Wordpress

WordPress’te Öne Çıkan Yorumlar Ekleme

Yorumlar, kullanıcı katılımını artırmak için harika bir yoldur.

Tartışmanın kalitesini artırmak için, iyi yorumları öne çıkararak teşvik edebilir ve yararsız yorumları alta çekerek caydırabilirsiniz. Bu yazımızda, WordPress’te öne çıkan yorumlar ekleme konusundan bahsedeceğiz.

WordPress'te Öne Çıkan Yorumlar Ekleme

Neden Öne Çıkan Yorumlar Eklenmeli?

Büyük bir topluluğu teşvik etmek zor bir görev olabilir. Tartışmaya en çok değer katan kullanıcıları ödüllendirdiğinizden ve aynı zamanda diğer kullanıcıları yararsız yorumlar bıraktıkları için kibarca caydırdığınızdan emin olmak istersiniz.

Featured Comments eklentisini kullanmak son derece yararlıdır. Yöneticilerin en iyi yorumları öne çıkararak vurgulamalarına olanak tanır.

Ayrıca, yararsız yorumları kibarca caydırmanıza da yardımcı olur. Genellikle blog yazarları, kullanıcının sansürden şikayet etmesine neden olan yararsız yorumları siler. Bu kötü görünebilir ve başkalarının topluluğu terk etmesine neden olabilir.

Bu eklenti, yöneticilere, yorumu silmek yerine en aza indirecek belirli bir yorumu gömme yeteneği sağlar. Başka bir deyişle, yorum bırakan kullanıcılar sansürden şikayet etmezken, diğer kullanıcılar dikkat dağınıklığı olmadan yorumlara göz atabilir.

WordPress’te Featured Comments  Eklentisi Nasıl Kurulur ?

Yapmanız gereken ilk şey, Featured Comments  eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek olacaktır. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, her yorumun altında Feature ve Bury bağlantılarını göreceğiniz yönetici alanınızdaki Yorumlar ekranına gidebilirsiniz. Bir yorumu öne çıkardığınızda, gömülü yorumların soluk görüneceği yönetici alanında aşağıda yer alan örnekte olduğu gibi yeşile dönecektir:

Ancak, bu değişiklikler sitenizin ön ucuna varsayılan olarak yansıtılmaz. Eklenti basit bir şekilde ilgili yorumlara .featured ya da .buried bir CSS sınıfı ekler ve size CSS’yi değiştirerek nasıl görünmesini istediğinizi kontrol etme özgürlüğü verir.

Öne çıkan ve gömülü yorumların ön uçta görüntülenmesini işlemek için temanızın stil sayfasına CSS sınıfları ekleyebilirsiniz.

Aşağıda, kullanabileceğiniz örnek bir CSS kodu yer almaktadır. CSS Hileleri gibi görünmesini istiyorsanız, o zaman jQuery özelliği de eklemeniz gerekiyor.

1
2
3
4
5
6
#comments li.featured {
background-color:#eee;
}
#comments li.buried {
opacity: 0.5;
}

CSS’yi kendi renk düzeninize uyacak şekilde değiştirmekten çekinmeyin. Yukarıda yer alan CSS’yi kullanırsanız, öne çıkan ve gömülü yorumlar sitenizde aşağıda yer alan örnekteki gibi görünecektir.

Yöneticilerin ya da moderatörlerin yorumların öne çıkarılması / gömülmesi hakkında yönetici kararını vermesine ek olarak, kullanıcıların uygunsuz yorumları bildirmesine de izin verebilirsiniz. Bu, işinizin biraz kolaylaşmasını sağlarken, aynı zamanda topluluğunuzun daha büyük bir şeyin parçası olduklarını hissetmesini de sağlar.

Bu yazının Öne Çıkan Yorumlar ile iyi yorumları vurgulamanıza ve kötü yorumları caydırmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz En İyi 9 WordPress Bilgi Tabanı Eklentisi yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu