EklentilerWordpress

WordPress için En İyi 9 Sosyal Medya Eklentisi

WordPress’in çok sayıda sosyal medya eklentisi vardır bundan dolayı yeni başlayan kullanıcılar en iyi eklentiyi seçmede zorluk çekebiliyor. Bu yazımızda size WordPress için en iyi 9 sosyal medya eklentisi konusunda bahsedeceğiz.

WordPress için En İyi 9 Sosyal Medya Eklentisi

WordPress’in çoğu sosyal medya eklentisinin temel sorunu performansıdır. Bu eklentilerin ek stil sayfaları ve komut dosyaları yüklenmesi gerektiğinden dolayı genellikle web sitenizin yavaşlamasına neden olabilir.

WordPress sitenizin özellikleri ile performansı arasında bir denge oluşturmanız gerekiyor. Bir sayıda özelliğe sahip sosyal medya eklentisi, web sitenizi yavaşlattığı için kullanıcı deneyimini etkiliyorsa kullanışsız hale gelmesine neden oluyor olabilir.

Birçok sosyal medya eklentisi, sosyal simgeleri kenar çubuğunda, yazınızın altında, yazınızdan önce vb. göstermenize olanak tanır. Bunları sitenizde nasıl görüntülemek istediğinize ve eklentinin bu seçeneği destekleyip desteklemediğine karar vermelisiniz.

Bunlardan bahsettikten sonra, WordPress için en iyi sosyal medya eklentilerinden bazılarına bir göz atalım.

1.Smash Balloon Social Photo Feed

Smash Balloon Social Photo Feed, Instagram fotoğraflarınızı WordPress’te güzel bir şekilde görüntülemenizi sağlar.

Bir Instagram erişim belirteci oluşturduktan sonra, yayınlar, sayfalar veya kenar çubuğu widget’ları dahil olmak üzere sitenizin herhangi bir yerinde beslemeyi görüntülemek için mevcut kısa kodları kullanabilirsiniz.

Smash Balloon ayrıca bir Facebook besleme eklentisi , YouTube besleme eklentisi ve Twitter besleme eklentisi de sunmaktadır.

2. Shared Counts

Shared Counts, WordPress web siteniz için hızlı ve kolay kullanımı olan bir sosyal medya eklentisidir. Sınırlı sayıda popüler sosyal ağ ile birlikte gelmektedir. Bunlar: Facebook, Twitter, Google+, Stumbleupon, Pinterest, Yummly ve LinkedIn’dir.

Birden fazla buton stili vardır ve bu butonların nerede gösterileceğini kendiniz belirleyebilirsiniz. (içerikten önce veya sonra veya manuel olarak). Özel gönderi türleri için de etkinleştirebilirsiniz .

3. AddtoAny

AddtoAny, WordPress eklentisi olan bir sosyal paylaşım aracıdır. Çok sayıda sosyal medya platformu, yüzen ve standart sosyal paylaşım çubuklarının yanı sıra evrensel bir paylaşım menüsü sunmaktadır.

Hesap oluşturmanıza gerek kalmadan sosyal paylaşım sayısını gösterebilirsiniz. Ayrıca Google Analytics entegrasyonu da sunmaktadır.

4. WordPress to Buffer

Buffer , Facebook, Twitter, LinkedIn, vb. sitelerde ki gönderilerinizi planlamanıza izin veren popüler bir sosyal medya aracıdır. WordPress to Buffer eklentisi, sosyal medya profillerinizde bulunan paylaşılmalar için Buffer hesabınıza otomatik olarak yeni gönderiler eklemenizi sağlar .

5. Simple Social Icons

Simple Social Icons, sosyal medya simgelerini bir kenar çubuğu widget’ında görüntülemenizi sağlar. İstediğiniz rengi seçebilir ve görüntülenmesini istediğiniz sosyal medya hesaplarının URL’lerini girmenizi sağlar.

En popüler  hizmetleri kapsayan sınırlı sayıda sosyal medya platformuna sahiptir. Kullanımı çok basittir ve performans üzerinde minimum etkisi bulunmaktadır.

6. Social Icons Widget

Social Icons Widget, WordPress kenar çubuğunuza sosyal medya simgelerini kolay bir şekilde eklemenize olanak sağlar. Üç adet simge stili sunmaktadır. Bunlar, yuvarlak kenarlıklar, yuvarlak ve karedir. İsterseniz simgeler için özel renkler de kullanmanız mümkündür.

Etkinleştirdikten sonra , Görünüm  bölümünden Pencere Öğeleri kısmını ziyaret etmeniz ve ardından kenar çubuğunuza Social Icons pencere öğesi eklemeniz gerekiyor. Varsayılan URL’leri kendi sosyal medya profillerinizle değiştirin ya da yeni bir hizmet eklemek için daha fazla ekle butonuna tıklayın.

7. WordPress Social Login

Kullanıcıların sosyal medya hesaplarını kullanarak kaydolmasına, oturum açmasına ve yorum yapmasına izin vermek istiyorsanız eğer WordPress Social Login tam da bunu yapmanıza izin vermektedir.

Kullanımı çok basittir ve çok çeşitli sosyal ağları desteklemektedir. Ayrıca, kullanıcı görüşlerini, kullanıcı yöneticisini, iletişim yöneticisini ve bir BuddyPress bileşenini göstermenizi sağlar.

8. Revive Old Posts

Erişiminizi artırmak ve kullanıcıları sosyal medyada tutmak için, tüm bu hesaplarda daha düzenli paylaşım yapmanız gerekiyor. Bu çok zamanınızı alabilir.

Revive Old Posts eklentisi, eski gönderileri sosyal medya hesaplarınızla otomatik olarak paylaşmanıza olanak tanır. Bu, sosyal medya hesaplarınızı aktif tutmanıza olanak tanır. Ayrıca, kullanıcılarınıza sitenizdeki popüler içeriği keşfetme şansı da sunar.

9. Better Click to Tweet

Kullanıcıların alıntıları Twitter’da kolayca paylaşmalarına olanak tanıyan birçok popüler blogda özelleştirilmiş teklif kutuları görmüş olabilirsiniz. Better Click to Tweet eklentisi, benzer tıklama ve tweet teklif kutularını WordPress yayınlarınıza eklemenize olanak tanır.

Bu yazımızın , WordPress siteniz için en iyi sosyal medya eklentisini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz WooCommerce ile Terk Edilen Sepet Satışlarını Kurtarmanın 7 Yolu yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu