Eklentiler

En İyi 5 WordPress Arama Eklentisi

WordPress‘in varsayılan arama özelliği oldukça sınırlıdır fakat varsayılan arama deneyimini geliştirmenizi iyileştirecek WordPress arama eklentileri mevcuttur.

Bu yazımızda, site aramanızı geliştirmenize yardımcı olacak en iyi 5 WordPress arama eklentisi konusundan bahsedeceğiz

En İyi 5 WordPress Arama Eklentisi

WordPress Arama Eklentisi Kullanmanın Nedeni

WordPress, oldukça sınırlı olan ve aranılan içeriği bulmakta başarılı olmayan bir arama özelliği ile birlikte gelmektedir.

Yeni bir WordPress web sitesi ya da bloğu oluşturuyorsanız eğer iyi bir arama özelliğine hemen ihtiyacınız olmayabilir.

Fakat, içerik sayınız arttıkça, kullanıcıların yazılarınızı veya ürünlerinizi kolay bir şekilde bulmalarına yardımcı olmak istersiniz.

Sitenize bir arama motoru eklemek, web sitenizde bulunan kullanıcılara yardımcı olacaktır.

Site aramasına yer vermek kullanıcıların web sitenizde daha fazla kalmalarını sağlar, etkileşimi artırır sonucunda ise daha yüksek dönüşümler ve satışlar sağlar.

Şimdi kullanabileceğiniz en iyi WordPress arama eklentilerinden bazılarına bir göz atalım.

1. SearchWP

SearchWP , WordPress web siteleri için en iyi arama eklentilerinden bir tanesidir. Kullanımı oldukça kolaydır ayrıca daha doğru arama sonuçları verir.

Anahtar kelimenizin yazıda, sayfa başlığında, içerikte, kategorilerde, etiketlerde, sınıflandırmalarda, alıntılarda ve yorumlarda aranmasını sağlar. Her içerik türüne 1’den 10’a kadar ağırlık vererek kontrol edebilirsiniz.

Etkinleştirme yaptıktan sonra eklenti, içeriğinizi otomatik olarak dizine ekleyerek WordPress’teki varsayılan arama özelliğini değiştirir.

Fiyatlandırma: Yıllık 99 $ ‘dan başlayan fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

2. ElasticPress

ElasticPress , ElasticSearch üzerinde barındırılan WordPress arama hizmetidir.

WordPress sitenizde çalıştırmak yerine, arama sorgularını bulutta çalıştırır ve sonuçları son derece hızlı gösterir. Herhangi bir WordPress sitesinde kullanımı ve entegrasyonu oldukça kolaydır.

Web site ziyaretçileri yazmaya başladığı zaman anında sonuçları gösteren yerleşik Ajax araması bulunmaktadır. Ayrıca WooCommerce ile iyi çalışır ve kullanıcılara aradıkları ürünleri ışık hızında gösterir.

Bu listede yer alan diğer arama eklentilerinden çok daha pahalıdır.

Fiyatlandırma: Ayda 79 $ ile sahip olabilirsiniz.

3. Ivory Search

Ivory Search, bir diğer mükemmel WordPress arama eklentisidir.

Birden fazla özel arama formu oluşturmanıza olanak tanır. Web sitenizin farklı alanlarına dinamik formlar oluşturmanızı sağlayan özel arama ayarlarına sahiptir.

WordPress’in popüler çoklu dil eklentileri ve WooCommerce ile de çalışmaktadır. Ivory Search, arama sonuçlarını iyileştirmek için gönderi türlerine, görsel meta verilerine, özel alanlara ve daha fazlasına bakar.

Herhangi bir sayfayı yeniden yüklemeden canlı arama sonuçlarını göstermek için de Ajax’ı kullanabilirsiniz. Web sitenizin istediğiniz yerinde arama formlarını kolay bir şekilde görüntülemenizi sağlayan kısa kodlar ve bir arama widget’ı ile birlikte gelir.

Fiyatlandırma: Temel eklenti ücretsizdir. Premium sürüm yıllık 19.99 $ ‘dan başlamaktadır.

4. WP Google Search

WP Google Search, varsayılan WordPress arama özelliğini Google Özel Arama ile kolay bir şekilde değiştirmenize olanak tanır.

Kullanımı oldukça kolaydır. Web siteniz için Google Özel Arama oluşturmanız gerekiyor. Ardından, arama motoru kimliğini kopyalayıp eklenti ayarlarına yapıştırabilirsiniz.

Eklenti ayrıca Google Özel Arama’yı WordPress kenar çubuğunuzda yer almasını sağlayan bir widget ile birlikte gelir. Arama formunu görüntülemek için bir kısa kod da kullanabilirsiniz.

Fiyatlandırma: Ücretsiz olarak kullanılmaktadır.

5. Ajax Search for WooCommerce

Ajax Search for WooCommerce, WooCommerce arama eklentilerinden bir tanesidir. Bir sayfayı yeniden yüklemeye gerek duymadan Ajax kullanarak arama sonuçlarını anında görüntülemenize olanak tanır.

SKU göre arama, ürün kategorilerini ve etiketlerini arama, renk ve özelliğe göre arama gibi özellikler ile birlikte gelir.

Herhangi bir ürün kategorisine ya da mağaza sayfasına kolay bir şekilde ürün araması ekleyebilirsiniz. Eklenti, etkinleştirildiği anda çok dilli web sitelerinde de çalışır.

Fiyatlandırma: Temel eklenti ücretsizdir. Ek özelliklere sahip olmak için yıllık 49 $’dan başlayan ücretlerle premium sürüme sahip olabilirsiniz.

6. YITH WooCommerce Ajax Search

YITH WooCommerce Ajax Search , müşterilerin mağazanızda yer alan ürünleri son derece hızlı bulmasına yardımcı olan harika bir WooCommerce ürün arama eklentisidir. Müşterilerin SKU’ları aramasına, belirli ürün kategorileri içinde arama yapmasına ve bir sayfayı yeniden yüklemeden sonuçları filtrelemesini sağlar.

YITH WooCommerce Ajax Search özelleştirilebilir bir eklentidir. Canlı arama sonuçlarında küçük resimleri, fiyatları ve promosyonları gösterebilirsiniz. Dilerseniz farklı ürün kategorilerine dilerseniz de mağaza sayfalarına arama çubuğu ekleyebilirsiniz.

Eklenti, herhangi bir dilde WooCommerce mağazalarıyla çalışır ve çok dilli mağazalar ile tamamen uyumludur.

Fiyatlandırma: Yıllık 69.99 $ ‘dan başlamaktadır.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz WordPress Sitelerinin Hangi Temayı Kullandığını Öğrenme yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu