Wordpress

En İyi 5 WordPress Yedekleme Eklentisi

Web sitenizin güvenliği için düzenli olarak WordPress yedekleri oluşturmak çok akıllıca bir tercihtir. Yedekleme yaparak sitenize yapılacak herhangi bir saldırıya karşı içeriklerinizi kurtarmanızı sağlayabilirsiniz.

Tercih edebileceğiniz çok sayıda  ücretli ve ücretsiz WordPress yedekleme eklentisi bulunmaktadır ayrıca bunların çoğunun kullanımı da son derece kolaydır. Bu yazımızda, WordPress için en iyi 5 yedekleme eklentisini paylaşacağız.

1. UpdraftPlus

UpdraftPlus , web de bulunan en popüler ücretsiz WordPress yedekleme eklentisidir diyebiliriz. UpdraftPlus, 2 milyondan fazla web sitesi tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca 5 yıldız üzerinden ortalama 4,9 puana sahiptir.

UpdraftPlus sayesinde WordPress sitenizin tam bir yedeğini oluşturabilir ve bulutta depolamanızı ya da bilgisayarınıza indirmenizi sağlamaktadır.

Bu eklenti, planlanmış yedeklemeleri ve isteğe bağlı yedeklemeleri desteklemektedir. Ayrıca, yedeklemek istediğiniz dosyaları kendiniz belirleyebilirsiniz.

Yedeklemelerinizi Dropbox, Google Drive, S3, Rackspace, FTP, SFTP, e-posta ve diğer birçok bulut depolama hizmetine otomatik olarak basit bir şekilde yükleyebilirsiniz.

WordPress web sitesini yedeklemenin yanı sıra, UpdraftPlus, yedeklemeleri doğrudan WordPress yönetici panelinizi kullanarak basitçe geri yüklemenizi de sağlamaktadır.

UpdraftPlus, premium sürümü sayesinde web sitelerini taşıyabilir veya klonlayabilir, veritabanı arama ve değiştirme yapabilir, çoklu site desteği ve diğer birçok özelliğe sahip olabilirsiniz.

Fiyatlandırma: Ücretsiz (UpdraftPremium Personal için 70 $)

2. VaultPress

VaultPress, bağımsız bir eklenti olarak başlamasına rağmen  günümüzde Automattic’in JetPack adlı farklı bir ürününün bir parçası haline gelmiştir. VaultPress’i kullanmanız için JetPack abonelik planına ihtiyacınız vardır. Birçok farklı özelliğe sahip birden çok fiyatlandırma planı mevcuttur.

VaultPress eklentisi, aylık 3,50 $’dan başlayarak otomatik bulut yedekleme çözümü sunmaktadır.

Jetpack’in daha yüksek planları sayesinde güvenlik taramaları ve çok sayıda güçlü özellik sağlamaktadır

VaultPress kullanmanın bazı dezavantajı bulunmaktadır.

Birincisi, site başına ödeme yaptığınız için birden fazla WordPress siteniz varsa hepsi için ayrı ayrı satın almanız gerekiyor.

İkincisi, JetPack’e abone olmanız gerekiyor, daha sonra WordPress hesabı almanız ve Jetpack eklentisini sitenize yüklemiş olmanız gerekiyor.

Üçüncüsü ise yedeklemeler düşük planlarda sadece 30 gün boyunca saklanmaktadır. Sınırsız bir yedekleme arşivi ne ihtiyacınız varsa eğer web sitesi başına aylık 29 $ ödemeniz gerekir.

Fiyatlandırma: JetPack Kişisel planı için yıllık 39 $ ‘dan başlamaktadır.

3. BackupBuddy

BackupBuddy , 500 binden fazla WordPress sitesi tarafından tercih edilen en popüler premium WordPress yedekleme eklentilerinden biridir. BackupBuddy  ile yedeklerinizi günlük, haftalık ve aylık olarak basitçe planlamanızı sağlamaktadır.

BackupBuddy ile yedeklerinizi Dropbox, Amazon S3, Rackspace Cloud, FTP, Stash gibi bulut depolama hizmetlerine otomatik bir şekilde depolayabilir ve e-posta ile kendinize gönderebilirsiniz.

Stash hizmetlerini kullanırsanız eğer gerçek zamanlı yedeklemeler de yapmanız mümkündür.

BackupBuddy ile sahip olacağınız en büyük avantaj abonelik tabanlı bir hizmet olmaması, yani aylık ücretinin olmamasıdır. Eklentiyi, planınızda söylenen web site sayısı kadar kullanabilirsiniz.

Ayrıca yedeklemelerinizi depolayabilmeniz için premium destek forumlarına, düzenli güncellemelere ve 1 GB BackupBuddy Stash depolamaya sahip olabilirsiniz. Ek olarak, iThemes Sync özelliği sayesinde tek bir panodan 10 tane WordPress sitesini yönetmenize de olanak tanımaktadır.

BackupBuddy’yi web sitelerinizi kopyalamak, taşımak ve geri yüklemek için de kullanabilirsiniz .

Fiyatlandırma: Blogger Planı için 80 $’dır. (1 Site Lisansı)

4. BoldGrid Backup

BoldGrid Backup , WordPress’in desteklediği ve web sitesi kurucusu olan BoldGrid’in otomatik WordPress yedekleme çözümüdür.

Basit bir şekilde web sitesi yedeklerinizi oluşturmanıza, herhangi bir sorun yaşadığınızda sitenizi geri yüklemenize ve hatta ana bilgisayarları değiştirirken sitenizi taşımanıza olanak tanır. Otomatik yedeklemeler kurabilir ya da tek tıklama yaparak manuel olarak da yedeklemeler oluşturmanız mümkündür.

BoldGrid Backup, güncelleme yapmadan önce sitenizin bir yedeğini otomatik olarak oluşturan hata koruma özelliği ile birlikte gelmektedir. Bir güncelleme başarısız olursa eğer WordPress sitenizin otomatik olarak en son yedeklemesine geri dönmesini sağlar. Web sitenizi güncelleme hatalarına karşı koruyan muhteşem bir özelliktir.

BoldGrid Backup sayesinde gösterge tablonuzda 10 taneye kadar yedekleme arşivini ve daha fazlasını Amazon S3, FTP ya da SFTP gibi uzak depolama konumlarında depolamanız mümkündür.

Fiyatlandırma: Yıllık 60 $’dır. (Bütün BoldGrid Premium araçlarını ve Hizmetlerini içermektedir)

5. BlogVault

Bir başka popüler WordPress yedekleme hizmeti olan BlogVault, sadece bir WordPress eklentisi değildir bir Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) çözümüdür. BlogVault sunucularında bağımsız site dışı yedeklemeler oluşturarark sunucunuzda yükün sıfır olmasınız sağlar.

BlogVault, web sitenizin yedeğini  günlük olarak otomatik oluşturur ayrıca isteğe bağlı sınırsız yedeklemeleri manuel olarak oluşturmanıza olanak sağlar. Minimum sunucu yükü için sadece artımlı değişiklikleri senkronize eden BlogVault, akıllı artımlı yedeklemeler içerir. Bu özellik siteniz için optimum performans sağlar.

Yedeklemelerin yanı sıra, web sitenizi kolay bir şekilde kurtarmanızı da sağlamaktadır. 90 günlük yedekleme arşivini saklayarak, sitenizin başına gelebilecek herhangi bir aksilikten sitenizi kurtarmanızı sağlar.

Web sitenizi kolayca test etmenize izin veren yerleşik bir hazırlık sitesi özelliğine de sahiptir. Web sitenizi farklı bir ana bilgisayara taşımanız için basit bir seçeneği de vardır.

BlogVault özellikleri çok iyi görünse de yukarıda bahsettiğimiz diğer eklentilerle kıyaslandığında fiyatı biraz pahalı gelebilir. BlogVault, 1 site lisansı sunan temel plan için 89 $ ödemeniz gerekiyor.

Fiyatlandırma: Kişisel Plan için yıllık 89 $ (1 Site Lisansı)

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz En İyi 3 WordPress Web Sitesi Bakım Hizmetleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu