Wordpress

WordPress Canlı Sohbet Botu Nasıl Eklenir?

Bir web sitesini gerçek anlamda ortaya çıkarmak, Wordpress canlı sohbet botu gibi teknik konuları içerirken aynı oranda harcanacak zaman ve dikkat gerektirir. Müşteri sorguları genellikle önemli miktarda kaynak sağlar ve genellikle benzer sorguların sürekli sorulduğunu görürsünüz. Organik bir şekilde müşteri desteği ve bilgi sağlamaya devam ederken zaman kazanmak için WordPress sohbet robotları gibi otomatik bir çözüm kullanmayı düşünmelisiniz.

Bir WordPress canlı sohbet robotu, kullanıcılarınıza samimi bir şekilde bilgi ve yardım sağlarken otomatik bir sohbet sistemi aracılığıyla kullanıcılarınızla bağlantı kurmanıza olanak tanır. Bütün bunlardan daha iyisi, sizin tarafınızda aynı düzeyde insan etkileşimi gerektirmez, diğer işlerinize daha fazla odaklanmanızı sağlar.

WordPress Canlı Sohbet Botu Nedir?

Adından da anlaşılacağı üzere, bir WordPress canlı sohbet botu, canlı sohbet yoluyla kullanıcılarla otomatik olarak sohbet etmek için tasarlanmış bir yazılımdır. İdeal olarak, sohbet botunuz, gerçek bir insanla konuşma deneyimini taklit etmek için mümkün olduğunca gerçekçi olmayı hedeflemelidir.

WordPress Sitenize Neden Bir Canlı Sohbet Botu Kurmalısınız?
İlk yararlarından biri; canlı sohbet botlarının kullanıcılarınıza sunduğunuz hizmet deneyimini arttırmasıdır. Web siteniz yalnızca tanıtım materyalleri için bir alan değildir. Potansiyel müşterileriniz için dinamik bir kaynak merkezi olarak işlev görebilir ve nereden erişirlerse erişsinler onlara ihtiyaç duydukları şeyleri sağlamalıdırlar. Canlı sohbet, potansiyel müşterilerle bulundukları yerde buluşmanın veya mevcut müşterilere destek sağlamanın etkili bir yoludur. Bu etkileşimler, web sitesi ziyaretçilerini marka savunucularına dönüştürebilir.

Diğer yandan bir önemli faydası da market verilerini toplamakta detaylı ve yoğun bir veri sağlar. Geleneksel olarak, bir katılım formu ile web sitenizden gelen potansiyel müşterileri toplayabilirsiniz, ancak bu yalnızca, sunduğunuz içerik için bilgilerini değiş tokuş etmeye yeterince zorlanmaları durumunda geçerlidir. Canlı sohbet ile, sohbete katıldıklarında zaten motive oldukları yararlı hizmet sağlama karşılığında bilgilerini toplayabilirsiniz.

WordPress Sitesine Bir Canlı Sohbet Botu Nasıl Kurulur?

Bir WordPress sitesine canlı sohbet botu eklemenin birkaç yolu vardır. En basit yöntemlerden bir tanesi Facebook sohbet botu oluşturmak.

Herhangi bir programlama bilgisi olmadan Facebook sohbet botları oluşturmak için kullanabileceğiniz birkaç üçüncü taraf hizmeti var:

Chatfuel: Bu üçüncü taraf hizmeti, önceden oluşturulmuş blokları kullanarak sohbet botunuzu yapılandırmanıza olanak tanır. Bu hizmeti önermemizin bir kriteri de ücretsiz olarak kullanılabilir olmasıdır.

It’s Alive:  Konfigürasyonu kolay, şık bir arayüze sahip bir sohbet botu oluşturucu kullanmak istiyorsanız It’s Alive, başlamak için güzel bir yöntemdir. Bu gibi hizmetleri kullanmaya başlarken muhtemelen üzerinde biraz vakit harcayacağınız için diğer Facebook sohbet botu oluşturucuları hakkında biraz araştırma yapmak da her zaman fayda vardır.

Tam olarak çalışan bir sohbet botu oluşturduğunuzda, onu web sitenize entegre etmeniz gerekir. Bunu yapmanın en kolay yolu bir WordPress eklentisi kullanmaktır ve bu durumda Facebook Messenger için WP Chatbot’u iyi bir tercihtir.

Devam edecek olursak, bir sonraki adımlarda sohbet botunuzun hangi sayfalarda görünmemesi gerektiğini de yapılandırmak isteyeceksiniz. Çoğu kişi ana sayfalarına sohbet botları ekler, ancak sizinkini gönderilerden ve 404 hata sayfalarından gizlemek isteyebilirsiniz.

Öte yandan WordPress sitesine canlı sohbet botlarını eklenti olarak kurabilirsiniz. Düzinelerce canlı sohbet botu eklentileri bulunmaktadır. Bunları hangi amaçla kullanacağınıza göre değişirken birkaç canlı sohbet botu eklentisine bakalım:

IBM Watson Assistant

IBM Watson Assistant, IBM’in yapay zeka asistana dayanan oldukça güçlü bir WordPress canlı sohbet botu eklentisidir. Bu eklenti ile WordPress’e bir sohbet robotu ekleyebilir ve onu ziyaretçilerinize çeşitli şekillerde yardımcı olması için eğitebilirsiniz. Watson, diğer şeylerin yanı sıra soruları yanıtlayabilir, bilgi sağlayabilir ve sitenizde gezinme konusunda yardım sunabilir.

Watson’ı sitenize eklemek için eklentiyi yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Ardından,  ücretsiz bir IBM Cloud Lite hesabına kaydolmanız gerekir. Bunu yapmak için adım adım talimatlar için resmi kılavuza başvurmanızı öneririz. Biraz teknik olabilir, ancak çok sayıda özelliğe sahip gelişmiş, makine öğrenimi bir sohbet robotu oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

WoowBot

IBM Watson Assistant bir miktar yapılandırma ayarları gerektirirken, WooBot bu noktadan ayrı bir yerdedir. WooBot, web siteniz için özel olarak WooCommerce siteleri için tasarlanmış basit bir WordPress canlı sohbet eklentisidir. Herhangi bir üçüncü taraf hizmeti veya ek yapılandırma gerektirmez, WordPress’te uygulanması en kolay canlı sohbet robotudur.

Collect.chat

Collect.chat, üçüncü taraf sohbet robotu oluşturucu ve WordPress canlı sohbet botu eklentisi arasındaki boşluğu kapatır. Eklentinin ücretsiz sohbet robotunu web siteleriniz için kullanabilirsiniz.

Bu sohbet robotunu potansiyel müşteri toplamak, randevu almak, anket yapmak vb. için kullanıyorsanız premium bir plana ihtiyacınız olacak.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu