TemalarWordpress

Birbirinden Şık ve Kullanışlı Ücretsiz WordPress Blog Temaları

Web siteniz için tercih edebileceğiniz birbirinden şık ücretsiz WordPress blog temaları bulunuyor. Böylece bu temalar arasından istediğinizi seçerek web sitenizde kullanabiliyorsunuz. Eğer bir blog siteniz varsa veya yeni bir blog sitesi açmak istiyorsanız, listemizdeki ücretsiz temalar ilginizi çekebilir. Bu temalardan istediğinizi seçerek web sitenizde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ücretsiz WordPress temaları arasında birbirinden farklı birçok tema bulunuyor. Bu temaların birçoğu genellikle birçok farklı amaçla kullanılabiliyorlar. Bizim amacımız ise yazımızda özellikle blog siteleri için tercih edilebilecek ücretsiz WordPress temalarından bir liste oluşturmak.

Listemizdeki temaların genel olarak oldukça şık temalardan oluşacağını belirtelim. Böylece bu temalardan istediğinizi seçerek blog sitenizde hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Yani eğer bir blog sitesi için ücretsiz bir tema arıyorsanız, ücretsiz WordPress blog temaları 2022 listemizdeki temalar işinizi görebilir.

Bir WordPress Teması Seçerken Neden Dikkatli Olunmalı?

Ücretsiz WordPress blog temaları listemizden istediğiniz temayı seçerek web sitenizde kullanabilmeniz mümkün. Ancak listeye geçmeden önce oldukça kritik bir konuya değinmek istiyoruz. Bir WordPress teması seçerken neden dikkatli olmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz.

Bu kısımda ilk olarak temanın web sitenizin görünümünü oluşturduğunu belirtelim. Yani seçtiğiniz tema kötü bir görünüme sahipse, bu ziyaretçiler açısından oldukça kötü bir durum olarak kabul edilebilir. Kısacası web sitenizin teması yüzünden ziyaretçi kaybıyla karşılaşabilirsiniz.

Ayrıca seçtiğiniz tema şık bir tema olsa bile, sitenize uygun bir tema olmayabilir. Bu durumda tema kullanışlı olmadığı için ziyaretçiler web sitenizde uzun süre gezinmek istemeyebilirler. Kısacası web siteniz için kullanışlı ve iyi görünüme sahip bir tema seçmediğiniz takdirde ziyaretçi kayıplarıyla karşılaşmanız muhtemeldir. İşte bu yüzden web sitenizin temasını dikkatli bir şekilde seçmeniz çok önemli.

WordPress Teması Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

wordpresstr-ucretsiz-wordpress-blog-temalari-wordpress-tema-secimi.jpg

Ücretsiz WordPress blog temaları listesinden doğru temayı bulabilmeniz için sizlere tema seçerken dikkat etmeniz gereken bazı detaylardan bahsetmek istiyoruz. Bu detaylar genel olarak kaliteli bir WordPress tema seçiminde dikkat edilmesi gereken detaylar olarak da gösterilebilir. Yani web siteniz için bir WordPress teması seçerken yazımızın devamında bahsedeceğimiz detaylara dikkat etmenizde fayda var.

SEO Uyumlu Olmalı

Ücretsiz WordPress blog temaları arasından bir tema seçmek istediğinizi varsayalım. Temayı seçerken ilk olarak temanın SEO uyumlu olup olmadığına dikkat etmeniz çok önemli. Çünkü bir web sitesinin arama motoru sıralamalarında üst sıralarda yer alabilmesi için sitedeki SEO optimizasyonu doğru şekilde yapılmalı.

Yani web siteniz birçok açıdan SEO uyumlu olmalı ki sıralamalarda üst sıralarda yer alabilsin. İşte bu SEO kriterleri arasında temanın SEO uyumlu olması da oldukça önemli. Bu yüzden web sitenize seçeceğiniz temanın SEO optimizasyonu olmasına dikkat etmeniz doğru olacaktır.

Ayrıca seçtiğiniz temada herhangi bir hata olmamasına da özen göstermelisiniz. Çünkü seçtiğiniz temanın kodlarında vs. hata olduğunda bu durum web siteniz için olumsuz durumlara sebep olabilir.

Hoş Görünüme Sahip ve Kullanışlı Olmalı

Ücretsiz WordPress blog temaları veya farklı temalar arasından bir tema seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer kriter görünüm. Tema web sitenizin görünümünü oluşturacağı için seçtiğiniz temanın oldukça şık bir tema olması oldukça önemli.

Bu yüzden bir tema seçerken temanın ziyaretçilerin görüne hoş gelecek bir tema olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca seçtiğiniz tema oldukça anlaşılabilir ve kullanışlı bir tema olmalı.

Böylece ziyaretçiler web sitenizde çok daha rahat bir şekilde gezinebilirler. Bu da web sitenize daha fazla ziyaretçi kazandırmanıza olanak tanır.

Mobil Uyumlu Olmalı

Ücretsiz WordPress blog temaları arasından bir tema seçmek istediğinizi farz edelim. Bu temalar arasından bir tema seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer detay temanın mobil uyumlu olması. Çünkü günümüzde oldukça fazla mobil kullanıcı mevcut.

Yani günümüzde birçok kişi mobil cihazlarından internette geziniyorlar. İşte bu yüzden bir WordPress teması seçerken temanın mobil uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde mobil cihazlardan sitenize giren ziyaretçiler karışık ve kötü bir görünümle karşılaşabilirler.

Bu durumda da doğal olarak web sitenizde gezinmek istemeyebilirler. Yani mobil ziyaretçilerin sitenizde daha rahat gezinebilmeleri için mobil uyumlu bir tema seçmeniz kesinlikle şart.

Siteyle Uyumlu Olmalı

Ücretsiz WordPress blog temaları listemize geçmeden önce son olarak uyumluluk konusuna değinmek istiyoruz. Bir WordPress teması seçerken seçtiğiniz temanın web sitenize uygun olmasına kesinlikle dikkat etmelisiniz.

Çünkü seçtiğiniz tema sitenizle uyumlu olmadığında siteniz karışık bir hal alabilir. Yani seçtiğiniz tema sitenizle uyumlu değilse, tema ne kadar şık olursa olsun ziyaretçiler tarafından rahat kullanılamayabilir.

İşte bu durumunda ziyaretçiler açısından oldukça kötü olduğunu söyleyebiliriz. Sırf bu sebepten dolayı web sitenizde ziyaretçi kayıplarıyla karşılaşabilirsiniz. İşte bu yüzden seçtiğiniz temanın sitenizle uyumlu ve anlaşılabilir yani kullanışlı bir tema olması çok önemli.

Ücretsiz WordPress Blog Temaları

Yazımızın devamında sizler için bir ücretsiz WordPress blog temaları listesi oluşturmaya çalışacağız. Listemiz genel olarak oldukça fazla kişi tarafından tercih edilen temalardan oluşacak. Böylece istediğiniz WordPress blog temasını daha rahat bir şekilde seçebilirsiniz.

Normal şartlarda blog temaları ücretli olduğu için web sitenize bir tema seçememiş olabilirsiniz. Ancak listemizde kişisel blog temaları dahil birçok farklı ücretsiz blog teması bulunacak. Eğer bir blogger tema ücretsiz arıyorsanız, listemizden bir tema seçebilirsiniz.

En İyi Ücretsiz WordPress Blog Temaları

Olsen Light

wordpresstr-ucretsiz-wordpress-blog-temalari-olsen-light

Ücretsiz WordPress blog temaları arasında bulunan Olsen Light, oldukça sade ve kullanışlı bir tasarıma sahip. Bu temanın fotoğrafçılık veya yemek bloğu gibi niş siteler için oldukça uygun olduğunu söyleyebiliriz.

WordPress yerleşik özelleştiricisi sayesinde tema üzerinde arka plan resmini değiştirme gibi birçok özelleştirme yapabilmeniz mümkün. Instagram entegrasyon özelliği bulunan temada çeşitli sosyal medya özellikleri de mevcut.

Böylece web sitenizi sosyal medya hesaplarınızla uyumlu şekilde kullanabilmeniz mümkün. Bu kısımda son olarak bu temanın WPForms ve Yoast SEO gibi popüler WordPress eklentileriyle uyumlu olduğunu belirtmemizde fayda var.

OceanWP

wordpresstr-ucretsiz-wordpress-blog-temalari-oceanwp

Ücretsiz WordPress blog temaları arasında dikkat çeken bir diğer tema OceanWP. Bu temada diğer birçok tema gibi oldukça kullanışlı ve dikkat çekici basit bir tasarıma sahip. Ayrıca tema WordPress özelleştiricisi sayesinde birçok farklı şekilde özelleştirilebiliyor.

Tema genel olarak blog ve sanal mağazalar gibi siteler için fazlasıyla uyumlu. Üstelik temada sitenin işlevselliğini arttırmak isteyenler için birçok ücretsiz uzantı sunuluyor. Ayrıca sayfa oluşturucu kullanmak isteyenler için bu temanın Divi, Brizy ve Thrive Architect ile uyumlu çalışabildiğini belirtmemizde fayda var.

Astra

wordpresstr-ucretsiz-wordpress-blog-temalari-astra

Ücretsiz WordPress blog temaları listemizde bahsetmek istediğimiz bir diğer tema Astra. Bu tema, birçok farklı şekilde özelleştirilebiliyor. Ayrıca temanın oldukça hafif bir tema olduğunu söyleyebiliriz. Hafif bir tema olan Astra, iş dünyasından kişisel bloglara kadar birçok farklı web sitesinde rahatlıkla kullanılabiliyor.

Yani eğer WordPress kişisel blog teması ücretsiz arıyorsanız, bu temaya da bir göz atabilirsiniz. Üstelik bu tema WooCommerce ile uyumlu olduğu için online mağaza açmak isteyenler içinde oldukça uygun. Bu kısımda son olarak bu temanın Elementor gibi sayfa oluşturucularla uyumlu olduğunu belirtmemizde fayda var.

Blocksy

wordpresstr-ucretsiz-wordpress-blog-temalari-blocksy

Ücretsiz WordPress blog temaları arasında bulunan Blocksy, oldukça şık bir tema. Bu temada diğer birçok tema gibi Elementor ve Brizy gibi sayfa oluşturucularla uyumlu şekilde çalışabiliyor. Ayrıca temanın WordPress blog editörü Gutenberg ile uyumlu olarak tasarlandığını belirtelim.

Üstelik tüm bu özelliklere sahip olan bu tema, diğer birçok tema gibi SEO optimizasyonlu olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca temada WooCommerce desteği bulunduğundan dolayı online mağaza açmak isteyen kişilerde bu temayı rahatlıkla tercih edebiliyor.

Hueman

wordpresstr-ucretsiz-wordpress-blog-temalari-hueman

Ücretsiz WordPress blog temaları listemizde sıradaki önerimiz Hueman. Bu kısımda ilk olarak bu temanın oldukça hızlı yüklendiğini belirtelim. Ayrıca tema mobil uyumlu olarak hazırlanmış. Bu sayede web siteniz mobil cihazlarda da rahatlıkla ziyaret edilebiliyor.

Oldukça fazla tercih edilen bu tema, genel olarak blog sitesi açmak isteyenler için oldukça uygun. Genel olarak oldukça anlaşılır ve şık bir tasarıma sahip olan Hueman, ayrıca birçok farklı şekilde de özelleştirilebiliyor.

Neve

wordpresstr-ucretsiz-wordpress-blog-temalari-neve

Ücretsiz WordPress blog temaları listemize Neve ile devam etmek istiyoruz. Bu temada diğer birçok tema gibi oldukça hızlı yüklenebilen bir tema. Birçok farklı amaç için tercih edilebilen bu tema, oldukça kolay bir şekilde özelleştirilebiliyor.

Bloglar için oldukça uygun bir ücretsiz tema olan Neve, WooCommerce desteğine de sahip. Böylece e-ticaret yapmak isteyenlerde bu temayı kullanabiliyorlar. Ayrıca bu temanın da SEO optimizasyonlu bir tema olduğunu belirtelim. SEO optimizasyonlu bir tema olan Neve, Elemantor ve Brizy gibi sayfa oluşturucularla da uyumlu şekilde çalışabiliyor.

GuCherry Blog

wordpresstr-ucretsiz-wordpress-blog-temalari-gucherry-blog

Ücretsiz WordPress blog temaları arasında bulunan GuCherry Blog, Gutenberg uyumlu bir tema. Bu temanın oldukça göz alıcı bir şekilde tasarlanmış olduğunu söyleyebiliriz. Temada ki dikkat çeken ilk nokta SEO optimizasyonu yapılmış olması. Böylece bu temayı web siteniz için rahatlıkla tercih edebiliyorsunuz.

Üstelik bu tema birçok ekran boyutunda genel olarak oldukça şık ve düzenli görünüyor. Oldukça anlaşılır bir yapıya sahip olan bu temanın genel olarak WordPress kişisel tema arayanlar için uygun olduğunu da söyleyebiliriz. Yani bu temanın kişisel bloglara uygun olduğunu söylememiz pek yanlış olmaz gibi gözüküyor.

ColorMag

wordpresstr-ucretsiz-wordpress-blog-temalari-colormag

Ücretsiz WordPress blog temaları listemizde bulunan ColorMag, bir WordPress dergi teması yani dergi stilinde bir tema olarak tanımlanabilir. Bu tema haber, dergi ve gazete dahil birçok farklı tür web siteleri için oldukça uygun bir tema.

Oldukça esnek bir tasarıma sahip olan temayı özellikle bir haber blog sitesi içinde tercih edebilmeniz mümkün. Üstelik bu temayı birçok farklı şekilde özelleştirerek web sitenize daha uygun bir hale de getirebilirsiniz. Bu kısımda son olarak bu temada bir WooCommerce sayfası da oluşturabileceğinizi belirtmemizde fayda var.

Zakra

wordpresstr-ucretsiz-wordpress-blog-temalari-zakra

Ücretsiz WordPress blog temaları listemizde bahsetmek istediğimiz bir diğer tema Zakra. Oldukça SEO dostu olarak tabir edilen Zakra, çeviriye hazır olmasıyla da dikkat çekiyor. Çeviri sayesinde bu WordPress blog teması Türkçe olarak da kullanılabiliyor. Ayrıca Gutenberg ile uyumlu olan bu tema, birçok WordPress eklentisiyle de uyumlu olarak hazırlanmış.

Bu temayı kişisel bloglardan tutun niş sitelere kadar birçok farklı amaçla tercih edebilmeniz mümkün. Üstelik Zakra, WooCommerce destekli bir tema olduğu için e-ticaret yapmak isteyenler tarafından da tercih edilebilecek bir tema. Ayrıca tüm bu avantajlara sahip olan bu temayı birçok farklı şekilde özelleştirebileceğinizi de belirtelim.

The Minimal

wordpresstr-ucretsiz-wordpress-blog-temalari-theminimal

Ücretsiz WordPress blog temaları listemizde son olarak The Minimal temasından bahsetmek istiyoruz. Bu temanın özellikle dergi ve blog siteleri için tasarlandığını söylememiz pek yanlış olmaz.

Oldukça temiz ve kullanışlı bir tasarıma sahip olan tema, birçok farklı blog sitesinde tercih edilebilir. SEO dostu yapısıyla da dikkat çeken tema, birçok farklı ekran boyutuna göre hazırlanmış. Böylece web siteniz hangi cihazlardan ziyaret edilirse edilsin oldukça düzenli bir şekilde görüntülenebiliyor.

Ücretsiz WordPress blog temaları listemiz The Minimal ile birlikte son buluyor. Eğer blog sitesi için bir tema arıyorsanız, bu temaları dikkat şekilde incelemenizde fayda var. Web siteniz için bu temalardan birisini seçerek sitenizi çok daha şık ve kullanışlı bir hale getirebilirsiniz.

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu