WordpressEklentiler

Fotoğrafçılar İçin En İyi 17 WordPress Eklentileri

WordPress kullanan bir fotoğrafçı mısınız? Fotoğrafçılar için en iyi WordPress eklentilerinin hangileri olduğunu merak mı ediyorsunuz? Bu yazımızda size fotoğrafçılar için en iyi WordPress eklentileri konusundan bahsedeceğiz.

Fotoğrafçılar İçin En İyi 17 WordPress Eklentileri

Binlerce fotoğrafçı, çalışmalarını dünya ile paylaşmak için WordPress kullanıyor. WordPress, fotoğrafçılık ile ilgili web sitesi oluşturmanın en kolay yoludur. Binlerce tema ile web siteniz için tamamen benzersiz bir görünüm oluşturabilirsiniz. Ancak WordPress’in gerçek gücü, yeni özellikler eklemenize ve harika şeyler yapmanıza izin veren eklentilerden gelir.

1. Envira Galery

Envira, piyasadaki en iyi duyarlı WordPress galeri eklentisidir. Tüm cihazlarda ve ekran boyutlarında eşit derecede harika görünen mobil uyumlu ve tamamen duyarlı resim galerilerini zahmetsizce oluşturmanıza olanak tanır. Envira Gallery ile oluşturulan resim galerileri çok daha hızlı yüklenir, bu da kullanıcılarınızın galerilere göz atmasını çok eğlenceli ve kolay hale getirir.

Envira Gallery aynı zamanda arama motoru dostu galeri eklentisidir. Resimleriniz ve galerileriniz için kolayca meta veri eklemenizi sağlar. Diğer SEO eklentileriyle de harika çalışıyor.

2. Regenerate Thumbnails

WordPress, resimlerinizi otomatik olarak birden çok boyutta kaydeder. WordPress temanız ek resim boyutları ekleyebilir. Ancak, WordPress’e yeni boyutlar eklendiğinde, eski resimler bu yeni boyutlarda mevcut değildir. Regenerate Thumbnails, tüm WordPress fotoğraf siteleri için sahip olunması gereken bir araçtır. Bu basit komut dosyasını çalıştırarak genel görüntü sorunlarını çözmenize olanak tanır.

3. W3 Total Cache

Hız, tüm web siteleri için önemli bir faktördür. Fotoğrafçılık web siteleri için bu daha da önemlidir çünkü görseller genellikle sayfadaki en çok zaman alan unsurlardır.

W3 Total Cache kullanarak, sayfa yükleme hızınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz. W3 Total Cache MaxCDN ile birleştirmek , sitenizin sayfa hızı puanlarını çarpıcı bir şekilde artırabilir.

4. Soliloquy

Soliloquy, en iyi WordPress kaydırıcı eklentisidir. Dakikalar içinde hızlı ve kolay bir şekilde tamamen duyarlı slayt gösterileri oluşturmanıza olanak tanır. Bu kaydırıcıları herhangi bir sayfaya, gönderiye ve hatta ana sayfanıza ekleyebilirsiniz.

Soliloquy hız için son derece optimize edilmiştir, bu da sayfalarınızın daha hızlı yükleneceği anlamına gelir. Görsel efektler, özelleştirmeler ve SEO dostu slaytlar, bu harika aracın özelliklerinden sadece birkaçıdır.

5. Image Widget

WordPress, kenar çubuğunuza ekleyebileceğiniz bir metin bileşeniyle birlikte gelir. Bu pencere öğesi aynı zamanda resim eklemek için de kullanılabilir, ancak HTML’yi manuel olarak yazmanız ve resim boyutunu kenar çubuğu genişliğine uyacak şekilde ayarlamanız gerekecektir.

Image Widget eklentisi, WordPress sitenize bir resim widget’ı ekleyerek bu sorunu çözer. Widget’ı herhangi bir kenar çubuğuna veya widget hazır alanına sürükleyip bırakabilirsiniz. Ardından, bir resim seçin veya bilgisayarınızdan bir tane yükleyin. Ayrıca bir kenar çubuğuna birden çok görüntü widget’ı ekleyebilirsiniz.

6. Imsanity

Fotoğraf makinenizden ve mobil cihazlarınızdan aktarılan görüntüler, genellikle görüntü başına 3MB ila 24MB + ‘ya ulaşan yüksek çözünürlüklü görüntülerdir. Imsanity, WordPress’e yüklediğiniz resimler için daha makul resim boyutları tanımlamanıza olanak tanır. Bu size yalnızca bant genişliğinden tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda daha iyi bir kullanıcı deneyimi ile web sitenizi daha hızlı hale getirir.

7. WordPress SEO Yoast

WordPress SEO by Yoast, her tür WordPress sitesi için eksiksiz bir web sitesi optimizasyon çözümüdür. Sürekli olarak WordPress eklentilerine sahip olması gereken tüm listelerde kalır .

Fotoğrafçılar için WordPress SEO, sayfalarınızı optimize etmenize ve açık grafik meta verilerini kullanmanıza olanak tanır. Open Graph, yalnızca Facebook tarafından değil, diğer birçok sosyal web sitesi tarafından sayfalarınızın paylaşıldığında düzgün bir şekilde görüntülemek için kullanılır.

Kullanıcılarınız fotoğraflarınızı doğrudan sayfalarınızdan paylaşabilecek ve bu sayede size sosyal medyadan daha fazla trafik getirecektir.

8. Pinterest Pin It Button For Images

Pinterest, insanların internetten her türlü ilginç şeyi, özellikle de görsel ve fotoğrafları topladığı yerdir. Sabitle butonu, kullanıcıların sitenize geri bağlantıyla sitenizden Pinterest panolarına kolayca bir resim veya fotoğraf eklemelerine olanak tanır.

9. Click To Tweet

Click To Tweet, çok daha yüksek yanıt ve retweet oranına sahiptir. Tweet için tıkla butonunu gönderilerinizin veya sayfalarınızın herhangi bir yerine ekleyebilirsiniz. Fotoğraflarınız veya açıklamalarınızla tweet atmak için bir tıklama ekleyebilirsiniz ve kullanıcılar yalnızca tek bir tıklama ile gönderilerinizi paylaşabilir.

10. Simply Instagram

Simply Instagram, WordPress sitenizi Instagram profilinize bağlamanızı sağlar. Seçici fotoğrafları paylaşabilir, son yüklenen akışları ekleyebilir ve instagram ağından popüler fotoğrafları gösterebilirsiniz.

Eklenti, WordPress sitenizdeki herhangi bir gönderi, sayfa veya kenar çubuğu widget’ına ekleyebileceğiniz basit bir kısa kod kullanır.

11. WP Media Tagger

WordPress, medya dosyalarınızı ve resimlerinizi sıralamak için uygun bir sistemle gelmez. Normal bloglar için bu önemli bir şey değil, ancak bir fotoğrafçılık sitesi için fotoğraflarınızı ve resimlerinizi sınıflandırmanın veya sınıflandırmanın kolay bir yoluna ihtiyacınız olacaktır.

WP Media Tagger, medya dosyalarınıza, resimlerinize ve fotoğraflarınıza etiketler veya kategoriler eklemenizi sağlar. Bu, sizin ve kullanıcılarınızın fotoğraflara göz atmasını ve bulmasını kolaylaştırır.

12. Easy Watermark Settings

Bazı fotoğrafçılar, yanlış kullanımdan korumak için fotoğraflarına filigran ekler. Easy Watermark Settings, WordPress’teki görüntü yüklemelerine otomatik olarak filigran eklemenizi sağlar. Bir görüntü seçebilir, saydamlığı ve filigran konumunu ayarlayabilirsiniz.

Eklenti, önceden yüklenen tüm görüntülere filigran da ekleyebilir.

13. WPForms

İletişim formu olmadan hiçbir web sitesi tamamlanmaz. WPForms, WordPress için en başlangıç ​​dostu iletişim formu eklentisidir. Bu sürükle ve bırak çevrimiçi form oluşturucu, yalnızca birkaç tıklamayla iletişim formları, e-posta abonelik formları, sipariş formları, ödeme formları ve diğer çevrimiçi form türlerini kolayca oluşturmanıza olanak tanır.

14. BirchPress

BirchPress, WordPress siteleri için eksiksiz bir çevrimiçi randevu ve rezervasyon sistemidir. Kullanıcıların rezervasyonlarını web sitenize yerleştirmelerine ve hatta PayPal kullanarak ödeme yapmalarına olanak tanır.

Temel olarak, herhangi bir iyi randevu ve rezervasyon eklentisi işe yarayacaktır.

15. OptinMonster

Web sitenizi arama motorları ve diğer kaynaklar aracılığıyla bulan çoğu kişi, muhtemelen web sitenizi bir daha asla bulamayacaktır. Bu nedenle, kullanıcılara iletişimde kalmaları için bir yol sağlamanız gerekir. Bunu yapmanın en uygun maliyetli ve kullanışlı yolu , e-posta listenizi oluşturmaktır .

OptinMonster, ziyaretçileri abonelere ve müşterilere dönüştürmenize yardımcı olur. OptinMonster kullanarak e-posta abonelerinizi artırmanız mümkündür.

16. WP-Invoice

WP-Invoice, WordPress web sitenizdeki faturaları yönetmenize izin veren bir eklentidir. Bu şekilde WordPress siteniz randevularınızın, ödemelerinizin ve faturalarınızın merkezi haline gelir.

Freshbooks , faturalarınızı idare etmek için bir başka popüler alternatiftir.

17. Post Thumbnail Editor

Birçok WordPress teması, öne çıkan görsellerinizin ve diğer görsel boyutlarının tam ortadan kırpılması zordur.

Bu, görüntünün genellikle merkezde olan önemli kısmını keser. Post Thumbnail Editor, gönderi küçük resimlerinizi istediğiniz şekilde düzenlemenize olanak tanır. Resimlerinizi orijinal yüklemeden kırpabilir, ardından bu kırpılmış resmi kaydedip küçük resim olarak kullanabilirsiniz.

Bu yazımızın, fotoğrafçılar için en iyi WordPress eklentilerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz WordPress Değişiklikleri için E-posta Bildirimi Nasıl Alınır ? yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu