Wordpress

Instagram Gönderilerini WordPress Sitede Gösterme

Daha dikkat çekici gönderiler için Instagram gönderilerini WordPress sitede gösterme eklentisi kullanabilirsiniz. Böylece Instagram sayesinde sitenize yeni ziyaretçiler kazandırabilirsiniz.

WordPress ile bir site açtıktan bir süre sonra bazı şeyleri detaylı düşünmeniz gerekecek. Sitenize daha fazla ziyaretçi çekmek için birçok farklı yöntem arayacaksınız. İşte bu tür senaryolarda tabii ki ilk iş SEO çalışmalarına yönelmelisiniz. Ancak SEO çalışmalarını gerçekleştirdikten sonra yapabileceğiniz birkaç şey daha var.

Sosyal medya, günümüzün en önemli şeylerinden bir tanesi. Bu platformlara olan ilgi hız kesmeden artmaya devam etmekte. Instagram’ın sosyal medya platformları arasında ne kadar popüler olduğunu hepimiz biliyoruz. Instagram gönderileri sayesinde sitenizi çok daha dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz.

Web Sitesine Instagram Ekleme Neden Önemli?

wordpresstr-instagram-gonderilerini-wordpress-sitede-gosterme-siteye-instagram-ekleme-kodu

İnternet artık neredeyse hepimizin elinin altında. İnternetin nimetlerinden faydalanmak ise tamamen bizim elimizde. Birçok kişi web sitesi açarak internetten para kazanmayı hedefliyor. Ancak siteyi dikkat çekici hale getirmek ve daha fazla ziyaretçi kazandırmak bir noktadan zorla daha da zorlaşıyor. İşte Instagram gönderilerini WordPress sitede gösterme işleminin önemi bu nokta da daha da artıyor.

Sosyal medyanın avantajlarını saymakla bitmez. Bu tür platformlardan para kazanabilir ve firmanızın veya sitenizin reklamını yapabilirsiniz. Bu sayede sosyal medya kullanan çoğunluğa ulaşabilir ve kazançlarınızı katlayabilirsiniz. Instagram gönderilerinizi sitenize eklemek, siteyi her açıdan daha ilgi çekici bir hale getirir. Instagram’daki gönderiler tamamen farklı ve dikkat çekicidir.

Bu gönderileri web sitenize eklediğinizde, ziyaretçiler sitenizde daha fazla vakit geçirebilir. Ayrıca, sitenize gelen ziyaretçiler Instagram hesabınızı ziyaret ederek takip edebilir. İşte bu şekilde hem web sitenizi geliştirebilir hem de Instagram hesabınıza daha fazla takipçi kazandırabilirsiniz.

Üstelik, Instagram hesabınızdaki paylaşımlarınızı sitede paylaşarak medya içeriklerinizi tek bir yerden daha kolay yönetmiş olursunuz. Böylece, sitenize ekstra medya içeriği yüklemenize gerek kalmaz. Uzun lafın kısası, Instagram’ı sitenize entegre ederek ziyaretçilerin daha keyifli bir vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Bu durumda ziyaretçiler sitenizde daha uzun süre kalacak ve sitenizin ziyaretçi sayısı zamanla yükselecektir.

Instagram Gönderilerini WordPress Sitede Gösterme Eklentileri

Web sitenize Instagram gönderilerini eklemenin birçok faydasını sizlere açıkladık. Sizde web sitesine Instagram akışı ekleme yöntemlerini merak ediyor olabilirsiniz. Bir WordPress Instagram eklentisi kullanarak bu işlemi hızlıca yapabilmeniz mümkün. Bazı Instagram feed eklentilerinden basitçe bahsetmek istiyoruz. İstediğiniz eklentiyi seçerek sitenizde Instagram akışınızı paylaşabilirsiniz.

Smash Balloon Social Photo Feed

wordpresstr-instagram-gonderilerini-wordpress-sitede-gosterme-eklentileri-smash-balloon-social-photo-feed

Instagram gönderilerini WordPress sitede gösterme eklentisi olarak Smash Balloon Social Photo Feed eklentisini tercih edebilirsiniz. Bu eklentinin fazlasıyla popüler olduğunu söyleyebiliriz.

Eklentiyi kurduğunuzda WordPress yönetici panelinin solunda Instagram Feed diye bir sekme oluşur. Bu sekmeye girerek Add New butonuna tıklayabilir ve gerekli adımları uygulayarak Instagram hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Instagram hesabınıza giriş yaparak adımları tamamladığınızda artık artık özelleştirme seçenekleri için hazırsınız demektir. Kurulumdan sonra Customize ve Settings kısımlarından eklenti ayarlarını yapabilir ve Instagram gönderilerinin nasıl görüneceğini kendiniz belirleyebilirsiniz.

Özelleştirmeyi ve ayarları tamamladıktan sonra sağ üstteki Embed butonuna tıklayarak kısa kodu kopyalayabilirsiniz. Bu kod aslında siteye Instagram ekleme kodu olarak tanımlanabilir. Kopyaladığınız kısa kodu bir içeriğe veya sayfaya yapıştırarak Instagram akışının görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu kısımda son olarak bu eklentinin ücretsiz kullanılabildiğini ancak ücretsiz sürümde sınırlamalar olduğunu belirtelim.

Feed Them Social

wordpresstr-instagram-gonderilerini-wordpress-sitede-gosterme-eklentileri-feed-them-social

Eğer Instagram’dan ziyade Twitter ve YouTube akışları da paylaşabileceğiniz bir eklenti arıyorsanız, tercihiniz Feed Them Social olabilir. Kurulumu ve kullanımı kolay olan bu eklenti, Instagram, Facebook, Twitter ve YouTube gibi platformların akışlarını sitenizde paylaşabilmenizi sağlıyor.

Eklentide yazı tipi renkleri dahil birçok şeyi özelleştirerek hesabınızın akışını sitenizde paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca, sitede paylaştığınız akışın üst veya alt kısmına beğen ve takip et gibi butonları da ekleyebiliyorsunuz.

Bu sayede ziyaretçiler sosyal medya hesaplarınızı daha hızlı takip edebilirler. Kısacası, WordPress Instagram feed ekleme işlemi için bu eklentiyi de tercih edebilirsiniz. Bu sayede basit bir kısa kod kullanarak sitenizdeki sayfalarda veya içeriklerde Instagram feed oluşturma yapabilirsiniz.

Instagram gönderilerini WordPress sitede gösterme eklentisi olarak iki farklı eklentiden bahsetmeye çalıştık. Bu eklentilerden birisinin kullanımını sizlere basitçe aktarmak istedik. Eklentileri sitenizi kurabilir ve gerekli araştırmayı yaparak kolayca kullanabilirsiniz. Bu sayede sosyal medya hesaplarınızdaki gönderiler web sitenizde gözükecek ve ziyaretçilerin ilgisini çekecektir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu