Wordpress

WordPress Sosyal Medya Butonu Ekleme Nasıl Yapılır?

Sosyal medyayla sitenizi bir arada kullanmak size birçok noktada avantaj sağlar. WordPress sosyal medya butonu ekleme işlemiyle siteniz ve sosyal medya hesaplarınız güç kazanabilir.

Çağımızın internet devri olduğunu söyleyebiliriz. Tek başına bir site açmak elbette bir noktaya kadar oldukça yeterli. Ancak, bir noktadan sonra sitenizi fark yollarla desteklemeniz gerekiyor. Bu sayede siteyi çok daha fazla ziyaretçiyle buluşturabiliyorsunuz. Sosyal medya, birçok farklı kitleye ulaşmak için kullanılabilecek en kolay yöntemlerden birisi.

Bir siteniz varsa, sosyal medya hesaplarıyla sitenizi destekleyebilirsiniz. Ayrıca, ziyaretçilerin sitenizden sosyal medya hesaplarınıza kolayca ulaşmalarını sağlamanız için bir yol mevcut. Sitenize butonlar ekleyerek bunu kolayca gerçekleştirebilmeniz mümkün. Bu yöntemlerden bazılarını sizlerle paylaşacağız.

Siteye WordPress Sosyal Medya Butonları Ekleme Neden Önemli?

wordpresstr-wordpress-sosyal-medya-butonu-ekleme-ucretsiz-wordpress-sosyal-medya-otomatik-paylasim-eklentisi

Sosyal medya kullanımının önemi her geçen gün daha da artıyor. Günümüze ayak uydurmak için sosyal medya platformlarında aktif olmak fazlasıyla şart. WordPress sosyal medya butonu ekleme işlemi de bu yüzden oldukça önemli.

Bir siteniz varsa, sosyal medya hesapları açarak siteyi destekleyebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarına takipçiler kazandırmanız, size iki açıdan fayda sağlayacaktır. Bu takipçiler sayesinde hep sitenin ziyaretçi sayısı artacak hem de sosyal medya platformları da size bir zaman sonra ek gelir kaynağı olacaktır.

Siteye sosyal medya butonları eklemek ziyaretçilerin sizinle iletişime geçmesini kolaylaştırır. Ayrıca, ziyaretçiler bu butonlar sayesinde sosyal medya hesaplarınızı daha kolay bulabilir ve takip edebilirler. Bu sayede daha fazla takipçi kazanabilirsiniz. Ayrıca, sitenize sosyal medya hesaplarını entegre ederek içeriklerinizi hızlı bir şekilde sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

Böylece, sosyal medyadaki takipçilerinizin web sitenizdeki içeriklere ulaşmalarını sağlayabilirsiniz. Bu tür sebeplerden dolayı, siteye Instagram gibi sosyal medya platformlarının nasıl ekleneceğini öğrenmeniz kesinlikle şart. Gelin web sitesine sosyal medya ekleme işlemini birlikte öğrenelim.

WordPress Sosyal Medya Butonu Ekleme

Sosyal medya butonlarının siteniz için ne kadar önemli olduğunu açıklamaya çalıştık. Sosyal medya hesaplarınızda sitenizdeki yazıları paylaşabilir ve daha fazla ziyaretçiye ulaşabilirsiniz. WordPress sosyal medya butonu ekleme işlemi için eklentilerden yardım alabilir veya farklı yöntemler kullanabilirsiniz.

WordPress Sosyal Medya Eklentisi Ücretsiz Ekleme

WordPress sosyal medya eklentileriyle WordPress Instagram ekleme gibi işlemleri hızlıca yapabilirsiniz. Böylece hesaplarınızı sitenizle entegre bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu amaç için tercih edilebilecek birçok farklı eklenti mevcut.

Bunlardan ilki Social Media Share Buttons & Social Sharing Icons eklentisidir. Bu eklenti kurarak yazılarınıza sosyal medya paylaşım butonları eklenmesini sağlayabilirsiniz. Böylece Twitter ve Instagram gibi hesaplarınızı WordPress’e entegre etmiş olursunuz.

Bir diğer sosyal medya eklentisi Blog2Social olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu eklentinin fazlasıyla popüler olduğunu söyleyebiliriz. Blog2Social eklentisini kullanarak aynı anda birçok farklı platformda paylaşımlar yapabilirsiniz. Yani bu eklenti sayesinde sitenizdeki yazıları Instagram ve Twitter gibi platformlarda aynı anda paylaşabilirsiniz.

wordpresstr-wordpress-sosyal-medya-butonu-ekleme-wordpress-sosyal-medya-eklentisi-blog2social

  • WordPress sosyal medya butonu ekleme için İlk adımda Blog2Social eklentisini kurmalı ve etkinleştirmelisiniz.
  • Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, WordPress yönetici panelinin üst kısmındaki Blog2Social seçeneğine tıklayın. Çıkan seçeneklerden Networks seçeneğine tıklayın.
  • Sonrasında açılan sayfada biraz aşağıya indiğinizde karşınıza birçok sosyal medya platformu gelecek. Örneğin, bir Facebook hesabı eklemek istiyorsanız, Facebook’un yanındaki +Profile butonuna tıklayın.
  • Daha sonra hesabınızın bilgilerini girerek Authorize butonuna tıklayın ve hesabınızı doğrulayın.
  • Hesabı ekledikten sonra, yine WordPress admin panelinin üst kısmındaki Blog2Social sekmesine tıklayın ve Post&Sharing seçeneğine tıklayın.
  • Açılan kısımda biraz aşağıya indiğinizde hesaplarınızda paylaşabileceğiniz içerikleri göreceksiniz. Bu kısımdan bir içerik seçerek yanındaki Share on Social Media butonuna tıklayabilirsiniz. Böylece, seçtiğiniz içeriği sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Üçüncü Parti Platform ile Ekleme

wordpresstr-wordpress-sosyal-medya-butonu-ekleme-wordpress-instagram-ekleme-ifttt

Üçüncü parti platformlarla sitenizi sosyal medya hesaplarıyla entegre edebilmeniz mümkün. Bu araçlar sayesinde platformları birbirlerine bağlayabilirsiniz. IFTTT, applets aracılığıyla platformlar arasında bağlantı sağlayan bir araç olarak tanımlanabilir. Bu aracı kullanarak Instagram gibi hesaplarınızla site arasında bağlantı yapabilirsiniz. Böylece içerikleriniz otomatik olarak sosyal medyada paylaşılır. WordPress sosyal medya otomatik paylaşım eklentisi arıyorsanız, bu aracı kullanmayı tercih edebilirsiniz.

  • İlk adımda IFTTT web sitesine giderek Get started butonuna tıklayın ve bir hesap oluşturun.
  • Kaydolduktan sonra ana sayfaya dönün ve sağ üstteki Create butonuna tıklayın.
  • Açılan ekranda istediğiniz bir kısmın sağ tarafındaki Add butonuna tıklayın.
  • Sonrasında, açılan sayfada WordPress’i bulun ve tıklayın.
  • Daha sonra karşınıza birçok seçenek gelecek. Any new post, siteye eklenen yeni içeriklerin otomatik olarak hesaplarınızda paylaşılmasını sağlar. New post with tag or category ise belirli bir etiket veya kategoriyle yeni bir gönderi yayınlandığında tetiklenir. Yani belirlenen kısımda yayınlanan gönderiler, otomatik olarak sosyal medya hesaplarında paylaşılır.
  • Eğer farklı bir ekleme yapmak istiyorsanız, Suggest a new trigger seçeneğine tıklayarak kendiniz bir tetikleyici ekleyebilirsiniz.
  • Bu kısımdan bir tetikleyici seçtiğinizde, karşınıza Connect butonu gelecektir. Bu butona tıklayarak açılan sayfada sitenizin URL adresini girebilir ve admin paneline giriş bilgilerinizi yazabilirsiniz.
  • Bağlantıyı gerçekleştirdikten sonra +that seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Ardından, WordPress ile bağlamak istediğiniz sosyal medya platformunu seçmelisiniz. Örneğin, bu kısımdan Twitter’ı seçebilirsiniz.
  • Platformu seçtikten sonra bir eylem belirlemelisiniz. Bu kısımda Create a link post seçeneğini seçebilir ve yeni gönderilerin otomatik olarak sosyal medyada paylaşılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Son olarak paylaşımların nasıl görüneceğini düzenleyebilir ve diğer gerekli ayarları yaparak işlemi tamamlayabilirsiniz.

WordPress sosyal medya butonu ekleme yazımızın burada sonuna geliyoruz. Yukarıdaki adımlarla sitenizle sosyal medya hesaplarınız arasında bağlantı kurabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu