin çevirisi gibi özelliklere kavuşabilirsiniz.

Ücretli ya da ücretsiz Wordpress Dil Eklentileri sayesinde eğer yabancı ülkelerden ziyaretçi trafiğiniz var ise okurlarınıza yada müşterilerinize kola anlaşılır içerkler üretmeniz mümkün olacaktır. Evrense lbir siteye sahip olmak sizi rakiplerinizden bir kaç adım daha öteye götürecektir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu