Eklentilerİpuçları

Wordpress Klasik Editöre Geçmek

Yeni editörün çıkması ile kullanıcıların çoğu Wordpress klasik editöre geçmek konusunda sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sorunların önüne geçmek için aslında çok basit bir çözüm mevcut.

Gutenberg editörünün Wordpress‘e eklenmesi ile kullanıcılar bir anda farklı bir editör şekli ile karşılaştılar. Haliyle insanların alıştığı editör kaybolunca içerik eklemelerde bocalamalar yaşandı doğal olarak. Bizde bu yazımızda sorunu kökünden çözerek Wordpress Eski Editör Kullanma eklentisini sizlere tanıtarak çare oluyoruz.

Wordpress Klasik Editöre Geçmek İçin Gerekli Eklenti

Eklentiyi kurmak için önce eklenti kütüphanemize giriş yapıyoruz.

Wordpress Klasik Editöre Geçmek 1
Wordpress Klasik Editöre Geçmek 1

Ardından karşımıza çıkan arama arama dahi yapmadan karşımıza çıkan öne çıkanlar bölümünde listelenen Klasik Düzenleyici eklentisini hemen kur butonuna basarak kuruyoruz.

Wordpress Klasik Editöre Geçmek 2
Wordpress Klasik Editöre Geçmek 2

Eklentinin kurulumunun tamamlanması ile Etkinleştir butonuna basıyoruz. Akabinde Ayarlar menüsünün altında yer alan Yazma seçeneklerine giriyoruz. Bu bölüm altındaki Tüm kullanıcılar için varsayılan düzenleyici bölümünden Klasik Düzenleyici seçeneğini seçerek kaydet butonuna basıyoruz.

Wordpress Klasik Editöre Geçmek 4
Wordpress Klasik Editöre Geçmek 4

Burada sitenize kayıtlı kullanıcı ve yazarların editör değiştirmesini engellemek istiyorsanız Kullanıcıların düzenleyici seçmesine izin ver seçeneğine Hayır seçeneği ile engel olmanız gerekmektedir. Sitenizde yazı ekleme konusunda tekilliği sağlamak açısından bu ayar oldukça önemli bir ayardır.

Artık yeni yazı eklemeye çalıştığınızda alıştığınız ve bildiğiniz klasik editör ile karşılaşacaksınız. Bu editör tüm eklentiler ile uyumludur. Yani bildiğiniz editörünüz. Burada Wordpress eski editörü kullanma amacıyla farklı eklentiler de mevcut ancak en sağlıklı çalışan editörün bu olduğunu düşünüyoruz.

Wordpress Klasik Editöre Geçmek 3
Wordpress eski editörü kullanma

Wordpress klasik editöre geçmek konulu yazımız ile bu sorununuza ışık tuttuğumuzu düşünüyoruz. Siz de kullandığınız farklı editör eklenti seçenekleri yazı altında yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu