İpuçları

Alt Alan Adı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Site sahiplerinin alt alan adı nedir konusunda detaylı bilgi sahibi olmaları şart. Subdomain, sitelere önemli anlamda faydalar sağlayabiliyor.

Domain, bir web sitesinin kullanıcılar tarafından ziyaret edilebilmesi için gerekli olan benzersiz bir etikettir. Bu etiket, diğer ağ bilgileriyle birlikte adlandırılarak, web sitesinin sunucuya bağlanmasına olanak sağlar. Alan adı kaydı sırasında, alan adının benzersiz olup olmadığı kontrol edilir. Bir alan adının benzersiz olması, başka web siteleri tarafından kullanılmamasını sağlar.

Alan adı, web sitesinin URL’si ile birlikte kullanılır. Örneğin, www.example.com alan adının URL’si “example.com” olacaktır. Bir web sitesi alan adının tescil edilmesi, web sitesinin güvenli bir şekilde ağa bağlanması için gereklidir. Alan adının yanı sıra birde subdomain yani alt alan adı mevcuttur. Subdomain nedir ne işe yarar diye merak ediyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Domain Nedir?

wordpresstr-alt-alan-adi-nedir-ne-ise-yarar-domain-nedir

Alt alan adı nedir konusunu merak ettiğinizi biliyoruz. Ancak, bu konudan hemen önce sizler için domain yani alan adından bahsetmemiz gerekiyor. Domain, internet üzerinde kullanıcıların bir siteye erişebilmek için kullandıkları adreslerdir. Domainler, çok uzun ve karmaşık olmayan bir şekilde bir siteye yönlendirme yapmak için kullanılmaktadır.

Yani bir domain, bir web sitesinin bir adresi olarak düşünülebilir. Domainler, aynı zamanda internetteki veri akışının yönetilmesi ve diğer internet üzerindeki aktivitelerin yönetilmesi için de kullanılır. Alan adı, IP adresi, sunucu veya bilgisayarla ilişkili diğer bilgileri tanımlayan benzersiz bir alandır.

Yani bir alan adı birden fazla site tarafından kullanılamaz. Örneğin, sitemizin alan adı www.wordpresstr.com’dur. Bu alan adı boşa düşmediği müddetçe başkası tarafından satın alınamaz. Alan adının yanı sıra birde alt alan adı yani subdomain mevcut. Gelin bu konuyu da birlikte öğrenelim.

Alt Alan Adı Nedir? Ne İşe Yarar?

Alt alan adı nedir sorusunu cevaplamamızın vakti geldi. Bir alt alan adı, bir ana alan adının altında yer alan diğer bir alan adıdır. Bir alan adının ilk bölümü ana alan adıdır ve ikinci bölümü alt alan adıdır. Alt alan adları, ana alan adının sorgulanmasını ve kullanımını daha kolay hale getirir.

Örneğin, “example.com” alan adının altındaki alt alan adı “blog” olabilir. Bu durumda, örnek olarak, “blog.example.com” alan adı oluşturulmuş olur. Bir alt alan adının kullanımı, web sitesinin daha kolay sorgulanmasını ve bulunmasını sağlar. Ayrıca, web sitesinin daha anlaşılır ve daha kullanışlı olmasını sağlar.

Neden Bir Subdomain Kullanılmalıdır?

wordpresstr-alt-alan-adi-nedir-subdomain-nedir-ne-ise-yarar

Bir alt alan adının neden kullanılması gerektiğiyle ilgili birkaç neden vardır. Birincisi, bir web sitesinin farklı alanlarda organize edilmesine izin verir. İkincisi, bir web sitesi için birden fazla alan adının kullanılmasını sağlar. Üçüncüsü, web sitesinin organizasyonunun daha kolay olmasını sağlar. Bir alt alan adının çoğu durumda, ana alan adının bağlamını destekler.

Örneğin, bir e-ticaret sitesinin altında “müşteri desteği” için farklı bir subdomain olabilir. Bu alan adının bağlamı e-ticaret sitesi ile ilgilidir. Bir subdomain kullanımı, bir web sitesinin organizasyonunu ve kullanımını daha kolay hale getirir. Bu nedenle, bir web sitesi için kullanılması tavsiye edilir.

Alt Alan Adının Avantajları Nelerdir?

  • Daha kolay sorgulama ve bulunma
  • Daha anlaşılır ve kullanışlı web sitesi
  • Farklı alanlarda organize edilmiş web sitesi
  • Birden fazla alan adının kullanımı
  • Web sitesinin daha kolay tanınması

Subdomain Kullanımı

wordpresstr-alt-alan-adi-nedir-alt-alan-adi-olusturma

Subdomainler, bir web sitesindeki çeşitli bölümlerini ayrı tutmak için özel olarak oluşturulmuştur ve bu bölümleri daha kolay erişilebilir hale getirir. Subdomain oluşturmak, web sitenizin daha iyi organize edilmesi için çok önemlidir.

Bir subdomain, bir web sitesinin farklı bölümlerini organize etmek için kullanılabilir. Örneğin, bir web sitesinde bir blog bulunabilir. Blog içeriği, web sitesinin diğer bölümlerinden ayrı tutulabilir ve blog bölümüne yönlendirilmek için özel bir subdomain oluşturulabilir.

Diğer bir örnek olarak, bir web sitesinde bir forum bulunabilir. Forum konuları ve kullanıcıları, web sitesinin diğer bölümlerinden ayrı tutulabilir ve forum içeriğine yönlendirmek için özel bir subdomain oluşturulabilir.

Alt alan adı nedir, avantajları nelerdir gibi konuları burada noktalamak istiyoruz. Subdomainin siteler için ne kadar faydalı olduğunu sizlere anlatmaya çalıştık. Sizde alt alan adı oluşturma yapabilir ve ziyaretçilerinizi yeni sitenize yönlendirebilirsiniz.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu