WordpressEklentiler

Kullanılabilecek En İyi WordPress Güvenlik Eklentileri

WordPress güvenlik eklentileri sayesinde web sitenizi birçok saldırıdan rahatlıkla koruyabilirsiniz. Ayrıca yine bu eklentiler sayesinde genel olarak web sitenizdeki birçok hareketi anlık olarak takip edebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra bu eklentileri kullanarak sitenizde yedekleme yapabilmenizde mümkün.

Günümüzde internette ki tehlikeler her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu yüzden web sitelerindeki güvenlik sisteminin de çeşitli yollarla arttırılması gerekiyor. İşte WordPress güvenlik eklentileri de sitenizin güvenliğini arttırabilmek kullanabileceğiniz önemli bir yöntem. WordPress eklentileri arasında kullanabileceğiniz birçok güvenlik eklentisi mevcut.

Bu eklentiler sitenizde oluşabilecek birçok tehlikeden kurtulabilmenizi sağlayabiliyor. Sizde sitenizi daha güvenli bir hale getirerek birçok tehlikeden korunmak istiyorsanız bir WordPress güvenlik eklentisi kullanabilirsiniz. Eğer güvenlik eklentileri arasından hangisini seçeceğini bilmiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

WordPress Güvenlik Eklentileri Ne İşe Yarar?

WordPress güvenlik eklentileri basitçe açıklamamız gerekirse sitenize yapılabilecek birçok saldırıyı engelleyebilirler. Bu eklentilerin sitenize fayda sağlayacak bazı özellikleri mevcuttur. İnternet ortamındaki tehlikeler sizin de bileceğiniz gibi her geçen gün daha da artıyor.

Bu yüzden web sitelerinde çok büyük problemler ortaya çıkabiliyor. Örneğin, web sitelerine yapılan saldırılar sonucunda site kullanılamaz duruma bile gelebiliyor. İşte günümüzdeki birçok tehlikeden korunabilmek için karşımıza WordPress güvenlik eklentileri çıkıyor. Bu güvenlik eklentilerinin web sitenize fayda sağlayacak birbirinden farklı birçok özelliği bulunuyor.

Örneğin, bazı eklentiler sayesinde web sitenizin dosyalarındaki aktiviteleri takip edebiliyorsunuz. Ayrıca bu eklentilerin birçoğu sitenizi DDoS saldırıları gibi saldırılardan koruyabiliyor. Kısacası bu eklentiler hem sitenizi birçok saldırıdan koruyabiliyor hem de sitenizdeki birçok hareketi takip edebilmenize olanak tanıyor.

En İyi WordPress Güvenlik Eklentileri Hangileri?

Yazımızda listeleyeceğimiz WordPress güvenlik eklentileri birbirinden farklı birçok özellikle karşımıza çıkabiliyorlar. Bu yüzden bir WordPress güvenlik eklentisi arıyorsanız yazımızdaki eklentileri dikkatle inceleyerek daha sonra siteniz için doğru olanı tercih edebilirsiniz. Burada lafı daha fazla uzatmak istemiyoruz. WordPress üzerinde kullanabileceğiniz güvenlik eklentileri ve bazı özellikleri genel olarak aşağıdaki şekilde oluşuyor.

Ücretli ve Ücretsiz WordPress Güvenlik Eklentileri

All in One WP Security & Firewall

wordpresstr-en-iyi-wordpress-guvenlik-eklentileri-all-in-one-wp-security-firewall

WordPress güvenlik eklentileri listemize All in One WP Security & Firewall ile başlamak istiyoruz. Adından da anlaşılabileceği gibi içerisinde birçok özellik bulunduran bu eklenti sayesinde sitenizi çok daha güvenli bir hale getirebiliyorsunuz.

Ücretsiz WordPress güvenlik eklentileri arasında bulunan All in One WP Security & Firewall, oldukça kolay bir kullanıma sahip. Bu sayede eklentinin nasıl kullanıldığını hızlı bir şekilde çözebilir ve ayarlarını ona göre düzenleyebilirsiniz. Ücretsiz bir eklenti olan All in One WP Security & Firewall eklentisinin bazı özellikleri şu şekilde oluşuyor:

  • Veri tabanını koruyabilir.
  • Sitenize fake ip adresleri ile yapılacak saldırıları engelleyebilir.
  • Site içerisindeki trafiği anlık olarak izleyebilmenizi sağlar.
  • Bot ve DDoS saldırılarını engelleyebilmek için güvenlik duvarı oluşturur.
  • Site içerisinde değişen dosyaları anlık olarak görebilmenizi sağlar.

Sucuri Security

wordpresstr-en-iyi-wordpress-guvenlik-eklentileri-sucuri-security

Popüler WordPress güvenlik eklentileri arasında bulunan Sucuri Security, web sitenizi birçok tehlikeden koruyabiliyor. Ancak bu eklentinin tüm özellikleri ücretsiz olarak sunulmuyor. Yani eklentinin ücretsiz sürümünde bazı özellikleri kullanamayabiliyorsunuz.

Ancak Sucuri Security eklentisinin ücretli paketlerinden birisini satın alarak eklentinin diğer birçok özelliğinden yararlanabiliyorsunuz. Bu eklentide de diğer birçok eklentide olduğu gibi DDoS saldırılarından koruma gibi özellikler bulunuyor. Birçok özelliğe sahip Sucuri Security eklentisinin bazı özellikleri şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • Bot saldırılarına önlem olarak sitenizin güvenlik duvarını daha güçlü bir hale getirir.
  • Site içerisindeki trafiği anlık olarak takip edebilmenize olanak tanır.
  • Ücretli sürümlerde güvenlik duvarı seçeneği sunar.
  • Sitenizdeki üyelerin hareketlerini izlemenize olanak tanır.
  • Web sitenizi brute force ve DDoS saldırılarından korur.

BulletProof Security

wordpresstr-en-iyi-wordpress-guvenlik-eklentileri-bulletproof-security

WordPress güvenlik eklentileri arasında bulunan BulletProof Security, oldukça fazla tercih edilen bir eklenti. Bu eklentide diğer birçok güvenlik eklentisi gibi ücretsiz şekilde kullanılabiliyor. Ancak eklentinin tüm özelliklerini kullanabilmek için Pro sürümünün satın alınması gerekiyor.

Kullanımı gayet basit olan bu güvenlik eklentisinde veri tabanı yedeklemesi gibi özellikler bulunuyor. İçerisinde birçok özellik bulunan BulletProof Security eklentisinin bazı özellikleri şu şekilde oluşuyor:

  • Veritabanını düzenleyebilmenize olanak tanır.
  • .htaccess dosyalarına erişebilmenize ve bu dosyaları daha güvenli bir hale getirebilmenize olanak tanır.
  • Web sitenizin içerisinde Firewall oluşturabilmenizi sağlar.
  • Web sitenizi yedekleyebilmenize olanak tanır.

Wordfence Security

wordpresstr-en-iyi-wordpress-guvenlik-eklentileri-wordfence-security

WordPress güvenlik eklentileri listemize Wordfence Security ile devam etmek istiyoruz. İlk olarak bu eklentinin de diğer güvenlik eklentileri gibi sitenizi birçok saldırıdan koruyabildiğini belirtelim. Bunun yanı sıra eklentinin ücretsiz olduğunu ancak ücretli sürümünün de bulunduğunu belirtmemizde fayda var.

Ancak Wordfence Security ücretsiz sürümünde kullanabileceğiniz oldukça fazla özellik mevcut. Bu sayede bu eklentiyi istediğiniz gibi kullanarak sitenizi daha güvenli bir hale getirebiliyorsunuz. Sitenizi birçok saldırıdan koruyabilen eklentinin bazı özellikleri şu şekilde oluşuyor:

  • Tehlikeli IP adreslerini engeller.
  • Sitenizi daha güvenli bir hale getirebilmek için ileri seviye giriş yöntemleri kullanır.
  • Sitenizin güvenlik açıklarını tarayarak tespit edebilmenizi sağlar.
  • Güvenlik ihlali tespitinin yanı sıra şüpheli durum tespiti de yapabilir.

iThemes Security

wordpresstr-en-iyi-wordpress-guvenlik-eklentileri-ithemes-security

WordPress güvenlik eklentileri listemizin sonunda iThemes Security güvenlik eklentisinden bahsetmek istiyoruz. Bu kısımda ilk olarak bu eklentinin tüm özelliklerine erişebilmek için iThemes Security Pro sürümünü satın almanız gerektiğini belirtelim. Ancak eklentinin ücretsiz sürümünde de şüpheli IP adreslerini otomatik engelleme gibi birçok önemli özellik mevcut.

Yani WordPress güvenlik eklentileri arasında bulunan eklentinin ücretsiz sürümünde de oldukça fazla özellik kullanabiliyorsunuz. Ancak PRO sürümde de ayarlarınızı dışa aktarabilme gibi birbirinden farklı birçok özellik bulunuyor. Ücretsiz ve ücretli sürümlere sahip olan iThemes Security eklentisinin bazı özellikleri şu şekilde oluşuyor:

  • Sitenizdeki şüpheli IP adreslerini otomatik olarak engelleyebilir.
  • Web sitenizin veri tabanını yedekleyebilmenizi sağlar.
  • Web sitenizdeki şüpheli olaylarda size e-posta ile bildirim gönderir.
  • Sitenizi tarayarak güvenlik açıklarını tespit eder ve daha sonra size bildirir.

iThemes Security eklentisi ile birlikte WordPress güvenlik eklentileri listemizin sonuna geliyoruz. Sizde bu güvenlik eklentilerinden birisini tercih ederek sitenizi çok daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu