EklentilerSEOWordpress

SEO İçin Gerekli En İyi 5 WordPress SEO Eklentisi

WordPress SEO eklentisi sayesinde web sitesini daha fazla SEO uyumlu yapabilmek mümkün. Yani bu eklentileri kullandığınız takdirde sitenizde gözden kaçırdığınız birçok detayı düzenleyebilirsiniz. Örneğin, bu eklentileri kullanarak sitenize SEO uyumlu içerikler ekleyebilirsiniz.

Çünkü sitenize içerik eklerken bu eklentiler içeriğinizin SEO ile ne kadar uyumlu olduğunu gösterebilir. Ayrıca içeriğinizin SEO için daha fazla uyumlu olması ne yapmanız gerektiğini de bu eklentiler yine size bildirir. Kısacası WordPress yönetici panelinize kuracağınız herhangi bir WordPress SEO eklentisi siteniz için büyük fayda sağlayacaktır.

Siteniz bu eklenti sayesinde SEO açısından daha güçlü hale gelecek ve buda sitenizin arama motoru sıralamasını olumlu yönde etkileyecektir. Eğer sizde bu eklentilerden birisini kullanmak istiyorsanız ancak hangisini kullanacağınızı bilmiyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz.

SEO Nedir? WordPress SEO Eklentisi Ne İşe Yarar?

WordPress SEO eklentisi konusundan önce kısaca SEO ne işe yarar? Sizler için cevaplamak istiyoruz. SEO’nun Türkçe karşılığı arama motoru optimizasyonudur. Bir web sitesinin arama motoru sıralaması o sitenin SEO çalışmasının ne kadar güçlü olduğuna bağlı olarak değişebilir.

Bir web sitesinde SEO çalışması doğru şekilde yapılırsa, o sitenin arama motoru sıralaması olumlu yönde etkilenir. Yani site arama motorunda daha üst sıralarda gözükür ve buda doğal olarak siteye daha fazla ziyaretçi gelmesini sağlar.

SEO çalışması olarak belirttiğimiz şey içinde uyulması gereken birçok kural mevcuttur. Örneğin, web sitesine içerik hazırlanırken içeriğin özgün olması, içeriğe anahtar kelime eklenmesi gibi birçok farklı SEO kuralı mevcuttur.

İşte bu aşamaların birçoğunda WordPress SEO eklentisi web sitenizin SEO açısından daha güçlü olması için size yardımcı olabilir. Örnek olarak sitenize içerik eklerken bu eklentiler size içeriğinizin SEO ile ne kadar uyumlu olduğunu gösterebilir.

Böylece web sitenizdeki birçok şeyi doğru şekilde düzenleyerek sitenizi SEO açısından daha güçlü bir hale getirebilirsiniz. Çünkü bir web sitesinin SEO çalışması ne kadar güçlü olursa o web sitesinin arama motorlarında üst sıralarda yer alma şansı o kadar yüksek olur.

En İyi 5 WordPress SEO Eklentisi Güncel

Yoast SEO

wordpresstr-wordpress-seo-eklentisi-yoast-seo

En popüler WordPress SEO eklentisi olarak gösterebileceğimiz Yoast SEO, WordPress kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu eklenti sayesinde web sitenizi SEO açısından daha güçlü bir hale getirebiliyorsunuz.

Eklentinin bazı özelliklerine göz atacak olursak, ilk olarak anahtar kelime optimizasyonu ile başlayalım. Bu eklenti sayesinde hazırladığınız içeriklerin başlıklarını SEO dostu olacak şekilde düzenleyebiliyorsunuz.

Ayrıca bu WordPress SEO eklentisi sayesinde sayfa ve içeriklerinizi meta anahtar kelimeler ve meta açıklamalarla doğru şekilde optimize edebiliyorsunuz. Kısacası Yoast SEO, web sitenizi SEO açısından daha iyi bir hale getirmek için sizlere birçok ipucu gösterebiliyor. Bunun yanı sıra bu eklentinin sürekli olarak güncellendiğini belirtmemizde fayda var.

Rank Math

wordpresstr-wordpress-seo-eklentisi-rank-math-seo

Oldukça popüler olan bir diğer WordPress SEO eklentisi Rank Math, kullanıcılara birçok farklı özellik sunuyor. Yoast SEO ile oldukça benzer olan bu eklentide 404 monitör gibi birçok farklı özellik mevcut. İlk olarak eklentideki 404 monitör özelliğinin kullanıcıların nerede hatayla karşılaşabileceklerini gösterdiğini belirtelim.

Bunun yanı sıra Rank Math eklentisi de Yoast SEO gibi içeriklerinizin başlıklarını ve meta açıklamalarını doğru şekilde ayarlamanızı sağlıyor. Ayrıca sitenize bir içerik eklerken anahtar kelimesini eklediğinizde Rank Math WordPress SEO eklentisi size birçok ipucu gösteriyor. Eklentide gördüğünüz bu ipuçlarını takip ederek yazınızı düzenleyebiliyor ve buna göre içeriğinizin SEO uyumluluğunu arttırabiliyorsunuz.

All in One SEO Pack

wordpresstr-wordpress-seo-eklentisi-all-in-one-seo-pack

All in One SEO Pack WordPress SEO eklentisi web sitenizi daha iyi bir hale getirmek için neredeyse her şeye sahip. Diğer eklentiler gibi çok fazla kullanıcı tarafından tercih edilen bu eklentide birbirinden farklı birçok özellik mevcut.

Örneğin, eklentide web sitenizin yavaşlamasına neden olabilecek zararlı botları engelleme özelliği bulunuyor. Yani bu eklenti sayesinde tehlikeli botlar sitenize kolay kolay zarar veremiyorlar. Ayrıca eklentide site haritası ve Google Analytics entegrasyonu gibi özelliklerde mevcut.

Yani All in One SEO Pack eklentisini kullanarak site haritanızı oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu WordPress SEO eklentisi ile basit şekilde Google Analytics entegrasyonu da oluşturabilirsiniz. Bu kısımda son olarak eklentinin ücretsiz olduğunu ancak bazı özelliklere erişebilmek için ücretli versiyonunu satın almanız gerektiğini belirtelim.

SEO Framework

wordpresstr-wordpress-seo-eklentisi-seo-framework

Yazımızda yer vermek istediğimiz bir diğer WordPress SEO eklentisi SEO Framework. Oldukça basit şekilde kullanılabilen bu eklentide de birçok özellik bizleri karşılıyor. İlk olarak eklentinin otomatik şekilde kanonik URL, başlık ve açıklama ürettiğini belirtelim. Yani birçok eklentide karşımıza çıkan temel özellikler bu eklentide de mevcut.

Tipik SEO fonksiyonlarını yerine getiren bu eklentide spam yorumları izleme gibi farklı özelliklerde mevcut. Ayrıca SEO Framework eklentisi sayesinde web sitenizin SEO analizini ve yerel SEO ayarlarını yapabiliyorsunuz. Bu kısımda son olarak bu eklentinin birçok özelliğinin ücretsiz olduğunu belirtmemizde fayda var.

Squirrly SEO

wordpresstr-wordpress-seo-eklentisi-squirrly-seo

Analiz ve araştırmalara odaklı bir eklenti olan WordPress SEO eklentisi Squirrly SEO, WordPress kullanıcılarının tercih edebileceği bir eklenti. İlk olarak eklentide başlık ve açıklama yönetimi gibi temel özelliklerin bulunduğunu belirtelim.

Bunun yanı sıra eklenti içerisinde XML site haritaları gibi özelliklerde mevcut. Ancak eklentinin asıl dikkat çeken özellikleri bunlar değil. Eklentide bunların haricinde Briefcase gibi farklı özellikler bulunuyor. Briefcase sayesinde önemli anahtar kelimelerin site içi kullanımını yönetebiliyorsunuz.

Ayrıca bu eklenti ile Google aramalarındaki sıralamanızı da takip edebiliyorsunuz. Bunların yanı sıra Squirrly SEO sayesinde anahtar kelime araştırması ve aranma hacmi gibi analizlere de göz atabiliyorsunuz.

Tüm bu özelliklere sahip olan WordPress SEO eklentisi Squirrly SEO, birçok özelliği sizlere ücretsiz olarak sunuyor. Ancak bazı özelliklere erişebilmek için eklentinin ücretli paketlerinden birini seçerek satın almanız gerektiğini belirtelim.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu