EklentilerWordpress

Web Siteniz İçin En İyi 5 WordPress Cache Eklentisi

WordPress cache eklentisi sayesinde web sitenizin hızını arttırabilmeniz mümkün. Yani bu eklentiler ziyaretçilerin web sitenize daha hızlı ulaşabilmelerini sağlayabiliyorlar. Bunun nasıl olduğunu merak ediyor olmanız oldukça doğal. Yazımızda bu eklentilerin ne işe yaradıklarından bahsetmeye çalışacağız.

Ayrıca bu eklentilerin web siteniz için ne tür faydalar sağlayabildiklerini de yine yazımızdan öğrenebileceksiniz. Eğer sizde web siteniz için bir WordPress cache eklentisi arıyorsanız yazımızdaki eklentilere göz atmanızı öneriyoruz.

Çünkü sizlere bahsedeceğimiz WordPress önbellek eklentileri günümüzde birçok kişi tarafından tercih edilebiliyorlar. WordPress web sitesi sahipleri bu eklentiler sayesinde sitelerinin performansını arttırabiliyorlar. Yani yazımızdaki eklentilerin oldukça popüler olduğunu söyleyebiliriz.

WordPress Cache Eklentisi Ne İşe Yarar?

WordPress cache eklentisi, kullanıcıların web sitenizde daha hızlı gezinmelerine olanak tanır. Bunun en büyük sebebi de daha önceki verileri kayıt altında tutmasından kaynaklanır. Normal şartlarda kullanıcılar web sitenizi ziyaret ettiklerinde web sitenizin sunucusuna bazı sinyaller gönderilir. Web sitenizin sunucusu da bu sinyalleri ayrı ayrı yanıtlayarak kullanıcıların sitenizde gezinebilmelerini sağlar.

Ancak web sitenizin sayfasında bulunan metin, görsel gibi verilerin sunucu tarafından tek tek gönderilmesi, web sitesinin yüklenme hızını yavaşlatabilir. İşte burada karşımıza WordPress cache eklentisi çıkıyor. Çünkü WordPress cache eklentileri, web sitesinin sunucusunda yer alan birçok veriyi RAM veya disk üstünde kayıt altına alıyorlar.

Daha sonra, siteye gelen yeni ziyaretçiler aynı içeriğe erişmek istediklerinde burada tutulan veriler hızlıca bu ziyaretçilere aktarılıyor. Böylece web sitenize gelen yeni ziyaretçiler, daha önce ziyaret edilmiş sayfaları çok daha hızlı şekilde ziyaret edebiliyorlar.

WordPress Cache Eklentisi Neden Kullanılmalıdır?

WordPress cache eklentisi web sitenize gelen tüm ziyaretçiler için kritik bir önem taşıyor. Sizin de bileceğiniz üzere bir web sitesinde dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden birisi sitenin yüklenme hızıdır. Çünkü ziyaretçilerin birçoğu yavaş yüklenen web sitelerini ziyaret etmekten pek hoşlanmazlar.

İşte bu yüzden ziyaretçilerin web sitenizde hızlı şekilde gezinebilmeleri oldukça önemlidir. Web sitesinin yüklenme hızını arttırmak içinde tabii ki herhangi bir WordPress cache eklentisi kullanılabilir. Bu eklentiler sayesinde web sitesinin yüklenme hızı arttırıldığında, kullanıcılar web sitenizde daha rahat şekilde gezineceklerdir.

Bu da tabii ki web sitenizin daha fazla ziyaret edilmesini sağlayacaktır. Ayrıca bu eklentiler web sitenizi hızlandırdığı için ziyaretçilerin sitenizde daha uzun süre kalmalarını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bu eklentiler sayesinde web sitenizin sunucusu çok daha az kaynak harcayacaktır. Bu durumda da doğal olarak trafik kullanım verileriniz oldukça azalacaktır.

En İyi 5 WordPress Cache Eklentisi

Web sitenizi hızlandırabileceğiniz birçok WordPress cache eklentisi bulunuyor. Bu yüzden hangisini tercih edeceğinizi bilemiyor olabilirsiniz. Eğer bu eklentiler arasından hangisini tercih edeceğinizi bilmiyorsanız WordPress önbellek eklentisi listemize göz atabilirsiniz.

Listemizde genel olarak oldukça popüler ve kullanışlı olan birçok önbellek eklentisinden kısaca bahsetmeye çalışacağız. Şimdi lafı daha fazla uzatmayalım ve WordPress önbellek eklentilerine birlikte göz atalım.

Ücretli ve Ücretsiz WordPress Cache Eklentileri 2022

LiteSpeed Cache

wordpresstr-wordpress-cache-eklentisi-lite-speed-cache

Listemize popüler WordPress cache eklentisi LiteSpeed Cache ile başlamak istiyoruz. Önbellek eklentileri arasında oldukça popüler olan bu eklenti, ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Bu eklenti diğer birçok eklentiden farklı olarak cache işlemini direkt olarak sunucu seviyesinden gerçekleştirebiliyor.

Sitenizin performansını arttırabilmek için otomatik önbellekleme işlemi yapabilen eklenti, giriş yapan kullanıcılara özel olarak veriler oluşturabiliyor. Ayrıca bu eklentinin mobil ve masaüstü görünüm için özel olarak önbellek verileri oluşturabildiğini belirtmemizde fayda var.

Eklentinin bazı özellikleri kısaca bu şekilde oluşuyor. Tüm bu özelliklere sahip popüler eklentinin birçok özelliğinden faydalanarak web sitenizin performansını arttırabilirsiniz.

WP Rocket

wordpresstr-wordpress-cache-eklentisi-wp-rocket

Ücretli WordPress cache eklentisi WP Rocket, diğer birçok önbellek eklentisi gibi birçok kişi tarafından tercih edilebiliyor. Performans odaklı hazırlanan bu eklenti, birçok tema ve eklentiyle uyumlu şekilde çalışabiliyor.

Ayrıca eklentinin sayfa önbellekleme özelliği sayesinde güçlü arama motoru optimizasyonu sunabildiğini belirtelim. Bu kısımda son olarak eklentinin CSS, HTML ve JS dosyalarının boyutunu güçlü bir sıkıştırma teknolojisiyle küçültebildiğini belirtelim.

Uzun lafın kısası bu ücretli WordPress önbellek eklentisinin birçok farklı özelliği sayesinde web sitenizin performansını arttırabilmeniz mümkün. Ancak ücretsiz WordPress cache eklentisi arıyorsanız yazımızdaki diğer birçok eklentiye göz atabilirsiniz.

W3 Total Cache

wordpresstr-wordpress-cache-eklentisi-w3-total-cache

Ücretsiz WordPress cache eklentisi W3 Total Cache, diğer birçok eklenti gibi web sitenizin performansını arttırabiliyor. Ücretsiz olan ve SSL desteği bulunduran bu eklentide mobil kullanıcılara özel önbellek verileri oluşturabiliyorsunuz.

CSS, HTML ve JS verilerini sıkıştıran bu eklenti sayesinde sitenizin trafik kullanımını yüksek oranda hafifletebiliyorsunuz. Ayrıca eklentiyi doğru şekilde yapılandırırsanız web sitenizdeki sayfaların yüklenme hızını yaklaşık 10 kata kadar arttırabilirsiniz. Yani ücretsiz olarak kullanılabilen bu eklenti sayesinde web sitenizin performansını gözle görülür derecede arttırabilmeniz mümkün.

WP Super Cache

wordpresstr-wordpress-cache-eklentisi-wp-super-cache

Bir diğer WordPress cache eklentisi olan WP Super Cache, oldukça basit ayarlarla kullanılabiliyor. İlk olarak eklentinin sitenizde yayınlanan sayfaları sıkıştırarak boyutlarını otomatik olarak düşürdüğünü belirtelim.

Ayrıca CDN desteğine sahip olan bu eklenti, mobil cihazlarla uyumlu önbellekleme işlemi yapabiliyor. Bunların yanı sıra eklentinin belli aralıklarla eski önbellek verilerini temizlediğini belirtelim. Kısacası oldukça popüler olan bu önbellek eklentisinde de birbirinden farklı birçok özellik mevcut.

WP Fastest Cache

wordpresstr-wordpress-cache-eklentisi-wp-fastest-cache

Listemizin sonunda bir diğer WordPress cache eklentisi olan WP Fastest Cache eklentisinden kısaca bahsetmek istiyoruz. İlk olarak bu eklentinin standart olarak içeriklerinizin HTML tabanlı bir kopyasını oluşturduğunu belirtelim.

Bu eklenti daha sonra bu oluşturduğu HTML tabanlı verileri web sitesini ziyaret eden kullanıcılara sunuyor. Bu yeni oluşturulmuş HTML tabanlı kopya veriler sayesinde, sitenize yapılan ziyaretler sırasında normale göre çok daha az komut çalıştırılıyor. Yani kısacası bu sayede ziyaretçiler web sitenizde çok daha hızlı şekilde gezinebiliyorlar.

Bu kısımda son olarak eklentinin JS ve CSS dosyalarını birleştirebildiğini ve sıkıştırabildiğini belirtmemizde fayda var. WordPress cache eklentisi WP Fastest Cache ile WordPress önbellek eklentileri listemizin sonuna geliyoruz. Sizde bu eklentileri daha detaylı araştırarak istediğinizi tercih edebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu