TemalarWordpress

Teknoloji Siteleri İçin En İyi 10 WordPress Teknoloji Teması

Özellikle bir teknoloji sitesine sahip olanlar, web siteleri için bir WordPress teknoloji teması tercih etmek isteyebilirler. İşte bizde bu yüzden teknoloji teması arayanlar için yazımızda bir teknoloji teması listesi oluşturmaya çalışacağız.

WordPress web sitesine sahip olanlar, sitelerine göre birbirinden şık temalar bulabiliyorlar. Örneğin, bir kreş sitesi açmak isteyenler, sitelerine göre birçok kreş teması bulabilirler. Çünkü WordPress için ücretli ve ücretsiz oldukça fazla tema mevcut.

İşte bu yüzden bu temalar arasından web sitenizin konusuna uygun kaliteli bir tema seçmek istemeniz oldukça doğal. Eğer bir teknoloji sitesi açmak istiyorsanız veya zaten hali hazırda bir teknoloji sitesine sahipseniz, yazımıza göz atmanızda fayda var. Çünkü yazımızda sizler için bir WordPress teknoloji teması listesi hazırlamaya çalışacağız. Listemizde birbirinden şık ve kullanışlı birçok farklı tema yer alacak.

WordPress Teması Seçerken Dikkatli Olunmalı

wordpresstr-wordpress-teknoloji-temasi-tema-secerken-dikkatli-olunmali

Web sitenizin konusuna göre bir WordPress teknoloji teması veya farklı bir tema arıyor olabilirsiniz. Ancak web sitenize tema ararken dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü web sitenizin teması, siteniz için büyük önem taşıyor.

Tema, basitçe açıklamamız gerekirse web sitenizin görünümünü oluşturuyor. Bu yüzden web siteniz için şık bir tema seçmeniz çok önemli. Çünkü ziyaretçiler kötü görünüme sahip web sitelerinde gezinmekten pek hoşlanmayabilirler. Ayrıca ziyaretçilerin web sitenizde daha rahat gezinebilmeleri için anlaşılır ve kullanışlı bir tema seçmenizde çok büyük önem taşıyor.

Uzun lafın kısası, web sitenizde ziyaretçi kaybı yaşamadan daha fazla ziyaretçiye ulaşabilmeniz için tema seçerken oldukça dikkatli olmalısınız. Eğer siteniz için bir WordPress teknoloji teması arıyorsanız, listemizdeki temaları inceleyebilirsiniz. Ancak teknoloji teması yerine farklı bir tema arıyorsanız, bu durumda sitenize seçeceğiniz temayı kendiniz dikkatli şekilde belirlemeniz gerekiyor.

WordPress Teması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir WordPress teknoloji teması veya farklı bir tema seçerken dikkat etmeniz gereken birçok kriter mevcut. Bu kriterlere dikkat ederek web siteniz için doğru temayı tercih edebilmeniz mümkün. Bu yüzden sizlere web sitenize bir tema seçerken dikkat etmeniz gereken bazı detaylardan birkaç başlık altında bahsetmek istiyoruz.

Böylece web sitenize tema seçerken bu detayları göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu sayede de web siteniz için doğru temayı daha rahat bir şekilde tercih edebilirsiniz. Şimdi burada lafı daha fazla dolandırmayalım ve web sitenize tema seçerken dikkat edebileceğiniz bazı önemli kriterlere birlikte göz atalım.

SEO Optimizasyonu

WordPress teknoloji teması dahil herhangi bir tema seçiminde ilk olarak SEO optimizasyonuna dikkat etmeniz çok önemli. Yani web siteniz için seçeceğiniz temanın ilk olarak SEO optimizasyonu olup olmadığını kontrol etmeniz doğru olacaktır.

Çünkü SEO, oldukça geniş bir konu. Bir web sitesinin arama motoru sıralamasında üst sıralarda yer alabilmesi için SEO optimizasyonu doğru şekilde yapılmalı. İşte bu SEO kriterleri arasında temanın SEO optimizasyonu olup olmamasının da bulunduğunu söylememiz yanlış olmaz.

Bu yüzden web siteniz için SEO uyumlu bir WordPress teması seçmeniz kesinlikle doğru olacaktır. Ayrıca seçeceğiniz temanın kodlarında veya herhangi bir yerinde hata olmamasına da dikkat etmelisiniz.

Mobil ve Farklı Ekran Boyutlarıyla Uyumluluk

Bir WordPress teknoloji teması seçmek istediğinizi varsayalım. İşte bu noktada dikkat etmeniz gereken bir diğer kriter mobil uyumluluk. Bu konuya web sitenizin konusu ne olursa olsun dikkat etmelisiniz.

Yani teknoloji teması veya herhangi bir tema seçerken, temanın farklı ekran boyutlarıyla uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü günümüzde mobil cihazlardan veya tabletlerden internette gezinen kişilerin sayısı çok fazla.

Yani ziyaretçiler mobil cihazlardan web sitenizi ziyaret edebilirler. Ancak web sitenizin teması mobil uyumlu değilse bu durumda kötü ve kullanışsız bir görünümle karşılaşabilirler. Bu durumda da web sitenizde ziyaretçi kayıplarıyla karşılaşabilirsiniz.

Bu yüzden sitenizin temasının farklı ekran boyutlarına göre hazırlanmış olması çok önemli. Böylece ziyaretçiler sitenize hangi cihazlardan bağlanırlarsa bağlansınlar sitenizde rahatlıkla gezinebilirler.

Tasarım ve Kullanışlılık

WordPress teknoloji teması dahil herhangi bir tema seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer konu tasarım. Bu kısımda ilk olarak temanın sitenizin görünümünü oluşturduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden seçeceğiniz temanın ziyaretçilerin gözüne hoş gelecek şık bir tema olması çok önemli.

Çünkü seçtiğiniz tema kötü bir tasarıma sahipse, bu durumda ziyaretçiler web sitenizde gezinmekten pek hoşlanmayabilirler. Ayrıca tasarımın yanı sıra kullanışlılık konusuna dikkat etmenizde çok önemli. Yani seçeceğiniz temanın anlaşılır ve kullanışlı bir tema olmasına özen göstermelisiniz.

Çünkü web sitenizin teması karışık ve anlaşılamaz olduğunda ziyaretçiler sitenizde gezinmek istemeyebilirler. Bu durumda da yine ziyaretçi kayıplarıyla karşılaşabilirsiniz. Uzun lafın kısası, web sitenize şık ve kullanışlı bir tema seçmediğiniz takdirde ziyaretçi kayıplar yaşayabilirsiniz.

Siteyle Uyumluluk

Bir teknoloji sitesi için WordPress teknoloji teması seçmek istemeniz oldukça normal. Çünkü sizin de bileceğiniz üzere, temanın sitenizle uyumlu olması çok önemli. Yani web sitenize seçtiğiniz tema, sitenizin konusuyla alakasız olduğunda ziyaretçiler açısından kullanışlı olmayabilir.

Ayrıca seçtiğiniz tema sitenizle uyumlu değilse, bu durumda web sitenizin görünümü garip bir hal alabilir. Bu yüzden web siteniz için seçeceğiniz temanın sitenizle uyumlu olmasına çok dikkat etmelisiniz. Eğer web sitenize uygun şık ve kullanışlı bir tema seçerseniz, bu durumda ziyaretçilerin sitenizde gezinmesi daha kolay olacaktır.

Teknoloji Sitelerinin Tercih Edebileceği En İyi 10 WordPress Teknoloji Teması

Yazımızın devamında sizler için bir WordPress teknoloji teması listesi hazırlamaya çalışacağız. Böylece teknoloji sitesi için bir tema arıyorsanız, aradığınız temayı çok daha rahat bulabileceksiniz. Listemizde birbirinden farklı birçok WordPress teması yer alacak. Şimdi burada lafı daha fazla dolandırmadan teknoloji teması listemize birlikte göz atalım.

En İyi 10 WordPress Teknoloji Teması Ücretsiz ve Ücretli

Jannah

wordpresstr-wordpress-teknoloji-temasi-jannah

Bir WordPress teknoloji teması olarak gösterebileceğimiz Jannah, oldukça şık ve kullanışlı bir tema olarak gösterilebilir. Bu kısımda ilk olarak bu temanın ücretli olduğunu belirtmemizde fayda var. Ücretli olan bu tema, ömür boyu ücretsiz güncellemeler sunuyor. Ayrıca bu tema gece moduna sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

Bunların yanı sıra bu temanın birçok farklı şekilde özelleştirilebiliyor olması da site sahipleri için oldukça büyük bir avantaj. Üstelik birçok avantaja sahip olan bu temanın SEO optimizasyonuna sahip olduğunu belirtmek istiyoruz. Bu kısımda son olarak bu temanın mobil cihazlarla uyumlu olduğunu belirtmemizde fayda var.

Dynamic News Lite

wordpresstr-wordpress-teknoloji-temasi-dynamic-news-lite

WordPress teknoloji teması listemize Dynamic News Lite ile devam etmek istiyoruz. Bu tema, tasarımından dolayı teknoloji siteleri tarafından tercih edilebilecek bir tema. Temanın oldukça sade ve kullanışlı bir tasarımla karşımıza çıktığını söyleyebiliriz.

Ayrıca bu tema, ücretsiz olmasıyla da dikkat çekiyor. Çok amaçlı bir tema olan Dynamic News Lite, bir dergi sayfası şablonuyla birlikte geliyor. Özellikle birçok farklı blog tarafından tercih edilebilecek bu tema, teknoloji siteleri tarafından da tercih edilebilir. Yani eğer bir teknoloji teması arıyorsanız, bu ücretsiz temaya da bir göz atabilirsiniz.

ColorMag

wordpresstr-wordpress-teknoloji-temasi-colormag

WordPress teknoloji teması listemizde bulunan ColorMag, fazlasıyla popüler bir tema. Bu tema ayrıca ücretsiz olmasıyla da dikkat çekiyor. Listemizdeki bu temayı aslında bir dergi stili tema olarak tabir edebiliriz. Ancak bu tema haber, gazete ve dergi dahil birçok farklı site için uygun bir tasarıma sahip.

Ayrıca ColorMag temasının teknoloji sitelerine de uygun bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Birbirinden farklı sitelerde tercih edilebilen ColorMag, daha önce belirttiğimiz gibi çok fazla tercih edilen bir tema. Bu yüzden bir teknoloji teması arıyorsanız, bu ücretsiz temaya da göz atabilirsiniz.

JNews

wordpresstr-wordpress-teknoloji-temasi-jnews

WordPress teknoloji teması listemize ücretli ve popüler bir tema olan JNews ile devam etmek istiyoruz. Oldukça popüler olan bu tema, mobil dostu olmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca bu tema Elementor veya WP Bakery ile düzenlenebiliyor.

Birçok yönden dikkat çeken temanın birçok farklı demosu bulunuyor. Bu demolardan istediğinizi seçerek kolayca kurabiliyorsunuz. Bu kısımda son olarak temanın birçok farklı web sitesinde tercih edilebileceğini belirtmemizde fayda var. Yani bir teknoloji teması arayanlar, bu temayı ve temanın demolarını inceleyebilirler.

Geoit

wordpresstr-wordpress-teknoloji-temasi-geoit

WordPress teknoloji teması listemizde yer alan Geoit, ücretli WordPress temaları arasında bulunuyor. Bu tema blog, moda, gezi ve teknoloji dahil birçok farklı site için tercih edilebiliyor. Birçok farklı sitede tercih edilebilen Geoit, SEO için optimize edilmiş bir tema.

Ayrıca hız içinde optimize edilmiş olan tema, mobil cihazlara göre tasarlanmış olmasıyla da dikkat çekiyor. Temada demo ayarlarını tek bir tık ile hızlıca kurabilmeniz mümkün. Üstelik tüm bu avantajlara sahip olan bu temada üyelik sistemi de bulunuyor. Kısacası WordPress teknoloji teması arayanların bu temaya da göz atmalarında yarar var.

Pixwell

wordpresstr-wordpress-teknoloji-temasi-pixwell

Ücretli bir WordPress teknoloji teması olan Pixwell, birçok yönden dikkat çeken bir tema. Bu kısımda ilk olarak bu temanın çok amaçlı olduğunu belirtelim. Yani oldukça esnek olan bu tema yemek tarifleri, seyahat, moda ve teknoloji gibi birçok farklı tür sitede tercih edilebiliyor.

Birçok farklı amaçla tercih edilebilecek Pixwell teması, mobil dostu ve SEO dostu olmasıyla oldukça dikkat çekiyor. Ayrıca temanın Contact Form 7, AMP, Elementor, W3 Total Cache ve Yoast SEO gibi eklentilere göre optimize edildiğini belirtelim.

Tüm bunların yanı sıra temanın karanlık modu desteklediğini de belirtmemizde fayda var. Eğer teknoloji siteniz için bir tema arıyorsanız, birçok yönden avantajlı ve esnek bir tema olan Pixwell temasına göz atabilirsiniz.

Newspaper

wordpresstr-wordpress-teknoloji-temasi-newspaper

WordPress teknoloji teması listemize Newspaper temasıyla devam etmek istiyoruz. Bu tema normalde tam olarak bir teknoloji teması olarak gösterilemez. Temanın genel olarak haber ve blog türü siteler için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu temanın teknoloji siteleri içinde uygun bir yapısı olduğunu söylememiz pek yanlış olmaz. Teknoloji sitelerinde kullanılabilecek tema, ücretli olarak karşımıza çıkıyor.

Ücretli bir tema olan Newspaper, AMP ve YouTube videolarını destekliyor. Ayrıca bu tema mobil cihazlara hazır olarak tasarlanmış. Tüm bunların yanı sıra temanın SEO için optimize edildiğini ve Yoast SEO gibi özel SEO eklentileriyle uyumlu olduğunu belirtelim. Bu kısımda son olarak temanın WPML ve Woocommerce eklentisi dahil birçok popüler eklentiyle uyumlu olduğunu belirtmemizde fayda var.

Digiqole

wordpresstr-wordpress-teknoloji-temasi-digiqole

WordPress teknoloji teması olarak kullanabileceğiniz bir diğer tema Digiqole olarak karşımıza çıkıyor. Digiqole, normalde magazin ve haber portalı gibi sitelere uygun bir tema olarak tanımlanabilir. Ancak bu temada yapısı itibariyle teknoloji sitelerinde tercih edilebilecek bir tema.

Temanın genel olarak oldukça kullanışlı bir tema olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu temada dikkat çeken birçok özellik bulunuyor. Contact Form 7 gibi eklentilerle uyumlu olan tema, karanlık mod gibi özelliklere de sahip. Üstelik bu temanın SEO optimizasyonuna da sahip olduğunu belirtmemizde fayda var.

Gmedia

wordpresstr-wordpress-teknoloji-temasi-gmedia

Ücretsiz WordPress teknoloji teması arayanlar için listemizde Gmedia temasına da yer vermek istiyoruz. Tamamen ücretsiz bir tema olan Gmedia, ücretsiz olmasına rağmen birçok farklı sebeple tercih edilebilecek bir tema. Kullanımı oldukça kolay olan bu tema, sade ve hoş bir tasarıma sahip olmasıyla dikkatlerden kaçmıyor.

Ayrıca temanın genel olarak oldukça hızlı olduğunu söylememiz pek yanlış olmaz gibi gözüküyor. Uzun lafın kısası, Gmedia teması ücretsiz temalar arasında birçok yönden ön plana çıkabilen bir tema. Eğer teknoloji siteniz için ücretsiz bir teknoloji teması arıyorsanız, bu temaya bir göz atabilirsiniz.

EccePure+

wordpresstr-wordpress-teknoloji-temasi-eccepure

WordPress teknoloji teması listemizde sizlere son olarak EccePure+ WordPress temasından bahsetmek istiyoruz. Bu kısımda ilk olarak bu temanın ücretli olduğunu belirtelim. Ancak ücretli bir tema olan EccePure+, birçok farklı özelliğe sahip.

Teknoloji sitelerinde kullanılabilecek temada anasayfayı birçok farklı şekilde özelleştirebiliyorsunuz. Ayrıca temanın anasayfa özelliklerinde özel reklam alanları ve manşet alanları gibi dikkat çekici özellikler bulunuyor. Temanın yazı sayfası özellikleri kısmındaysa kısa kod desteği, özelleştirilmiş yorum sistemi ve manşet seçenekleri gibi özellikler dikkat çekiyor.

Bunların yanı sıra, EccePure+ temasına özel FX arama bileşeni ve FX sponsorlar bileşeni gibi birçok özel bileşenin bulunduğunu belirtelim. Uzun lafın kısası, teknoloji sitesine tema arayan kişiler birçok yönden dikkat çeken bu temayı da inceleyebilirler.

EccePure+ temasıyla birlikte WordPress teknoloji teması listemizin sonuna geliyoruz. Sizde teknoloji siteniz için bir tema arıyorsanız, yazımızdaki ücretli ve ücretsiz eklentileri yakından inceleyebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu