Wordpress

En İyi 7 WordPress Güvenlik Tarayıcı

Web sitenizin saldırıya uğramış olabileceğini düşünüyorsanız, hızlı bir WordPress güvenlik taraması iyi bir başlangıç ​​noktası olabilir. Bu yazımızda, hızlı güvenlik kontrolleri yapmanıza yardımcı olacak en iyi 7 WordPress güvenlik tarayıcısı konusundan bahsedeceğiz.

En İyi 7 WordPress Güvenlik Tarayıcı

Çevrimiçi güvenlik açığı tarayıcıları ya da kötü amaçlı yazılım tarayıcıları, web sitenizi çok yaygın bazı güvenlik risklerine karşı kontrol etmenize yardımcı olabilir. Örneğin, kötü amaçlı kod, şüpheli bağlantılar, şüpheli yönlendirmeler, WordPress sürümü gibi birçok güvenlik riskini arayabilirler.

Ancak, WordPress veritabanınız , kullanıcı hesaplarınız, WordPress ayarlarınız, eklentileriniz ve daha fazlası üzerinde testler çalıştıramadıkları için oldukça sınırlıdırlar.

Bilgisayar korsanları, kötü amaçlı kodları kolay bir şekilde gizleyebilir ve bu temel güvenlik kontrolleri tarafından fark edilmeyebilir. Bu nedenle biz Sucuri’nin web uygulaması güvenlik duvarını kullanmanızı öneriyoruz. Herhangi bir kötü amaçlı kodu web sitenize ulaşmadan önce tespit edip etkisiz hale getiren eksiksiz bir web sitesi güvenlik hizmetidir.

Bunu söyledikten sonra, deneyebileceğiniz en iyi WordPress güvenlik açığı tarayıcılarından bazılarına bir göz atalım.

1. Sucuri

SiteCheck tarafından geliştiritilen bir online araç olan Sucuri , WordPress güvenlik duvarı ve güvenlik hizmetidir. Kötü amaçlı kod, spam enjeksiyonu, web sitesi tahrifatı vb. nedenler için web sitenize kapsamlı bir kontrol sağlar.

Ayrıca, web sitenizi Google Güvenli Tarama da dahil alan adı kara liste araçlarında da kontrol eder. Sucuri’nin SiteCheck aracı yalnızca girdiğiniz URL’yi taramakla kalmaz, aynı zamanda kapsamlı ve hızlı bir tarama sunmak için ondan bağlanan diğer sayfaları da tarar.

2. IsItWP Security Scanner

IsItWP Security Scanner, WordPress web sitenizi kötü amaçlı yazılım ve diğer güvenlik açıklarına karşı hızlı bir şekilde kontrol etmenizi sağlar. Sucuri tarafından desteklenmektedir ayrıca WordPress güvenliğini sıkılaştırmak amacıyla adım adım talimatlarla web sitenizi hızlı bir şekilde kontrol etmenize de yardımcı olur.

Ayrıca, etki alanınızın temiz olduğundan emin olmak için web sitenizi Google Güvenli Tarama ve diğer kötü amaçlı yazılım kara listelerinde kontrol eder.

3. Google Transparency Report

Google’ın Güvenli Tarama aracı, bir URL’nin Google tarafından ziyaret edilmek için güvenli olup olmadığını görmenize olanak sağlar. Google milyarlarca URL’yi izler ve bir web sitesinin kötü amaçlı yazılım dağıttığından şüphelenirlerse, ziyaret edilmesi güvenli değil olarak işaretler.

Google aramadan gelen kullanıcılar web sitenizi ziyaret ettiklerinde bir uyarı sayfası gösterileceğinden dolayı, potansiyel olarak web sitenizin itibarının zedelenmesine neden olabilir. Google Arama Konsolu kullanıyorsanız eğer web siteniz güvensiz olarak işaretlendiğinde uyarının kaldırılmasına yönelik talimatlarla birlikte uyarılırsınız.

4. WPScan

WPScans, web sitenizi bilinen güvenlik açıklarına ve şüpheli kodlara karşı kontrol eden bir araçtır. Sistemleri tarafından tespit edilen bir güvenlik açıkları dizini tutarlar ve web sitenizde bu güvenlik sızıntılarını kontrol ederler.

Ayrıca, WordPress sürümünüzü, yüklü eklentileri ve robots.txt dosyalarınızı da tespit etmeye çalışır. Taramadan sonra sonuçlar, her bir maddenin açıklamasıyla birlikte anlaşılması kolay bir formatta sunulur.

5. ScanWP

ScanWP, çok temel bir WordPress güvenlik açığı tarayıcısıdır. En son sürümü kullanıp kullanmadığınızı görmek için WordPress sürümünüzü tespit etmeye çalışır. Ayrıca, WordPress oluşturucu etiketini ve sitenizin bunu gösterip göstermediğini de algılar.

Oluşturucu etiketi, hangi WordPress sürümünü kullandığınızı gösterir. Bazı güvenlik uzmanları, bunun bilgisayar korsanlarının bir web sitesini etkili bir şekilde hedeflemelerine yardımcı olabileceğine inanıyor ve WordPress jeneratör etiketini kaldırmanızı tavsiye ediyorlar.

6. WordPress Security Scan

WordPress Güvenlik Taraması, WordPress eklentilerinizi, kullanıcı adlarınızı, WordPress sürümünüzü, aktif temanızı ve daha fazlasını tespit ederek kapsamlı bir test gerçekleştirir. Kara listeye alınmadığından emin olmak için web sitenizi Google Güvenli Tarama dizininde de kontrol eder.

Her bir öğenin kısa bir açıklamasıyla birlikte site durumunuzun ayrıntılı bir raporunu sunar. Bunlar çoğunlukla, WordPress’in en son sürümünü kullanmak ve eklentilerinizi güncel tutmak gibi en iyi WordPress güvenliği uygulamaları olan ögelerdir .

7. wprecon

wprecon, diğer bir WordPress güvenlik açığı tarayıcı aracıdır. Güncellemelere ihtiyacınız olup olmadığını görmek için WordPress sürümünü algılar, Google Güvenli Tarama dizinini kontrol eder ve ardından yüklü WordPress eklentilerini tespit etmeye çalışır.

Ayrıca dizin indeksleme , tema yolu tespiti, dış bağlantılar, iç çerçeveler ve JavaScript’leri de tarar. Sonuçlar, taranan her öğe için iyi bir açıklama ile güzel bir biçimde sunulur.

Bu yazının, çevrimiçi olarak en iyi WordPress güvenlik açığı tarayıcılarından bazılarını bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz En İyi 6 WordPress Derecelendirme Eklentisi yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu