Wordpress

En İyi 6 WordPress Randevu ve Rezervasyon Eklentisi

Müşterilerinizin WordPress sitenizi kullanarak doğrudan randevu almalarına izin vermek ister misiniz? Çoğu işletme, müşterilerin çevrimiçi olarak basit bir şekilde randevu almasını sağlayan randevu rezervasyon formuna ihtiyaç duyar. Bu yazımızda sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi WordPress randevu ve rezervasyon eklentisi konusundan bahsedeceğiz.

En İyi 6 WordPress Randevu ve Rezervasyon Eklentisi

Randevu ve Rezervasyon Eklentileri Nasıl Seçilmeli ?

Randevu ve rezervasyon formunuzu iş gereksinimlerinizi karşılayacak şekilde özelleştirmek isteyebilirsiniz. Fakat, WordPress randevu ve rezervasyon formu eklentinizde aramanız gereken birkaç farklı şey bulunmaktadır.

Randevu rezervasyon formunuz, müşteri isteklerini iş saatlerine bölünmüş mevcut zaman dilimleri için kabul edebilmelidir .

Müşterilerin hem bilgisayar üzerinden hem de telefon ile kolay bir şekilde randevu  ve rezervasyon alabilmesi gerekmektedir.

İyi bir randevu rezervasyon formu, randevu ve rezervasyonları WordPress veritabanınıza ya da Google Takvim gibi bir takvim uygulamasına kaydeder. Ayrıca, rezervasyonları kabul ettikten sonra müşterilere otomatik bir e-posta bildirimi görmeniz de mümkün olmalıdır.

Hadi şimdi, WordPress siteniz için kullanabileceğiniz en iyi randevu ve rezervasyon eklentilerine bir göz atalım.

1. StartBooking

StartBooking , WordPress siteniz için kullanabileceğiniz eksiksiz bir randevu rezervasyon formu eklentisidir. Kullanımı son derece basit olup, randevu rezervasyon formlarını hızlı bir şekilde oluşturmanıza ve web sitenize eklemenize olanak tanır.

Çalışma günlerinizi ve saatlerinizi ayarlayabilirsiniz ve zaman aralıklarını ekleyerek birden fazla hizmet ve kullanıcı ekleyerek, müşterilerin personel seçmesine izin verebilirsiniz. Hatta  fazla özellik ekleyerek ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde değiştirebilirsiniz.

Eklenti ayarlarından bir sayfa belirleyerek düzenlediğiniz randevu rezervasyon formunun web sitenizde nasıl göründüğünü görüntüleyebilirsiniz. Kısa kod ile farklı hizmetler için farklı formlar da eklemeniz mümkündür.

Randevu ve rezervasyonlarınızı görüntülemek ve yönetmek için web sitesine giriş yapabilir ve tüm randevu ve rezervasyonlarınızı kontrol panelinizden görebilirsiniz. Ayrıca, tüm cihazlarda rezervasyonları görüntülemenizi sağlayan Google Takvim ile entegre olmaktadır.

2. BirchPress

BirchPress, kapsamlı bir WordPress randevu rezervasyon eklentisidir. WordPress sitenize profesyonel bir çevrimiçi randevu ve rezervasyonyönetim sistemi eklemenizi sağlar. Kullanıcılarınız web sitenizden kolayca randevu ve rezervasyon alabilir ve PayPal hesaplarını ya da ya kredi kartlarını kullanarak ödeme yapabilirler.

BirchPress, randevu ve rezervasyon takviminizi Google Takvim , iCal, Android, Outlook vb. Gibi diğer takvimlerinizle senkronize eder. Sizi ve müşterilerinizi randevu ve rezervasyonlarınız hakkında bilgilendirmek için özelleştirilebilir bir e-posta bildirimi ve hatırlatma sistemine sahiptir.

3. Booking Calendar

Booking Calendar, piyasada bulunan ücretsiz en iyi WordPress randevu ve rezervasyon eklentilerinden biridir. Hem sizin için hem de web sitenize gelen ziyaretçileri için bir takvim görünümü ile birlikte gelmektedir. Randevu ve rezervasyon formunuzu herhangi bir WordPress gönderisine ya da sayfasına basit bir şekilde ekleyebilirsiniz.

WordPress kullanmaya yeni başlamışta olsanız kullanımı basit olduğu için zorlanmayacaksınızdır. Eklenti aynı zamanda çok güçlüdür. Eklentiler sayfasını kullanarak yapılandırabileceğiniz birçok seçeneği de mevcuttur. Spam, e-posta bildirimleri, jQuery efektleri ve daha fazlasını kullanmanız için yerleşik captcha özelliği ile birlikte gelmektedir. Hatta randevu rezervasyon formunu kendi özel alanlarınızla da özelleştirmeniz mümkündür.

4. WP Simple Booking Calenda

WP Simple Booking Calendar, bir başka basit WordPress randevu ve rezervasyon eklentisidir. Basit bir şekilde takvim oluşturun ve ardından kısa kodu kullanarak takviminizi gönderiye ya da sayfaya ekleyin . Sadece kullanıcıların tam bir gün için rezervasyon yapmasına izin vermektedir. Yani saatlik zaman dilimi olmadığı anlamına gelmektedir.

Konaklama ya da diğer günlük olarak randevu ve rezervasyon vereceğiniz bir iş yapıyorsanız bu eklentiyi kullanmanız doğru olacaktır.

5. Easy Appointments

Easy Appointments, esnek ve ücretsiz bir WordPress randevu rezervasyon eklentisidir. Birden çok konumu, hizmeti ve çalışanı kolay bir şekilde eklemenize olanak tanır. Daha sonra, takvimin ayrıntılı denetimiyle esnek bağlantılar oluşturmanız da mümkündür. Ayrıca, özel form alanları ekleyerek rezervasyon formunu özelleştirmenize olanak tanır.

Kısa kodu kullanarak herhangi bir sayfaya ya da postaya kolay bir şekilde randevu ve rezervasyon formu ekleyebilirsiniz. Eklentinin müşterilere, çalışanlara ve web sitesi yöneticisine gönderdiği e-posta bildirimlerini de özelleştirebilirsiniz.

6. WPForms

WPForms, en iyi WordPress iletişim formu eklentisidir. Dakikalar içinde her türlü formu kolay bir şekilde oluşturmanıza olanak tanıyan, yeni başlayanların basitçe kullanabileceği sürükle ve bırak form oluşturucu ile birlikte gelmektedir.

WPForms, Zapier aracılığıyla Google Takvim ile entegre edilebilir, fakat çalışma saatlerini belirlemenize izin vermez. WPForms önceden zaten yüklüyse, özel bir rezervasyon formu oluşturmak için bunu basitçe kullanabilirsiniz. Her randevu ve rezervasyonu manuel olarak onaylamanız gerekmektedir.

Bu yazımızın en iyi WordPress randevu ve rezervasyon eklentilerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz Fotoğrafçılar İçin En İyi 17 WordPress Eklentileri yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu