Wordpress

WordPress Web Sitesine Widget Ekleme ve Kullanma

Widget’lar, hiçbir kod yazmaya gerek kalmadan WordPress kenar çubuklarınıza farklı işlevler ve özellikler eklemenizi sağlar. Bu yazımızda, WordPress web sitesine widget ekleme ve kullanma konusundan bahsedeceğiz.

WordPress Web Sitesine Widget Ekleme ve Kullanma

Widget Nedir ve WordPress Sitemizde Neden Widget Kullanmalıyız ?

Widget’lar, WordPress kenar çubuklarınıza yerleştirebileceğiniz belirli işlev bloklarıdır. Yeni başlayanlar için bu, WordPress sitelerine galeriler, alıntılar, popüler gönderiler, Facebook gibi kutular gibi öğeler  eklemenin basit bir yoludur.

Pencere öğeleri , WordPress yönetici alanınızdaki Görünüm »Pencere Öğeleri sayfasında bulunabilir .

Ekleyebileceğiniz widget’ları mevcut widget’lar listesi altında gerebilirsiniz.

Sağ tarafta, WordPress sitenizde bu widget’ları yerleştirebileceğiniz belirlenmiş alanları göreceksiniz. Bu belirlenmiş alanlar, WordPress temanız tarafından tanımlanır . Kenar çubukları veya widget’a hazır alanlar denir.

WordPress’te Kenar Çubuğuna Widget Ekleme

WordPress temanızda bulunan kenar çubuklarına widget eklemenin birden fazla yolu bulunmaktadır. En kolayı, onları kenar çubuğunuza sürükleyip bırakmaktır.

Ayrıca kullanılabilir pencere öğesi listesinden bir pencere öğesi başlığına da tıklayabilirsiniz. WordPress size bu widget’ı ekleyebileceğiniz kenar çubuklarının listesini gösterecektir.

Widget’ı eklemek istediğiniz kenar çubuğunu seçin ve ardından eklemek için Widget ekle butonuna tıklayın.

İhtiyaç duyan kullanıcılar için bir erişilebilirlik modu da vardır. Erişilebilirlik modunu etkinleştirmek için , ekranın sağ üst köşesindeki Ekran Seçenekleri butonuna tıklamanız gerekir .

Widget ekranı için erişilebilirlik modunu etkinleştirmek için bir bağlantı içeren aşağı açılır menü gösterecektir. Üzerine tıklayarak widget ekranının kullanıcı arayüzünü değiştirebilirsiniz.

Kullanılabilir her widget’ın artık basit bir ‘Ekle’ butonu olacaktır. Butona tıklamak sizi kenar çubuğunu kolayca seçebileceğiniz erişilebilir bir ekrana götürür.

Widget’lar sayfası, WordPress sitenize widget eklemenin tek yolu değildir. Canlı önizlemeyi kullanarak Görünüm »Özelleştir kısmını ziyaret ederek de widget eklemeniz mümkündür.

Widget için hazır alanlarınızın ve kenar çubuklarınızın tamamının özelleştiricide görünmeyeceğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle , WordPress’e pencere öğesi eklemek için Görünüm »Pencere Öğeleri ekranını kullanmanızı öneriyoruz.

WordPress’te Widget Kaldırma

WordPress’te bir widget’ı kaldırmak, onları eklemek kadar basittir. Görünüm »Widget’lar sayfasını ziyaret edin .

Kenar çubuklarınızda kaldırmak istediğiniz widget’ı bulun ve genişletmek için widget başlığına tıklayın.

Widget ayarlarının altında, widget’ı silmek için bağlantı göreceksiniz. Bir widget’ı silmek, onu kenar çubuğunuzdan kaldırır ve ayrıca başlık ya da seçtiğiniz seçenekler gibi widget ayarlarını da siler.

Bir widget’ı ayarları yok olmadan kaldırmak isterseniz eğer onu etkin olmayan widget’lar bölümüne sürükleyip bırakmanız yeterli olacaktır.

Etkin olmayan pencere öğelerinin silinmesi ya da bu pencere öğelerine gönderilmesi, onu kullanılabilir pencere öğeleri listesinden kaldırmaz. Her zaman mevcut pencere öğeleri ya da etkin olmayan pencere öğeleri listesinden tekrar bir pencere öğesi olarak ekleyebilirsiniz.

WordPress için Ne Tür Widget’lar Mevcut ?

Varsayılan bir WordPress kurulumu, son gönderiler, son yorumlar, arşivler, arama vb. gibi bazı yerleşik widget’larla birlikte gelir.

Birçok WordPress teması ve eklentisi kendi eklentileriyle birlikte gelir.

Örneğin, Envira Galeri eklentisi, WordPress yazılarınız ve sayfalarınızda güzel resim galerileri oluşturmanızı sağlar. Fakat, WordPress’te resim galerilerini görüntülemek için kenar çubuğuna ekleyebileceğiniz bir Envira Galeri widget’ıyla birlikte gelir .

Benzer şekilde, widget’lar sayısız tema ve eklenti ekler, bu sayede kullanıcılar herhangi bir kod ya da html yazmadan WordPress kenar çubuklarına bir şeyler ekleyebilir.

Kenar çubuğunuzda kullanmanız için yalnızca widget ekleyen yüzlerce WordPress eklentisi vardır.

Hepsi bu kadar umarız bu makale, WordPress’te widget eklemeyi ve kullanmayı öğrenmenize yardımcı olmuştur.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz En İyi 6 WordPress Dilbilgisi Denetleme Aracı yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu