Eklentiler

En İyi 9 WordPress Bilgi Tabanı Eklentisi

Bir bilgi tabanı eklentisi, belgeleri, öğreticileri ve nasıl yapılır makalelerini kolayca yayınlamanıza olanak tanır. Bu kaynakları blogunuzdan ve açılış sayfalarınızdan ayrı tutarken verimli bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

Bu yazıda, kullanabileceğiniz WordPress için en iyi bilgi tabanı eklentilerini göstereceğiz.

En İyi 9 WordPress Bilgi Tabanı Eklentisi

Bilgi Tabanı WordPress Eklentisinde  Olması Gerekenler

İster çevrimiçi bir mağaza işletiyor olun, ister WordPress web sitenizde hizmet satıyor olun , bir bilgi tabanı bölümüne sahip olmak, bir destek bileti ya da canlı sohbet penceresi açmadan müşterilerinize yardımcı olmanızı sağlar.

Bu, müşteri destek taleplerini azaltırken müşteri memnuniyetinin artmasını sağlar. Müşteri mutluluğu, daha fazla iş almanıza ve daha fazla ürün satmanıza yardımcı olur.

Normalde, destek kılavuzlarınızı WordPress’te ayrı sayfalar olarak yayınlayabilirsiniz. Bunları ayrıca gönderi olarak yayınlayabilir ve kategoriler ve etiketlerle düzenleyebilirsiniz.

Ancak bu işlem destek sayfalarını satış sayfalarından ya da blog gönderilerinden ayrı tutmayı zorlaştırır.

Şimdi WordPress için en iyi bilgi tabanı eklentilerine bir göz atalım.

1. Heroic KB Plugin

Heroic KB eklentisi, son derece güçlü kullanımı kolay bir WordPress bilgi tabanı eklentisidir.

Mevcut sitenize aranabilir bilgi tabanı eklemenizi sağlar, bu sayede ziyaretçileriniz sorularına kolay bir şekilde cevap bulabilir. Gerçek zamanlı yanıtlar ekleyen AJAX arama özelliği ile birlikte gelir.

İçerik sınıflandırması, sürükle ve bırak içerik sıralaması, makale ekleri, ekran widget’ları  gibi güçlü bir bilgi tabanı eklentisinden bekleyeceğiniz bütün özelliklere sahip olursunuz.

Eklentinin en iyi yanı, mevcut belgelerinizi geliştirmek için bilgi toplamanıza olanak tanıyan yerleşik analitik ve kullanıcı geri bildirimi özelliğidir, böylece desteği azaltabilir, zamandan tasarruf edebilir ve satışları artırabilirsiniz.

2. BetterDocs

BetterDocs , hem kullanımı kolay hem de kapsamlı olan güçlü bir WordPress bilgi tabanı eklentisidir.

WordPress için kullanıma hazır bilgi tabanı şablonlarıyla birlikte gelir. Ayrıca , widget’lı sayfa oluşturucular için destek içerir. Kendi düzenlerinizi oluşturmak ve herhangi bir yere bilgi makaleleri eklemek için kısa kodları da kullanabilirsiniz.

Güçlü bir arama, değişken içindekiler tablosu ve destek taleplerini azaltmak için otomatik olarak yanıtlar bulmaya çalışan bir bilgi tabanı botu içerir. Eklenti ayrıca, kullanıcıların ne aradığını görmek için kullanıcı rolü tabanlı kontrol ve içgörüler içerir.

3. Echo Knowledge Base

Echo Knowledge Base , WordPress için en iyi bilgi tabanı eklentilerinden biridir. Eklenti ayarlarında size yol gösteren kolay bir kurulum sihirbazı ile birlikte gelir. Ayrıca, her yönden özelleştirmek için seçim yapabileceğiniz birden fazla düzen elde edersiniz.

Temel, Sekmeler veya Kategori odaklı düzenler arasından seçim yapabilirsiniz. Her düzenin üst kısmında, kullanıcıların yanıtları hızlı bir şekilde bulmasına yardımcı olan hızlı bir arama çubuğu bulunmaktadır. Makaleleri kategoriler ve etiketler halinde daha da düzenleyebilirsiniz.

Eklenti ayrıca kullanabileceğiniz 500’den fazla simge ile birlikte gelir. Ayrıca, SSS bölümü oluşturmak ve web sitenizde bilgi tabanı makalelerini görüntülemek için kısa kodlar ve şablonlar içerir.

4. weDocs

weDocs , bir başka mükemmel WordPress bilgi tabanı eklentisidir. Kullanımı kolaydır ve bilgi sayfalarınızı bölümler, hiyerarşik dokümanlar ve etiketler halinde sıralamanıza izin verir.

Tüm dokümanlarınızı tek bir ekrandan yönetmek için daha basit bir arayüze sahiptir. Eklenti, ek şablonlar içermez, ancak tüm popüler WordPress temalarıyla iyi çalışır .

5. Encyclopedia / Glossary / Wiki

Encyclopedia / Glossary / Wiki eklentisi, belgelerinizi sözlük biçiminde düzenlemenizi sağlayan esnek bir WordPress bilgi tabanı eklentisidir. Dokümanlarınızı ve makalelerinizi alfabetik olarak veya kategori ve etiketlere göre düzenleyebilirsiniz.

Tüm sözlük ögelerini listelemek için basit bir şablon içerir. Bir arama widget’ı ekleyebilir, tek tek makaleler için yorumları etkinleştirebilir ve ögeleri alfabeye göre sıralamak için bir filtre dizini ekleyebilirsiniz.

Destek sayfalarınızı bir sözlük veya ansiklopedi tarzında düzenlemek istiyorsanız eğer eklenti harika bir seçenektir. WPML’yi destekler ve çok dilli web sitelerinde kullanılabilir.

6.WP Knowledgebase

WP Knowledgebase, WordPress’te bilgi tabanı bölümü oluşturmak için tercih edeceğiniz bir başka  eklentidir. Eklenti, basit ayarlarla kullanımı kolay bir kurulumla birlikte gelir.

WP Knowledgebase ile makalelerinizi kategorilere ve etiketlere göre düzenleyebilirsiniz. Eklenti, güçlü bir arama özelliğine sahip basit bir şablon kullanır. Etkinleştirildikten sonra, başlığını veya URL’sini düzenleyebileceğiniz ve değiştirebileceğiniz bilgi tabanı sayfasını otomatik olarak oluşturur.

Ayrıca, bilgi tabanı öğelerini web sitenizde kolayca görüntülemenize olanak tanıyan arama, kategoriler ve etiketler için widget’lar içerir. Her makaledeki yorumları açabilir ve basit sürükle ve bırak yöntemiyle görüntülenme sıralarını yeniden düzenleyebilirsiniz.

Bu yazımızın, web siteniz için en iyi WordPress bilgi tabanı eklentisini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz WordPress’te Yazar Nasıl Değiştirilir ? yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu