Wordpress

WooCommerce ile Terk Edilen Sepet Satışlarını Kurtarmanın 7 Yolu

Ortalama olarak, “sepete ekleyen” insanların % 60 – 80’i satın almıyor. Yani çevrimiçi mağaza sahibiyseniz çok fazla satış kaybedeceğiniz anlamına gelmektedir. Bu yazımızda, WooCommerce ile terk edilen sepet satışlarını kurtarmanın 7 yolundan bahsedeceğiz.

WooCommerce ile Terk Edilen Sepet Satışlarını Kurtarmanın 7 Yolu

Bir kullanıcı sepete bir ürün eklediğinde, bir işlem süreci başlatır. Online alışverişte alışveriş sepetinden vazgeçme oranı oldukça yüksektir (% 60-80 arası).

İnsanların alışverişi tamamlamadan alışveriş sepetlerini terk etmelerinin nedenlerine birçok faktör neden olmaktadır. Business Insider’in yaptığı bir araştırma sonuçlarına göre, nakliye maliyetleri, yavaş ödeme, giriş / hesap oluşturma gereksinimi ve ödeme yöntemlerinin eksikliği, neden olan faktörlerden sadece birkaçıdır.

Sepetin terk edilme oranını düşürmek istiyorsanız, bu faktörleri e-ticaret web sitenizde ele almanız gerekiyor. Küçük ayarlamalar sayesinde, şu anda kaybetmekte olduğunuz satışların önemli bir bölümünü geri kazanmanız mümkündür.

Şimdi, WooCommerce terk edilmiş alışveriş sepeti satışlarını kurtarmanın en etkili yollarından bazılarına bir göz atalım.

1. Güven Vermek için Güvenlik Mühürleri Ekleyin

İnsanlar, özellikle daha önce ismini hiç duymadıkları bir yerden çevrimiçi alışveriş yaparken dikkatli olurlar. Bu durumda, müşteriler yasal bir işletmeden ürün satın aldıklarından ve bilgilerinin güvende olduğundan emin olmak için güven işaretleri ararlar.

Norton, McAfee, Better Business Bureau ve daha fazlası gibi farklı internet güvenliği ve güven kurumlarından alabileceğiniz basit sertifikalardır.

2. Sepeti Görünür ve Fark Edilebilir Yapın

Birçok müşteri, mağazanızda gezinirken daha sonra incelemek için öğeleri kaydetmek ister. Ayrıca insanların dikkat süreleri, özellikle internet söz konusu olduğunda çok kısadır.

Müşterilerin alışveriş sepetine ürün eklediklerini unuttukları zamanlar olabilir. Bir alışveriş sepeti simgesinin görüntülenmesi ve daha belirgin hale getirilmesi, kullanıcılara kaydettikleri öğeleri hatırlamalarını sağlayacaktır.

Örneğin, Amazon.com web sitesinin her ekranında belirgin ve basit bir alışveriş sepeti simgesi görüyorsunuz.

Neredeyse tüm WooCommerce teması, sayfanın üst kısmında ya da gezinme menülerinde özel bir alışveriş sepeti simgesiyle birlikte gelir. Ancak, temanızda bir tane yoksa, ayrı olarak eklemeniz gerekecektir.

WooCommerce Menu Cart eklentisini kurun ve etkinleştirin.

Etkinleştirdikten sonra, eklenti ayarlarını yapılandırmak için WooCommerce » Menü Sepeti Kurulumu sayfasını ziyaret etmeniz gerekiyor. Bu sayfada, sepet simgesini görüntülemek istediğiniz gezinme menüsünü seçmeniz gerekecektir.

Ayarlarınızı kaydetmeyi unutmayın.

Artık navigasyon menüsünde alışveriş sepeti simgesini görmek için mağazanızı ziyaret edebilirsiniz.

3. Soru Sormayı Kolaylaştırın

Alışveriş sepetinin terk edilmesinin bir başka nedeni de bilgi eksikliğidir. Müşterilerinizin ürünle alakalı bir sorusu olduğunda cevap bulamazlarsa, bu durumda sitenizden kolayca ayrılırlar.

Kullanıcı sorularına cevap vermenin basit bir yolu, ürün SSS’ları eklemektir. SSS ile ayrı bir sekme eklemek için Custom Product Tabs eklentisini kullanabilirsiniz.

Fakat, bir SSS da tüm sorulara yer veremezsiniz. Bunun içinde web sitenize canlı destek alanı oluşturabilirsiniz.

4. Birden Fazla Ödeme Yöntemi Sunun

Ödeme yöntemleri, müşterileri kayıtlı sepetlerini terk etmeye zorlayan başka bir nedendir. Bu nedenle dönüşüm uzmanları, alışveriş sepetinin terk edilmesini azaltmak için her zaman birden fazla ödeme yöntemi eklemeyi önermektedir.

WooCommerce, kredi kartı, PayPal ve daha fazlası gibi birden fazla ödeme yöntemi eklemeyi kolaylaştırır.

Ancak, her ödeme ağ geçidi, bir işletme sahibi olarak incelemeniz gereken işlemlere ilişkin farklı ücretlere sahiptir.

5. Aciliyet ve Kıtlık Hilelerini Etkili Kullanın

Kıtlık ve aciliyet, eski zamanlardan beri satıcılar tarafından kullanılan hilelerdir. E-ticaret siteleri bu taktiği, sınırlı hisse senetleri veya sınırlı süreli indirim teklifleri göstererek kullanır.

Aciliyet ve kıtlık tekniklerini kullanmanın bazı harika örnekleri için Booking.com’a bir göz atın.

OptinMonster’ı kullanarak mağazanızda aciliyet ve kıtlık hileleri uygulayabilirsiniz . Beklenti ve aciliyet oluşturmak için güzel kampanyalar oluşturmanıza olanak tanıyan bir geri sayım sayacı özelliği ile birlikte gelir.

6. Ödemeleri Daha Hızlı Yapın

Amazon, Google ve diğer büyük siteleri içeren bir StrangeLoop çalışmasına göre, sayfa yükleme süresindeki 1 saniyelik bir gecikme, dönüşümlerde % 7, % 11 daha az sayfa görüntüleme ve müşteri memnuniyetinde % 16 düşüşe neden olabilir.

7. Hesap Oluşturmadan Misafir Olarak Ödemeyi Etkinleştirin

Çoğu e-ticaret mağazası, kullanıcıların gelecekte daha hızlı ödeme yapmaları için bir hesap oluşturmasını ister. Fakat, çok sayıda müşteri sadece bir ürün satın almak için başka bir hesap oluşturmayı istemez.

WooCommerce’de misafir ödeme özelliğini etkinleştirerek, müşterilerin beğendikleri ürünleri kaydolmadan satın almalarına izin verirsiniz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz WordPress 403 Forbidden Hatası Nasıl Giderilir yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu