EklentilerWordpress

Sitenizi Hızlandırabilecek 4 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentisi

WordPress resim sıkıştırma eklentileri sayesinde, sitenizin yüklenme hızını arttırabilmeniz mümkün. Yani ziyaretçilerin sitenize daha hızlı şekilde erişebilmelerini istiyorsanız, bu eklentileri kullanabilirsiniz. Çünkü web sitenizdeki resimler sitenizin yüklenme hızına etki edebilirler.

Ancak bu eklentiler sayesinde bu durumdan kurtulabilmeniz mümkün. WordPress resim sıkıştırma işlemi için kullanabileceğiniz birçok farklı eklenti mevcut. Üstelik bu eklentiler genel olarak ücretsiz şekilde kullanılabiliyorlar.

Böylece fazla uğraşmadan resimlerinizi optimize ederek web sitenizin ziyaretçiler tarafından daha sağlıklı şekilde ziyaret edilmesini sağlayabiliyorsunuz. Eğer sizde web sitenizdeki resimleri sıkıştırmak yani optimize etmek istiyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz. Yazımızda sizler için resimleri sıkıştırabileceğiniz birçok farklı eklentiden basitçe bahsetmeye çalışacağız.

WordPress Resim Sıkıştırma Nedir?

İlk olarak WordPress resim sıkıştırma ne işe yarar? Sizler için kısaca cevaplamak istiyoruz. Sizin de bileceğiniz üzere özellikle çözünürlüğü yüksek resimlerin boyutları oldukça yüksek olabiliyor. Yüksek çözünürlüklü resimler ise web sitenizin yüklenme hızına doğrudan etki edebiliyorlar.

İşte burada karşımıza resim sıkıştırma yöntemi çıkıyor. Resim sıkıştırma yöntemi, basitçe açıklamamız gerekirse resimlerin web sitesine göre yeniden optimize edilmesine yani düzenlenmesine deniyor. Yani bu işlem sayesinde resimler sıkıştırılarak, boyutları web sitesine göre yeniden düzenleniyor.

Resimler web sitesine uygun hale getirildiğinde doğal olarak web sitesinin yüklenme hızı olumlu yönden etkilenebiliyor. Yani WordPress resim sıkıştırma işlemi sayesinde web sitenizdeki yavaşlama probleminin önüne geçebiliyorsunuz.

WordPress Resim Sıkıştırma Neden Yapılmalıdır?

WordPress resim sıkıştırma işlemi daha önce de belirttiğimiz gibi resimlerin sıkıştırılmasını sağlıyor. Yani bu sayede resimler web sitesine göre yeniden optimize edilebiliyor. Resim sıkıştırma yani resimleri optimize etme işlemi web siteleri için büyük önem taşıyor. Çünkü optimize edilmemiş resimler web sitesinin yüklenme hızına olumsuz şekilde etki edebiliyorlar.

Yani bazı resimler web sitenizdeki sayfaların yavaş yüklenmelerine sebep olabiliyor. Bir web sitesinin yavaş yüklenmesi de sitenin ziyaretçi sayısının azalmasına sebep olabiliyor. İşte bu gibi durumların yaşanmaması için karşımıza WordPress resim sıkıştırma işlemi çıkıyor.

Birçok eklenti aracılığıyla yapılabilen bu işlem sayesinde resimler yeniden optimize edilebiliyor. Böylece web sitenizin yüklenme hızı yeniden arttırılabiliyor. Yani ziyaretçiler web sitenizde daha hızlı gezinebiliyorlar. Bu durumda tabii ki web sitenizin daha fazla ziyaret edilmesine ve ziyaretçilerin web sitenizde daha fazla gezinmesine olanak tanıyor.

WordPress Resim Sıkıştırma Eklentileri

Bu kısımda sizler için kullanabileceğiniz birçok WordPress resim sıkıştırma eklentisinden bahsetmeye çalışacağız. Bu eklentileri kullanarak web sitenizdeki resimleri optimize edebilirsiniz. Böylece web sitenizi daha hızlı bir hale getirebilirsiniz. Şimdi burada lafı daha fazla uzatmayalım ve WordPress resim optimizasyon eklentilerine birlikte göz atalım.

WordPress Resim Sıkıştırma Eklentileri 2022

reSmush.it

wordpresstr-en-iyi-wordpress-resim-sikistirma-eklentileri-resmushit

WordPress resim sıkıştırma eklentileri listemize reSmush.it eklentisiyle başlamak istiyoruz. Kullanımı oldukça basit olan bu eklenti sayesinde, resimleri yükleme sırasında otomatik olarak optimize edebiliyorsunuz.

Ayrıca daha önce yüklediğiniz görüntüleri de yine bu eklenti sayesinde sonradan optimize edebiliyorsunuz. Bunların yanı sıra bu eklentiyle resimleri toplu şekilde optimize edebildiğinizi de belirtmemizde fayda var. Kısacası bu eklenti sayesinde web sitenizdeki görüntüleri basit şekilde optimize ederek web sitenizi daha hızlı bir hale getirebilmeniz mümkün.

ShortPixel Image Optimizer

wordpresstr-en-iyi-wordpress-resim-sikistirma-eklentileri-shortpixel-image-optimizer

WordPress resim sıkıştırma işlemi için kullanabileceğiniz bir diğer eklenti ShortPixel Image Optimizer. Oldukça gelişmiş özelliklere sahip olan eklenti sayesinde resimlerinizi sıkıştırırken birçok farklı format seçebiliyorsunuz. Üstelik bu eklenti etkinleştirildiği andan itibaren resimleri sıkıştırmaya başlıyor.

Ayrıca sıkıştırılan resimlerin orijinallerini de farklı bir klasörde saklıyor. Bu kısımda son olarak eklentinin ücretsiz sürümünün ayda 100 resim sıkıştırma hakkı tanıdığını belirtelim. Eğer daha fazla görüntü sıkıştırma yapmak istiyorsanız, eklentinin ücretli paketlerinden birini satın almanız gerekiyor.

EWWW Image Optimizer

wordpresstr-en-iyi-wordpress-resim-sikistirma-eklentileri-ewww-image-optimizer

WordPress resim sıkıştırma eklentileri listemize kullanımı oldukça basit olan EWWW Image Optimizer ile devam ediyoruz. İlk olarak bu eklentinin resimleri yüklediğiniz anda otomatik olarak optimize edebildiğini belirtelim.

Bunun yanı sıra tabii ki eklenti sayesinde daha önce yüklediğiniz resimleri de optimize edebiliyorsunuz. Ayrıca eklentinin PNG, GIF ve JPG gibi formatları desteklediğini de belirtmemizde fayda var. Kısacası bu eklenti sayesinde birçok farklı formattaki dosyaları rahatlıkla sıkıştırabiliyorsunuz.

TinyPNG

wordpresstr-en-iyi-wordpress-resim-sikistirma-eklentileri-tinypng

WordPress resim sıkıştırma eklentileri arasında yer alan TinyPNG, diğer eklentiler gibi birçok özelliğe sahip. İlk olarak bu eklentinin de diğer birçok eklenti gibi resimleri yükleme sırasında otomatik olarak optimize edebildiğini belirtelim. Ayrıca bu eklenti sayesinde daha önce yüklediğiniz görüntüleri de optimize edebiliyorsunuz.

Bunların yanı sıra görüntülerin sitenizde daha iyi gözükmesi için maksimum bir genişlik ve yükseklik boyutu belirleyebiliyorsunuz. Böylece belirlediğiniz maksimum boyutları aşan görüntüler, eklenti sayesinde otomatik olarak yeniden boyutlandırılabiliyor. Tüm bunların yanı sıra TinyPNG eklentisinin tek bir API anahtarıyla çoklu site desteği bulundurduğunu belirtelim.

WordPress resim sıkıştırma için kullanabileceğiniz birbirinden farklı birçok eklenti bu şekilde oluşuyor. Sizde bu eklentilerden birisini tercih ederek WordPress web sitenizdeki görüntüleri optimize edebilir ve sitenizi hızlandırabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu