Temalar

WordPress Sitelerinin Hangi Temayı Kullandığını Öğrenme

Bu yazımızda WordPress sitelerinin hangi temayı kullandığını öğrenme konusundan bahsedeceğiz.

Bir web sitesi kurmaya karar verdiyseniz karar vermeniz gereken bazı durumlar olacaktır bunlardan bir tanesi tema seçimidir.

Siteniz için uygun olacak WordPress temasını belirlerken düşünmeniz gereken birçok nokta vardır. Aklınızdaki özelliklere sahip olan bir site ile karşılaştıysanız eğer sizin için doğru olan temayı belirlemenin kısayolu olacaktır.

Bazı web sitelerinin özel temalar kullandığını bazılarının ücretsiz WordPress temalarından veya bazılarının premium temalar kullandığını fark edeceksiniz.

WordPress Sitelerinin Hangi Temayı Kullandığını Öğrenme

Bir web sitesinin kullandığı tema adını bulmak oldukça basit bir işlemdir. 2 farklı yöntem ile sizlere tema adının nasıl bulunacağını göstereceğiz.

IsItWP ile Bir Web Sitesinin Hangi Temayı Kullandığını Öğrenme

Bir web sitesinin kullandığı WordPress temasını tespit etmenin ilk yolu, web sitesi teması algılayıcısı olan IsItWP’i kullanmaktır.

IsItWP, size bir WordPress web sitesinin hangi  temayı ve eklentileri kullandığını gösteren çevrimiçi ücretsiz bir araçtır.

Yapmanız gereken işlem çok basittir IsItWP web sitesini açarak kontrol etmek istediğiniz sitenin URL’sini girmektir.

IsItWP ilk önce temasının araştırdığınız web sitenin WordPress kullanıp kullanmadığını kontrol edecektir. Eğer Wordaparess kullanan bir siteyse, IsItWP sitenin hangi temayı kullandığını tespit edecek ve size sonuçları verecektir.

IsItWP ayrıca web sitesi tarafından kullanılan WordPress barındırma sağlayıcısını ve WordPress eklentilerini tespit etmeye de çalışacaktır. İndirme bağlantılarının yanı sıra IsItWP’nin eklentiler hakkında belirlediği incelemeleri bağlantılar içeren bir liste halinde gösterecektir.

Bazen sitenin temasıyla ilgili aşağıdaki gibi bir sonuç ile karşılaşabilirsiniz:

IsItWP, size özel bir WordPress teması ya da alt tema hakkında ayrıntılı bilgi veremeyeceğini söylemektedir.

Ama yinede temanın adını gösterecektir. Bu sayede çevrimiçi olarak arayıp indirilebilir veya satın alınabilir olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Manuel Olarak Bir Web Sitesinin Hangi Temayı Kullandığını Öğrenme

Web sitesi sahipleri bazen WordPress temalarının adında değişiklikler yapabilir. Bu işle IsItWP gibi araçların hangi WordPress temasının kullanıldığının algılanmasının önüne geçer.

Web sitesinin kodunu kullanarak hangi temanın kullanıldığını öğrenmeniz mümkündür..

Bütün WordPress temalarının bir style.css dosyası bulunmaktadır. Bu dosya, WordPress’e temanın adını, tema yazarını, URI’yi, sürümü gibi özelliklerini içerir. Ayrıca tema tarafından kullanılan CSS stillerini de içermektedir.

İlk önce bu dosyayı bulmak için incelemek istediğiniz web sitesine giderek ekranın herhangi bir yerine sağ tıklayarak menüden “Sayfa Kaynağını Görüntüle” butonunu seçin.

Bu, sayfanın kaynak kodunu yeni bir tarayıcı sekmesinde açılmasını sağlayacaktır. Kaynak kodunda aşağıdaki aşağıdaki gibi bir satır bulmanız gerekiyor.

1
<link rel='stylesheet' id='themename_style-css'  href='http://example.com/wp-content/themes/theme-name/style.css?ver=1.1.47' type='text/css' media='all' />

Style.css dosyasını açabilmeniz için bu satırdaki URL’ye tıklamanız gerekiyor.

Sayfa kaynağından bağlantı verilen birkaç style.css dosyası yer alacaktır. URL’de /wp-content/themes olanı bulmanız gerekiyor.

Style.css dosyasının en üst kısmında, WordPress web sitesi tarafından kullanılan tema hakkında bilgi içeren tema başlığı göreceksiniz. Tipik olarak aşağıdaki örneğe benzemektedir:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Theme Name:     Theme Name
Theme URI:      https://example.com
Author:         ThemeAuthorName
Author URI:     https://example.com
Description:    My Theme is a flexible WordPress theme designed for portfolio websites
Version:        1.1.47
License:        GNU General Public License v2 or later
License URI:    http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Text Domain:    hestia
Tags: blog, custom-logo, portfolio, e-commerce, rtl-language-support, post-formats, grid-layout, one-column, two-columns, custom-background, custom-colors, custom-header, custom-menu, featured-image-header, featured-images, flexible-header, full-width-template, sticky-post, theme-options, threaded-comments, translation-ready

Temanın URL’sini ya da Tema Yazarının URL’sini burada bulabilir ve bu da sizi web sitesi tarafından kullanılan temaya yönlendirir.

Ana Temayı Bulmak

Birçok WordPress sitesi, web sitelerini özelleştirmek için alt temalar kullanmaktadır.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
*
Theme Name:   My Child Theme
Description:  Just a child theme
Author:       Peter Smith
Author URL:   Write here the author's blog or website url
Template:     hestia
Version:      1.0
License:      GNU General Public License v2 or later
License URI:  http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Text Domain:  my-child-theme
*/

Bu şablon, incelediğiniz web sitesi tarafından kullanılan ana temadır.

Ana temayı web sitesinin kaynak koduna bakarak da öğrenmeniz mümkündür. Başka bir temadan yüklenmiş farklı bir style.css dosyası olduğunu göreceksiniz.

Bu diğer style.css dosyası ana temanın stil sayfasıdır ve üzerine tıklamak size bir sitenin hangi ana temayı kullandığını gösterecektir.

Hepsi bu kadar. Umarız bu yazımız bir sitenin hangi WordPress temasını kullandığını öğrenmenize yardımcı olmuştur.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz En İyi 13 Ücretsiz WordPress İşletme Teması yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu