İpuçları

Web Siteniz İçin 12 WordPress Widget’ı

Widget’lar, WordPress kenar çubuğunuza ve diğer widget’a hazır alanlara içerik, özellik ve diğer öğeleri eklemenizi sağlar.

WordPress, anında kullanabileceğiniz bir dizi widget ile birlikte yüklenir. WordPress eklentileri ve temaları da kendi WordPress widget’larını ekleyebilir.

Bu yazımızda, siteniz için en kullanışlı WordPress widget ‘larından bazılarını paylaşacağız.

Web Siteniz İçin 12 WordPress Widget'ı

1. WP Call Button

Mobil internet trafiği arttıkça, çoğu kullanıcı daha fazla bilgi için bir işletmeyi aramayı uygun bulmaktadır. WP Call Button , WordPress sitenize şimdi aramak için tıklayın butonunu kolayca eklemenizi sağlar.

Kullanıcıyla birlikte kayan yapışkan bir düğme eklemek için kullanabilir veya arama butonunu bir kenar çubuğunda görüntülemek için pencere öğesini kullanabilirsiniz.

Herhangi bir sabit hat veya cep telefonu numarasıyla çalışır, ancak hiçbir aramayı kaçırmadığınızdan emin olmak için profesyonel bir iş telefonu hizmeti kullanmanızı öneririz .

2. WPForms

WPForms , piyasada bulunan en iyi WordPress iletişim formu eklentilerinden başlıcasıdır. Hızlı bir şekilde iletişim formu oluşturmanıza ve web sitenizin herhangi bir yerine eklemenize olanak tanır.

Sürükle ve bırak form oluşturucu, kullanıma hazır form şablonları, Gutenberg bloğu ve kenar çubuğu widget’ı ile birlikte gelir. WPForms Lite olarak ücretsiz bir sürümü olan premium bir eklentidir .

3. Astra Widgets

Astra Widgets , popüler Astra Temasının geliştiricileri tarafından oluşturulmuş widget paketidir . İşletmenizin bulunduğu  konumu, sosyal profil bağlantılarını ve simge listesini WordPress kenar çubuğunuza bait bir şekilde eklemenizi sağlar.

Herhangi bir WordPress temasıyla çalışır ve tüm popüler sayfa oluşturucu eklentileriyle de uyumludur .

4. Simple Social Icons

Kenar çubuklarınıza sosyal simgeler eklemek için gereken basit bir widgettir. Tüm yapılandırma seçenekleri, pencere öğesinin ayarlarında bulunur. Hangi sosyal ağlara bağlanacağınızı seçebilir ve profil URL’lerinizi ekleyebilirsiniz.

Arka plan ve simge yazı tipi rengini seçerek de simgeyi değiştirebilirsiniz.

Bu eklenti, Genesis Theme Framework’ün arkasındaki popüler şirket olan StudioPress tarafından oluşturulmuştur.

5. Google Maps Widget

Sitenizin kenar çubuğuna harita eklemeniz için Google Haritalar Widget’ı kullanmanız gerekmektedir. Bu widget sizin bir Google haritası görüntülemenizi sağlar. Bir kullanıcı haritayı tıkladığında, bir kutusu açılır ve kutudan daha büyük bir harita karşısına çıkar.

Bu widget web site sahiplerinin adreslerini ve konumlarını sitelerinde görüntülemeleri için işletmelerin en çok kullandığı WordPress widget’larından biridir.

6. The Events Calendar

The Events Calendar,  piyasada bulunan en iyi WordPress takvim eklentilerinden biridir . Bir WordPress web sitesindeki etkinlik listelerini kolayca yönetmenize olanak tanır.

Tüm ayrıntıları içeren yeni etkinlikler ekleyebilir, WordPress gönderisinde veya sayfasında bir etkinlik takvimi görüntüleyebilir ya da bir kenar çubuğu widget’ında yaklaşan etkinlikleri görüntüleyebilirsiniz.

7.Yet Another Related Posts Plugin (YARPP)

Yet Another Related Posts Plugin (YARPP), piyasadaki en iyi WordPress  gönderi eklentisidir . Web sitenizde bulunan her yazının içeriğini kolayca görüntülemenizi sağlar.

Ayrıca, bir kenar çubuğunda ilgili gönderileri görüntülemek için kullanabileceğiniz bir widget ile birlikte gelir.

8. Post in Sidebar

Post in Sidebar, gerçekten basit ama oldukça kullanışlı bir eklentidir. Bir kenar çubuğu widget’ında belirli gönderileri göstermenize olanak tanır.

Göstermek istediğiniz gönderileri seçebilir, bunları başlık, alıntı ve küçük resim veya düz listeler ile görüntüleyebilirsiniz. Web sitenizin farklı alanlarında farklı gönderiler göstermek için Widget Context eklentisiyle de kullanabilirsiniz.

9. WordPress Popular Posts

WordPress Popular Posts, WordPress’in en popüler gönderi eklentilerinden biridir. Adından da anlaşılacağı gibi, en popüler gönderilerinizi WordPress’te görüntülemenizi sağlar.

Bu eklenti, bir kenar çubuğuna ekleyebileceğiniz bir widget ile birlikte yüklenir. Sitenizin herhangi bir yerinde popüler gönderileri görüntülemek için kısa kodu veya şablon etiketini de kullanabilirsiniz.

10. WP-PostRatings

WP-PostRatings eklentisi, WordPress web sitenize kolayca bir gönderi derecelendirme sistemi eklemenizi sağlar . Kullanıcılarınız daha sonra sitenizdeki makaleleri derecelendirebilir ve size anında geri bildirim sağlayabilir.

Eklenti ayrıca, bloğunuzun kenar çubuğunda en yüksek puan alan içeriğinizi görüntülemek için kullanabileceğiniz bir widget ile birlikte gelir.

11. Advanced AJAX Product Filters

Advanced AJAX Product Filters , WooCommerce mağazanız için anında ürün filtresi görüntülemenizi sağlar . Kenar çubuğunuza bir filtre widget’ı ekleyerek kullanıcılarınızın ürünleri fiyata, derecelendirmeye veya özniteliklere göre filtrelemesine izin verebilirsiniz.

12. Google Language Translator

Google Dil Çevirmeni

Google Language Translator eklentisi, WordPress sitenize kolayca bir dil değiştirici widget’ı eklemenizi sağlar. Web sitenizdeki içeriği herhangi bir dilde çevirmek için Google Translate’i kullanır.

Alternatif: TranslatePress , çevrilen içeriğinizin genel kalitesini iyileştirmek için Google çeviriyi manuel çevirilerle birleştirmenize olanak tanır.

Dilerseniz En İyi 10 Giyim Mağazası WordPress Temaları  ilişkin makalemize de göz atabilirsiniz..

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu