Wordpress

Wordpress Eklenti Kurulumu Nasıl Yapılır

Sitesine özellik eklemek isteyenlerin Wordpress eklenti kurulumu nasıl yapılır sorusuna cevap veriyoruz. Kullanılan 2 kolay yöntemi sizlere detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Wordpress Eklentileri Nedir?

Wordpress eklentileri sitenizi daha işlevsel hale getirmek için derlenmiş kod parçacıklarından oluşan wordpress dosyalarına verilen isimdir. Bu dosyalar sayesinde sitenize yeni özellikler ekleyebilir, kullanıcıların ilgisini çekecek işlevleri sitenize ekleyebilirsiniz. Bu sayede hem sizin işleriniz kolaylaşacak hem de kullanıcılar sitenizde gezinmekten yada sitenizi kullanmaktan keyif alacaklardır.

Wordpress Eklentileri Nasıl Kurulur?

Wordpress eklentileri, gerek admin panelindeki eklenti sayfasından gerek eklenti yükleme bölümünden kolaylıkla kurulabilir. Eklenti edinmek için wordpress kütüphanesini ya da çeşitli ücretli premium eklentiler edinebileceğiniz yerler mevcut. Bu konuda sizi uyarmamız gereken konu warez yada nulled eklentiler kullanmamanız ve ücretli eklentileri kesinlikle bu tarz sitelerden indirmemeniz. Aksi durumda sitenizin verilerinin erişilebilmesi gibi üzücü durumlarla karşılaşabilirsiniz.

1-Eklenti Havuzundan Kurulumu

Wordpress admin panelinde eklenti havuzunda yer alan resmi eklentileri kolayca kurabilirsiniz. Bunun için öncelikle admin panelinize giriş yapmanız gerekiyor.

Wordpress Eklenti Kurulumu 1
Wordpress Eklenti Kurulumu 1

Ardından karşımıza çıkan bölümde sağ bölümde bir arama kutucuğu yer almaktadır. Bu kutucuğa eklentinin ismini yazarak arama yapabilirsiniz. Biz örnek olarak Wordpress’in standart eklentisi olan Hello Dolly eklentisini kuracağız.

Wordpress Eklenti Kurulumu 2
Wordpress Eklenti Kurulumu 2

Arama kısmına eklenti adını yazdığımızda karşımıza sonuç olarak eklentimiz çıkıyor. Ardından Hemen Yükle butonu ile eklentiyi kurma işlemini başlatıyoruz.

Wordpress Eklenti Kurulumu 3
Wordpress Eklenti Kurulumu 3

Eklentinin kurulumu tamamlandığında çıkan Etkinleştir butonu ile eklentimizi kullanılabilir hale getiriyoruz.

2-Eklenti Yüklemeyicisi ile Wordpress Eklenti Kurma

Eklentilerimizi kurmak için bir diğer yöntem ise eklenti dosyalarımızı upload ederek kullanıma başlamaktır. Bu işlem için zip uzantılı bir eklenti dosyasına ihtiyacımız var. Eklentileri https://tr.wordpress.org/plugins/ sitesinden ücretsiz yada https://codecanyon.net/ sitesinden ücretli olarak indirebilirsiniz. Biz yine örnek olarak Hello Dolly eklentisini indirip kuracağız.

Eklentinin kurulumu için yine eklentiler bölümünde Yeni Ekle bölümüne giriş yapıyoruz.

Wordpress Eklenti Kurulumu 4
Wordpress Eklenti Kurulumu 4

Sol üst bölümde yer alan Eklenti Yükle butonuna basarak eklenti yükleyicinin açılmasını sağlıyoruz.

Wordpress Eklenti Kurulumu 5
Wordpress Eklenti Kurulumu 5

Eklenti yükleyicide yer alan Dosya Seç butonuna basarak bilgisayarımıza indirdiğimiz zip uzantılı eklenti dosyasını seçiyoruz. Ardından Hemen Yükle butonuna basarak eklentinin yüklenmesini sağlıyoruz.

Wordpress Eklenti Kurulumu 6
Wordpress Eklenti Kurulumu 6

Kurulum işlemi tamamlandığında resimde göründüğü gibi bir ekran karşınıza çıkacak. Bu aşamada eklentiyi aktif hale getirmek için Eklentiyi Etkinleştir butonuna basıyoruz.

Wordpress eklenti kurulumu işleni bu şekilde kolayca tamamlayabilirsiniz. Eklentileri edineceğiniz yerleri mutlaka dikkatli seçin ki site sağlığınız etkilenmesin. Özellikle veri kaybı yaşamamak adına bu konu oldukça önemlidir.

Wordpress eklenti tavsiyelerimize göz atmak için Eklentiler bölümümüzü kontrol edebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu