Wordpress

WordPress’te Bunu Yapmak İstediğinizden Emin misiniz Hatası

Veritabanı bağlantısı kurma hatası ya da bellek tükenmiş hatası gibi bir WordPress hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu hataların sizler için faydası vardır çünkü sizlere sorunun tam olarak ne olduğunu söylerler.

Fakat, “Bunu yapmak istediğinizden emin misiniz” hatası gibi yardımcı olmayan hatalar da bulunmaktadır.

Bu hatanın görülmesine sebep olacak çok fazla faktör bulunmaktadır. Bundan dolayı WordPress, düzeltmek için sizi doğru yöne yönlendirecek herhangi bir bilgi vermez.

Bu yazımızda, WordPress’te Bunu Yapmak İstediğinizden Emin misiniz Hatası konusundan bahsedeceğiz.

WordPress'te Bunu Yapmak İstediğinizden Emin misiniz Hatası

”Bunu yapmak istediğine emin misin” hatası genellikle nonce doğrulaması başarısız olduğu zaman ve bu özelliği düzgün kullanmayan eklentilerden ve temalardan kaynaklanır.

Nonces, WordPress URL’lerini, formlarını ve ajax çağrılarını kötüye kullanımını önlemek için güvenlik katmanı ekleyen bir anahtardır.

“Bunu Yapmak İstediğinizden Emin misiniz?” Hatasının Çözümü

Bu hata en yaygın olarak, sitenize yüklenmiş bir eklenti ya da temadan kaynaklanır. Soruna hangi eklenti ya da temanın neden olduğunu tespit etmek için tüm eklentilerinizi devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Eklentileri Araştırma

Bütün WordPress eklentilerini devre dışı bıraktığınızdan emin olmanız gerekiyor.

Bir FTP istemcisi ile WordPress barındırma hesabınıza bağlanarak bu işlemi yapabilirsiniz.

Bağlandıktan sonra, wp-content klasörüne giderek pluginsklasörünü plugins.deactivated olarak yeniden adlandırın.

Daha sonra, WordPress yönetici alanınızda yer alan eklentiler sayfasına geri dönmeniz gerekiyor. Artık devre dışı olan bütün eklentileriniz için bir bildirim göreceksiniz.

Bütün eklentileriniz düzgünce kaldırılıp devre dışı bırakıldığına göre, hatayı tekrar oluşturmayı deneyebilirsiniz.

Hata tekrar görünmezse eğer web sitenizdeki eklentilerden birinin bu soruna neden olduğu anlamına gelmektedir. Soruna hangi eklentinin neden olduğunu bulmak için ise FTP istemcinize plugins.deactivatedgeri dönün ve plugins klasörü olarak yeniden adlandırın.

Bundan sonra, WordPress yönetici alanınızda bulunan eklentiler sayfasına gidip her bir eklentiyi tek tek etkinleştirin. Soruna neden olan eklentiyi bulana kadar bütün eklentileri etkinleştirdikten sonra hatayı yeniden oluşturmaya çalışın.

Temaları Araştırma

Eğer eklentiler bu soruna yol açmıyorsa, ‘Bunu yapmak istediğinizden emin misiniz’ hatasına neden olan şey kullandığınız temanız olabilir.

Eklentiler için yaptığınız işlemin aynısını tekrarlayarak bu sorunun ortaya çıkmasını sağlayan temayı araştırabilirsiniz. İlk olarak, bir FTP istemcisi ile web sitenize bağlanarak şu anda etkin olan temanızı yedek olarak bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor.

Temanızın yedekleme işlemini yaptıktan sonra web sunucunuzdan güvenle silebilirsiniz.

Şimdi WordPress yönetici alanınızdaki Görünüm kısmından Temalar sayfasını ziyaret edin burada bir bildirim göreceksiniz: ‘Etkin tema bozuldu. Varsayılan temaya geri dönülüyor ‘gibi.

WordPress şimdi web siteniz için Twenty Seventeen adı verilen varsayılan temayı kullanmaya başlayacak.

Varsayılan tema etkinleştirildikten sonra hata yeniden gelmediyse eğer hatanın nedeni kullandığınız tema demektir.

Hatanın Kaynağı Bulunamıyor

Eklentilerinizi ve temalarınızı devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirdikten sonra bu hatanın yeniden olup olmayacağını iyice test ettiğinizden emin olun.

Sitenizdeki hiçbir eklentinin ya da temanın hataya neden olmadığını görürseniz eğer, uygulayabileceğiniz birkaç ek adım daha bulunmaktadır.

Bu adımlar bütün temel WordPress dosyalarını kaynaktan indirilen yeni kopyalar ile değiştirecektir.

İlk olarak, siteniz için eksiksiz bir WordPress yedeklemesi yapmanız gerekiyor. Bu adım, bir şeyler ters gittiğinde web sitenizi kolay bir şekilde geri yüklemenize yardımcı olacaktır.

Daha sonra, bir FTP istemcisi kullanarak web sitenize bağlanarak ‘wp-config.php’ dosyasını bilgisayarınıza indirin. Bu dosya, daha sonra ihtiyaç duyacağınız WordPress veritabanı ayarlarınızı içermektedir.

Bundan sonra,wp-content klasöründen tüm WordPress dosyalarını sunucunuzdan dikkatlice silmeniz gerekiyor.

Şimdi bilgisayarınıza yeni bir WordPress kopyası indirmeniz gerekiyor. Bu işlemi WordPress.org web sitesinden zip dosyası olarak indirmeniz mümkündür.

Devam ederek bilgisayarınızdaki zip dosyasını çıkarın ve ‘wordpress’ klasörü içinde bulunan dosyaları FTP kullanarak web sunucunuza yükleyin.

Tüm dosyaları yükledikten sonra, wp-config-sample.php dosyasını wp-config.php olarak yeniden adlandırın.

Daha sonra WordPress veritabanınızı ve tablo bilgilerinizi girmek için yeni wp-config dosyasını düzenlemeniz gerekiyor. Tüm bilgileri girmek için daha önce indirdiğiniz eski wp-config.php dosyasına bakabilirsiniz.

‘Kimlik Doğrulama Benzersiz Anahtarları ve Tuzları’ dışındaki tüm bölümleri eklemeniz gerekiyor. Bu bölümde define ile başlayan tüm satırları silin .

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
/**#@+
 * Authentication Unique Keys and Salts.
 *
 * Change these to different unique phrases!
 * You can generate these using the {@link https://api.wordpress.org/secret-key/1.1/salt/ WordPress.org secret-key service}
 * You can change these at any point in time to invalidate all existing cookies. This will force all users to have to log in again.
 *
 * @since 2.6.0
 */
define('AUTH_KEY',         '`+7nTNb<AwtbLA$L-Q7amn;~|wH)ljXv2~TpbP?mLA+M`8H|n1`/Lz-GmAQL{4fB');
define('SECURE_AUTH_KEY''/gkAjhhJe`iwO)V-p=J<cN_ +6D{YhrM|=E#C7gD}]c2w~OJ} y}eY^,HWn&-j:a');
define('LOGGED_IN_KEY',    'PtDl2V|01oIXDpq^K,IH-8|rhT +T(ZMpuLq>UD?|W)b3gMfG~g[zr8N6}m%MZ|L');
define('NONCE_KEY',        ']Zj5i*hHlsUWKg2|>YF,X+xpd-_`I[nFmA6ZLw~;EW7g0.s5EaZCAJ=j]./5z^X~');
define('AUTH_SALT',        'e*l:hUsddFIxm1E7y-n#<a0|u- #+SsS@-#$vNz}EY4rY~-x|0_6=Q!TR=MMxUL?');
define('SECURE_AUTH_SALT', 'n]^c9nY>_}3,4)J]S sM6-MI3aB#Qk<Re^j#Lu_|x^*BhO.54aZQTtzJeCo5DWAg');
define('LOGGED_IN_SALT',   'Ba3kd1&J$~~`(|uJ0:v;w+DJ3xW}.B#R9J*r|.+V}*sTuK &8db-Mn+[boHW3{[/');
define('NONCE_SALT',       'nBv-U1qfkCZxS|13%hYdHz*s1^){.KSZWm1A^${`r!d5;EqrH:>1Xx`pwt6?**i}');

Şimdi, wp-config.php dosyanızı kaydedin ve web sitenize geri yükleyin.

Hepsi bu kadar WordPress kurulumunuzu başarıyla yenilediniz. Şimdi devam edebilir ve hatayı web sitenizde yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz.

Bu yazımızın , WordPress’teki “Bunu Yapmak İstediğinizden Emin misiniz” Hatasını gidermenize yardımcı olacağını umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz WordPress’te Kapak Resmi ve Öne Çıkan Görsel Nasıl Eklenir ? yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu