Wordpress

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS Hatası Nedir? Neden Kaynaklanır? Nasıl Çözülür?

WordPress web sitenizde bazı işlemler yaparken ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası gibi hatalarla karşılaşabilirsiniz. Bu hata Chrome’da “Bu web sayfasında yönlendirme döngüsü var” olarak karşınıza çıkabilir. Firefox’da ise bu hatayla “Yönlendirme Geçersiz” olarak karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden yazımızda bu hatanın nedenlerinden ve çözüm yollarından bahsetmeye çalışacağız.

WordPress web sitenizde bazı durumlarda birçok farklı işlem yapmanız gerekebilir. İşte bu işlemleri yaparken her an karşınıza kritik bir hata çıkabilir. Bu kritik hatalar yüzünden ziyaretçiler web sitenize erişemeyebilirler. İşte ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası da web sitenizde her an karşılaşabileceğiniz bir hata.

Eğer bu hatayla karşılaştıysanız panik yapmanıza gerek yok. Çünkü yazımızda sizlere bu hatanın nelerden kaynaklanabileceğini açıklamaya çalışacağız. Ayrıca hatayı hangi yöntemlerle çözebileceğinizi de yine yazımızda sizler için açıklamaya çalışacağız. Böylelikle hem hata hakkında fikir sahibi olabileceksiniz hem de hatayı çözerek web sitenizi problemsiz şekilde kullanmaya devam edebileceksiniz.

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS Hatası Nedir?

wordpresstr-err_too_many_redirects-hatasi-nedir

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası yani “Bu web sayfasında yönlendirme döngüsü var” hatası, yönlendirmeyle alakalı bir hata olarak tanımlanabilir. Bu hata web sitenizin yönlendirme döngüsünde kaldığı anlamına gelebilir.

WordPress ayarlarınızda web sitenizi sürekli olarak yönlendirmeye sokan yanlış bir ayar bulunuyor olabilir. Çünkü WordPress ayarlarınızdaki yanlış bir ayar, sitenizin bir sayfadan diğerine yönlendirmeyi durdurmasına engel olabilir. Yani web siteniz bazı nedenlerden dolayı yönlendirme döngüsünde kaldıysa bu hatayla karşılaşabilirsiniz.

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS Neden Kaynaklanır?

wordpresstr-err_too_many_redirects-hatasi-cozumu

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası, daha önce de belirttiğimiz gibi web sitenizin yönlendirme döngüsünde kalmasından dolayı karşınıza çıkabilir. WordPress ayarlarınızdaki bir problem karşınıza “Bu web sayfasında yönlendirme döngüsü var” diye bir hata çıkarabilir.

Çünkü web sitenizdeki yanlış bir ayar, sitenizdeki yönlendirilmenin durdurulmasına engel oluyor olabilir. Böylece web siteniz yönlendirme döngüsünde kalabilir ve ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası karşınıza çıkabilir.

Bu karşılaştığınız “Yönlendirme Geçersiz” hatasının genel olarak WordPress eklentilerinden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Yani eğer web sitenizde bu hatayla karşılaştıysanız, bunun sebebi web sitenizde yüklü eklentiler olabilir. Eğer bu hatadan kurtulmak istiyorsanız yazımızın devamındaki çözüm yollarını deneyebilirsiniz.

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS Çözümü Nedir?

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası çözümü için uygulayabileceğiniz birçok farklı yöntem mevcut. Bu yüzden yazımızın devamında sizler için bu yöntemlere değinmeye çalışacağız. Böylece yazımızdaki adımları teker teker deneyerek ERR_TOO_MANY_REDIRECTS WordPress hatasından kurtulabilirsiniz.

Ancak aşağıdaki adımlara geçmeden önce web sitenizin yedeğini almanız sizin için doğru olacaktır. Çünkü yanlış bir işlem yaptığınızda web sitenizde bazı farklı problemler ortaya çıkabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda web sitenizin yedeğini geri yükleyerek sitenizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS Hatası Nasıl Çözülür?

Bu hatanın çözümü için ilk olarak URL ayarlarınıza göz atmanızda fayda var. Bunun için uygulayabileceğiniz 2 farklı yöntem bulunuyor.

Yönetici Panelini Kullanarak Sitenizin URL Ayarlarını Kontrol Edin

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası çözümü için ilk olarak yönetici panelinden URL ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz. Bunun için ilk olarak WordPress admin panelinize girin.

Ardından panelin sol kısmındaki ‘Ayarlar’ kısmına tıklayın.

Sonrasında karşınıza web sitenizin ayarlarının bulunduğu pencere gelecek. Bu pencerede “WordPress adresi (URL)” ve “Site Adresi (URL)” kısımlarının doğru olduğuna emin olmalısınız.

Eğer bu pencerede herhangi bir ayarı değiştirdiyseniz pencereyi kapatmadan önce en alttaki ‘Değişiklikleri kaydet’ butonuna tıklamayı unutmayın.

Manuel Olarak Sitenizin URL Ayarlarını Kontrol Edin ve Değiştirin

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası çözümü için sitenizin URL ayarlarını manuel olarak da kontrol edebilir ve düzenleyebilirsiniz. Yani FTP Client üzerinden vs. URL ayarlarını kontrol edebilmeniz mümkün. Ancak biz bu kısımda Dosya Yöneticisi üzerinden URL ayarlarının manuel olarak nasıl kontrol edileceğini ve düzenleneceğini sizlere anlatmaya çalışacağız.

Bu işlem için ilk olarak hosting kontrol panelinize giderek Dosya Yöneticisini açmanız gerekiyor.

Ardından ‘wp-config.php’ dosyasını bularak dosyaya sağ tıklamalı ve çıkan seçeneklerden ‘Edit’ seçeneğine tıklamalısınız.

Sonrasında açtığınız dosyanın en sonuna aşağıdaki kod satırlarını eklemeniz gerekiyor. Bu kod satırlarından'https://sitenizinadresi.com' kısımlarını WordPress sitenizin kullanacağı URL adresleriyle değiştirmelisiniz. Bu kısımlara doğru URL adreslerini yazdığınızdan emin olun.

define('WP_HOME','https://sitenizinadresi.com');
define('WP_SITEURL','http://sitenizinadresi.com');

Bu adımdan sonra dosyayı kaydederek web sitenizdeki hatanın düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Eklentileri Devre Dışı Bırakın ve Kaldırın

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası bazı eklentilerden dolayı karşınıza çıkıyor olabilir. Yani web sitenize yüklü arızalı veya eski bir eklenti, bu hatayı almanıza sebep oluyor olabilir. İşte bu yüzden eklentileri devre dışı bırakmak bu hatadan kurtulmanıza sebep olabilir.

Eklentileri devre dışı bırakmak için ilk olarak hosting kontrol panelinize giderek Dosya Yöneticisini açmalısınız.

Ardından ‘wp-content’ klasörünü bulup açtığınızda karşınıza ‘plugins’ klasörü gelecektir.

Daha sonra ‘plugins’ klasörüne sağ tıklayın ve ardından çıkan seçeneklerden ‘Rename’ seçeneğine tıklayın.

Sonrasında ‘plugins’ klasörünü unutmayacağınız şekilde düzgün bir isimle yeniden adlandırın.

Bu klasörü yeniden adlandırdıktan sonra ‘Kaydet’ ikonuna tıklayın ve web sitenizin çalışıp çalışmadığını tekrar kontrol edin. Eğer web sitenizde artık ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası almıyorsanız probleminiz yüksek ihtimalle bazı eklentilerden kaynaklanıyordur.

Bu durumda eklentileri tekrar etkinleştirmeden önce web sitenize problem çıkarabilecek bazı eklentileri sitenizden kaldırabilirsiniz. Örneğin, web sitenize yakın zamanda yüklediğiniz eklentiler hataya sebep oluyor olabilir. Bu yüzden bu eklentileri kaldırarak eklentileri tekrar aktifleştirebilirsiniz.

Eklentileri kaldırmak için az önceki ismini değiştirdiğiniz ‘plugins’ klasörünü yine Dosya Yöneticisi aracılığıyla açmanız gerekiyor.

Klasörün içine girdikten sonra karşınıza sitenizde yüklü eklentiler gelecektir. Burada kaldırmak istediğiniz eklentinin klasörüne sağ tıklayarak ‘Delete’ seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Eklentileri kaldırdıktan sonra adını değiştirdiğiniz ‘plugins’ klasörüne sağ tıklayarak klasörün ismini yeniden ‘plugins’ yapabilirsiniz. Daha sonra işlemleri kaydettiğinizde web sitenizdeki eklentiler yeniden aktifleşecektir.

Eğer problemli eklentiyi bulup doğru şekilde kaldırdıysanız muhtemelen web sitenizdeki ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası çözülmüş olacaktır.

.htaccess Dosyasını Devre Dışı Bırakın

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası çözümü için son olarak deneyebileceğiniz farklı bir yöntem daha var. Web sitenizin dosyaları arasında bulunan .htaccess dosyasındaki bir ayar web sitenizin yönlendirme döngüsünde kalmasına sebep oluyor olabilir. Bu yüzden bu dosyayı devre dışı bıraktığınızda “Bu web sayfasından yönlendirme döngüsü var” hatasından kurtulabilmeniz mümkün.

Bu dosyayı devre dışı bırakmak için hosting kontrol panelinizden Dosya Yöneticisini açmanız gerekiyor.

Ardından .htaccess dosyasını bularak dosyaya sağ tıklayın ve çıkan seçeneklerden ‘Rename’ seçeneğine tıklayın.

Sonrasında .htaccess dosyasını unutmayacağınız farklı bir isimle adlandırmanız gerekiyor. Örneğin bu dosyanın adını “.htaccess123” yapabilirsiniz.

Ardından web sitenizde ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası devam ediyor mu diye sitenizi kontrol etmelisiniz. Yani web sitenizi açarak sitenizdeki bu hatanın çözülüp çözülmediğine göz atmanız gerekiyor. Eğer web siteniz artık problemsiz şekilde çalışıyorsa bu durumda az önceki adını değiştirdiğiniz klasörün ayarlarını kontrol etmelisiniz.

Bunun için az önce adını değiştirdiğiniz klasöre sağ tıklayarak ‘Edit’ seçeneğine tıklamalısınız.

Eğer dosyanın içerisindeki ayarların nasıl olması gerektiği hakkında bir fikriniz yoksa varsayılan standart .htaccess ayarlarını klasöre yapıştırabilirsiniz. Bunun için az önce açtığınız klasörün içerisindeki her şeyi silerek aşağıdaki kodları dosyanın içerisine yapıştırabilir ve sonra dosyayı kaydedebilirsiniz.

# BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ – [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L] # END WordPress

Bu kısımda son olarak adını değiştirdiğiniz ‘.htaccess’ klasörüne sağ tıklayarak ‘Rename’ seçeneğine tıklamalısınız. Ardından bu klasörün adını tekrar “.htaccess” yapmanız gerekiyor. Tüm bu adımlardan sonra yaptığınız değişiklikleri kaydetmeniz gerekiyorsa kaydetmeyi unutmamalısınız.

Bu adımları doğru şekilde uyguladığınızda muhtemelen ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası çözülmüş olacaktır. Yazımızda son olarak yukarıdaki adımları uygulamadan önce web sitenizin yedeğini almanız gerektiğini tekrar hatırlatmamızda fayda var.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu