Wordpressİpuçları

Siteniz İçin En İyi 6 WordPress Üyelik Eklentisi

WordPress üyelik eklentisi sayesinde web sitenizde bir üyelik sistemi oluşturabilmeniz mümkün. Bu eklentileri kullanarak web sitenizde üyelik sistemi oluşturabilir ve üyeler için birçok farklı özelleştirme yapabilirsiniz. Örneğin, bu eklentiler sayesinde web sitenizdeki kullanıcılara roller atayabilir ve bu rollerin özelliklerini düzenleyebilirsiniz

WordPress eklentileri sayesinde web sitenizde birçok farklı özelliğe erişebilmeniz mümkün. İşte bu eklentiler arasında bulunan üyelik eklentileri de aslında web sitenize bir üyelik sistemi getirmenizi sağlıyor. Daha sonra bu üyelik sistemi sayesinde kullanıcılar web sitenize üye olabiliyorlar. Üstelik birçok üyelik eklentisinde birbirinden farklı dikkat çekici birçok özellik bulunuyor.

Örneğin, bazı üyelik eklentileri sayesinde ziyaretçilerin web sitenize üye olmadan bazı içerikleri görmelerini vs. engelleyebiliyorsunuz. Kısacası bunun gibi birçok farklı özelliğe erişmek için bir WordPress üyelik eklentisi kullanmak isteyebilirsiniz. Eğer sizde web siteniz için bir üyelik eklentisi arıyorsanız, yazımızdaki eklentileri incelemenizde fayda var.

WordPress Üyelik Eklentileri Ne İşe Yarar?

Bir WordPress üyelik eklentisi sayesinde web sitenize üyelik sistemini getirebilirsiniz. Normal şartlarda elbette WordPress’in kendisinde bir üyelik sistemi bulunuyor. Ancak bazı noktalarda birçok farklı özelliğe erişmek için bir üyelik eklentisi kullanmanız gerekebiliyor. WordPress üyelik eklentileri sayesinde ziyaretçileriniz web sitenize üye olabilirler.

Ayrıca üye olduktan sonra kendi profil sayfalarını vs. oluşturabilirler. Bu eklentiler sayesinde ziyaretçilere puan ve rütbe sistemi oluşturabilmenizde mümkün. Böylece ziyaretçiler aldıkları puanlara göre web sitenizde seviye atlayabilirler. Bunların yanı sıra bu eklentiler sayesinde WordPress üyelere özel sayfa yani üye olmayanlara içerik kısıtlama gibi özelliklere de erişebilmeniz mümkün.

Ayrıca WooCommerce üyelik eklentisi olarak tanımlayabileceğimiz bazı üyelik eklentileri bulunuyor. Bu eklentiler WooCommerce destekli oldukları için özellikle e-ticaret sitelerinde çok daha fazla kullanışlı olabiliyorlar.

Kısacası bir WordPress üyelik eklentisi sayesinde web sitenize bir WordPress üyelik formu getirebilir ve WordPress kullanıcı girişi sistemini sitenizde oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu eklentiler sayesinde üyelik sistemini web sitenizde birçok farklı şekilde özelleştirebilirsiniz.

WordPress’in varsayılan üyelik sisteminde bulamadığınız birçok özelliği bu eklentilerde bulabilmeniz mümkün. Eğer web siteniz için bir üyelik eklentisi arıyorsanız, yazımızın devamındaki eklentileri inceleyebilirsiniz.

En İyi 6 WordPress Üyelik Eklentisi

Yazımızın devamında sizler için bir WordPress üyelik eklentisi listesi oluşturmaya çalışacağız. Listemizde birbirinden farklı birçok üyelik eklentisi bulunacak. Eğer sizde WordPress web siteniz için bir üyelik eklentisi arıyorsanız, listemizdeki eklentiler işinize yarayabilir. Burada lafı daha fazla uzatmadan üyelik eklentileri listemize geçmek istiyoruz.

En İyi 6 WordPress Üyelik Eklentisi Ücretsiz ve Ücretli

User Role Editor

wploji-wordpress-uyelik-eklentisi-user-role-editor

WordPress üyelik eklentisi listemize User Role Editor eklentisi ile başlamak istiyoruz. User Role Editor, aslında kullanıcıların rollerine ve yetkilerine odaklanan bir eklenti olarak tanımlanabilir. Bu eklenti sayesinde web sitenizdeki kayıtlı kullanıcıların yetkilerini kontrol edebilir ve düzenleyebilirsiniz. Bu eklenti sayesinde web sitenize yeni roller ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu eklenti sayesinde bir kullanıcıya birden fazla rol atamanızda mümkün.

Bunların yanı sıra bu eklentide çoklu site desteğinin bulunduğunu da belirtmemizde fayda var. Ayrıca tüm bu özelliklere sahip olan eklenti sayesinde sitenizin editörlerinin yetkilerini düzenleyebilmeniz mümkün. Örneğin, bu eklenti sayesinde editörlerin web sitenize ekleyebileceği şeyleri kısıtlayabilirsiniz.

Members

wploji-wordpress-uyelik-eklentisi-members

Bir WordPress üyelik eklentisi olan Members, rollere ve yeteneklere dayalı bir üyelik eklentisi olarak tanımlanabilir. Bu kısımda ilk olarak bu eklentinin oldukça fazla kişi tarafından tercih edildiğini belirtmek istiyoruz. Bu yüzden eğer bir üyelik eklentisi arıyorsanız, bu eklentiye göz atmanızda fayda var. Members eklentisinde birbirinden farklı birçok özellik mevcut.

Örneğin, bu eklenti sayesinde kullanıcıların rollerini ve rollerine ilişkin yeteneklerini düzenleyebiliyor, bir kullanıcıya birden fazla rol atayabiliyorsunuz. Ayrıca bu eklenti sayesinde içerik izinlerini düzenleyerek bazı içerikleri kısıtlayabiliyorsunuz. Kısacası bu üyelik eklentisi sayesinde web sitenize birçok farklı özelliğe sahip bir üyelik sistemi getirebilirsiniz.

Profile Builder

wploji-wordpress-uyelik-eklentisi-profile-builder

WordPress üyelik eklentisi listemize Profile Builder ile devam etmek istiyoruz. Bu eklenti hepsi bir arada kullanıcı profili ve kayıt eklentisi olarak tanımlanabilir. Bu kısımda ilk olarak eklentinin kullanımının kolay olduğunu söyleyebiliriz.

Profile Builder eklentisi sayesinde kullanıcıların rollerini ve yeteneklerini düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca bu eklenti sayesinde içeriği kullanıcı rolüne veya oturum açma durumuna göre kısıtlayabilmeniz mümkün.

Tüm bunların yanı sıra bu eklentide yönetici hakkı tanınan kullanıcıların temel kullanıcı alanlarını özelleştirebildiklerini belirtelim. Kısacası web siteniz için üyelik eklentisi arıyorsanız, birçok özelliğe sahip Profile Builder eklentisini de inceleyebilirsiniz.

Ultimate Member

wploji-wordpress-uyelik-eklentisi-ultimate-member

WordPress üyelik eklentisi listemizde bulunan Ultimate Member, güçlü ve esnek bir eklenti olarak tanımlanabilir. Bu eklenti sayesinde sitenize güzel kullanıcı profilleri ekleyebilirsiniz. Oldukça hafif bir eklenti olan Ultimate Member, özel form alanları özelliğine de sahip. Ayrıca bu eklentide sürükle bırak form oluşturucu, özel kullanıcı rolleri ve içerik kısıtlaması gibi özelliklerde bulunuyor.

Tüm bunların yanı sıra eklentinin gelişmiş çevrimiçi topluluklar oluşturmak için mükemmel olduğunu belirtmemizde fayda var. Bu kısımda son olarak eklentinin ücretsiz sürümünün yanı sıra ücretli sürümlerinin de bulunduğunu belirtmek istiyoruz. Yani eklentideki bazı özelliklere erişebilmek için ücretli sürümlerden birisini satın almanız gerekiyor.

WP-Members Membership Plugin

wploji-wordpress-uyelik-eklentisi-wp-members-membership-plugin

WordPress üyelik eklentisi listemizde bulunan WP-Members Membership Plugin, üyelik eklentileri arasında tercih edilebilir bir eklenti. Bu eklentide de diğer birçok üyelik eklentisinde olduğu gibi içerik kısıtlaması ve özel kayıt gibi özellikler bulunuyor.

Aktif olarak geliştirilmeye devam edilen bu eklentinin oldukça basit kuruluma ve kullanıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu eklentide yöneticiye yeni kullanıcı kayıtlarını bildirme gibi özelliklerde mevcut.

Tüm bunların yanı sıra bu eklentinin uzun süredir WordPress üyelik eklentileri arasında bulunduğunu ve birçok kişi tarafından tercih edildiğini belirtelim. Yani eğer web siteniz için bir üyelik eklentisi arıyorsanız, birçok kişinin tercih ettiği bu üyelik eklentisini inceleyebilirsiniz.

User Switching

wploji-wordpress-uyelik-eklentisi-ultimate-user-switching

WordPress üyelik eklentisi listemizde son olarak diğer eklentilerden biraz daha farklı bir eklenti olan User Switching eklentisinden bahsetmek istiyoruz. Bu eklenti bir düğmeyle WordPress kullanıcı hesapları arasında hızlı geçiş yapılmasını sağlıyor.

Böylece anında bir hesaptan çıkış yaparak diğer hesaba istediğiniz kullanıcı olarak giriş yapabiliyorsunuz. Bu yüzden bu eklentinin birden çok hesap arasında geçiş yapması gerekenler için oldukça kullanışlı olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Örneğin, sürekli olarak birden çok hesap arasında geçiş yapması gereken yöneticiler vs. bu eklentiyi tercih edebilirler.

Yazımızda sizler için bir WordPress üyelik eklentisi listesi hazırlamaya çalıştık. Listemizdeki eklentiler genel olarak web sitenize üyelik sistemini getirebilmenize ve bu üyelik sistemini birçok farklı şekilde özelleştirebilmenize olanak tanıyorlar. Sizde bu eklentilerden birisini tercih ederek web sitenize üyelik sistemini getirebilir ve sitenizde birçok farklı düzenleme yapabilirsiniz.

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu