İpuçları

Web Sitenize Ziyaretçi Çekme Teknikleri

Kendiniz için bir web sitesi açtınız, çok başarılı bir şekilde tasarladınız ve birbirinden farklı içerikler yazdınız. Ancak bütün bu uğraşlarınıza rağmen sitenize ziyaretçi çekmekte zorlanıyor musunuz? Bu durum eminim hepinizi üzüyordur. Web sitenize ziyaretçi çekme teknikleri yazımız ile bu sorundan kurtulacaksınız.

Web Sitenize Ziyaretçi Çekme Teknikleri

Web sitenize trafik çekme teknikleri 2 yol ile gerçekleşmektedir. Birincisi organik trafik ikincisi ise ücretli trafiktir.

”Organi trafik” terimi Google gibi arama motorlarından gelen site ziyaretçilerini kapsar.

”Ücretli trafik” olarak adlandırılanlar ise sitenize reklamı yapılan bağlantılar ve diğer ücretli yöntemler üzerinden gelen ziyaretçilerdir.

Organik trafik ücretli trafiğe kıyasla uzun vadeli bir seçenektir.

En İyi Siteye Ziyaretçi Çekme Teknikleri

Aşağıda bahsedeceğimiz Web Sitenize Ziyaretçi Çekme Teknikleri ile trafiğiniz artmaya başlayacaktır.

SEO Optimizasyonu

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), web sitenizin arama motorlarında (Google, Yahoo !, Yandex, vb.) görünürlüğünü nasıl artırabileceğinizdir. Web sitenize daha fazla ziyaretçi çekmek için yüksek arama sıralaması almanız gerekir, bu yüzden SEO’nun devreye girdiği yer burasıdır.

“Web site ziyaretçilerinin en az % 75’i çoğu zaman arama motorunun ikinci sayfasına bile bakmadığı biliniyor. İlk iki sayfada yer almıyorsanız, trafiğin% 50’sinden fazlasını ve potansiyel yeni işleri kaybediyorsunuz demektir. ”

Birçok kişi arama motorunda bir şey için arama yaptıktan sonra arama sonuçlarının yalnızca ilk sayfasına bakacaktır, bu nedenle sıralamanızı yükseltmek önemlidir. Sitenizin SEO’sunu iyileştirmenin birçok yolu vardır işte birkaç ipucu:

1. Sayfalarınızda Meta Etiketleri Kullanın

Meta başlıklarınız ve açıklamalarınız, arama motorlarının web sitenizin neyle ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olmak için her sayfada ne olduğunu açıklamalıdır.

ÖNEMLİ İPUCU – Wordpress gibi bir İçerik Yönetim Sistemi web siteniz varsa, bunu kolaylaştırmak için bir SEO eklentisi yükleyebilirsiniz !

2. Anahtar Kelimeler Araştırın

Anahtar kelimeler, arama motoru optimizasyonu ve Google gibi sitelerin web sayfanızı bulması için çok önemlidir. Şirketinizi en iyi tanımlayan anahtar kelimeleri keşfedin ve rakiplerinizin hangi anahtar kelimeleri kullandığını düşünerek daha başarılı olmayı hedefleyin.

EN İYİ İPUCU –  Arama motorlarında sıralanmasını istediğiniz anahtar kelimelerin sitenizde bulunan içeriklerden oluşması gerekiyor. Google Kelime Araştırma Aracını kullanabilirsiniz.

3. Da Puanını Yükseltin

Moz tarafından geliştirilen Domain Authority (DA), bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) ne kadar başarılı olduğunu tahmin etmek için geliştirilmiş bir sistemdir. Bir Etki Alanı Yetkilisi puanı 1 ile 100 arasında değişmektedir. Daha yüksek puanlar, daha büyük bir sıralamaya yerleşmek demektir.

Etki Alanı Yetkilisi, kök etki alanlarının bağlanması ve toplam bağlantı sayısı dahil olmak üzere birden çok faktörün tek bir DA puanı içinde değerlendirilmesiyle hesaplanır. Bu puan sitenizin diğer web siteleri ile kıyaslanırken veya bir web sitesinin zaman içindeki “sıralama gücünü” izlemek için başvurulmaktadır.. Etki Alanı Yetkilisi, Google tarafından arama sıralamalarını belirlemede kullanılan bir ölçüm değildir ve SERP’ler üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

 

Reklâm Yapın

Sitenize ziyaretçi çekmenize yardımcı olan reklamlar insanları doğrudan size yönlendiren ve ücretli tıklama alacağınız bir tekniktir. Google gibi bir arama motoruyla PPC (Tıklama Başına Ödeme) kullanıyorsanız, siteniz ve hizmetlerinizle alakalı anahtar kelime öbekleri seçmek için Google Adwords’ü kullanabilirsiniz. Birisi bu belirli anahtar kelimeyi Google’a yazdığında, reklamınız görünecek ve bir ziyaretçi reklamınızı tıkladığında web sitenize yönlendirilecektir.

PPC, e ticaret yapmaya başlamak için işinize çok yarayacak bir araçtır. Site sayfalarınızın arama motoru sıralamalarında görünmesi ve yükselmesi zaman alır PPC ile ilerleyerek insanların sizi bulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Sosyal Medya Kullanın

Takipçi ve müşterilerden oluşan bir topluluk oluşturmanız sosyal medyada aktif olarak varlığınızı sürdürmeniz için ve web sitenize trafik çekmeniz için harika bir yoldur.  Sosyal medyada içeriklerinizin dikkat çekici olması , yeni insanlara ulaşmanıza, ağınızı büyütmenize ve takipçilerin sitenizi ziyaret ederek trafiğinizi arttırmaya yarayacaktır.

Facebook, Twitter, Youtube, Google gibi sosyal ağlarda diğer sosyal platformlarda sitenizle ilgili  hesaplar oluşturabilirsiniz.

  • Fotoğraflar, videolar ve işletmenizin bloğuna bağlantılar dahil olmak üzere çeşitli sosyal medya içeriğini paylaşarak kitlenizi çoğaltın.
  • Belirli kitlelere ulaşmak için sosyal medya reklamcılığını kullanın.
  • Diğer iş sayfalarını beğenmeyi, paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın!

Dikkat Çekici İçerikler Paylaşın

Yararlı içerikler paylaşmanız kullanıcıların web sitenizi tekrar ziyaret etmelerini sağlayacaktır. İçeriğinizin başka kullanıcılara yardımcı olacağını düşünürlerse paylaşacaklardır. İçeriklerinizi mümkün olduğunca orijinal hale getirerek ve web sitenizin bulunduğu sektörle ilgili soruları yanıtlayarak içerik oluşturabilirsiniz.

Web Sitenizi Mobil Uyumlu Hale Getirin

Web sitenizi mobil uyumlu hale getirerek, akıllı telefon ve tabletler ile gezinmeye uygun hale getirebilirsiniz.

 

Bu yazımızda bahsettiğimiz web sitenize ziyaretçi çekme teknikleri ile trafiğinizi yükselteceğinizi umuyoruz.

Web Sitenize Ziyaretçi Çekme Teknikleri başlıklı yazımız ile ilgili aklınıza takılan sorularınızın yanıtını alabilmeniz için ya da öneride bulunabilmeniz için aşağıda yer alan yorumlar kısmını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız Sadece Başka Bir WordPress Sitesi Metni Nasıl Değiştirilir başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu