İpuçları

Wordpress Tema Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hepimiz hem hızlı hem de görsel olarak doyurucu temalar isteriz. Wordpress tema satın alırken dikkat edilmesi gerekenler, temanızın etraflıca analiz edilmesi ile ilgilidir. Bazı kriterlere dikkat ettiğiniz taktirde siz de en uygun temaya erişebilirsiniz.

Öncelikle tema alırken ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz, ardından alacağınız temanın detaylı analizini yapmalısınız. Gelin beraber dikkat etmeniz gerekenleri tek tek inceleyerek bilgilenelim.

Wordpress Tema Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1-Temanız Mobil Uyumlu mu?

Günümüzde web sitelerinin trafiğinin yüzde 70’i mobil platformlardan gelmektedir. Bu sebeple satın alacağınız temaların mobil uyumu ve mobil hız endeksine dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer hız endeksi iyi ise tema size uygun demektir. Mobil uyumdan kasıt tabler ve benzeri cihazlarda sitenizin her daim aynı görünmesidir. Tüm mobil platform kurallarına uygun sitelerin Google sıralamalarındaki pozisyonu aynı ölçüde yükselecektir.

2-Temanız SEO Uyumlu mu?

Aramam motorları temalarınızı robotlarına uygunluğuna göre puanlar. Eğer sitenizin teması bu yönde optimize edilmişse ziyaretçiler sitenizi daha hızlı ziyaret edebilir ve gezinebilirler. Google ve diğer arama motorları sitenizin yüklenme hızına çok dikkat etmektedirler. Yavaş siteler aynı oranda cezalandırılır. Temalarınız işlevsel olabilir ancak hızı düşükse ya da yavaş çalışıyorsa bu ziyaretçi kaybı yaşamanıza sebebiyet verebilir.

3-Temanıza Destek Verliyor mu?

Wordpress tema satın alırken dikkat edilmesi gerekenler noktalardan belkide en önemlisi teknik desteğin sağlanıp sağlanmadığı. Güvenilir olmayan sitelerden alınan temalara teknik destek konusunda da güvenilemeyeceği için teknik destek alma konusunda da sıkıntılar yaşayabilrisiniz. Ayrıca temanızın kurulumu ve küçük ayarlamaların yapılması konusunda da teknik destek gereksinimi oldukça elzemdir.

4-Temanıza Eklenti Desteği Dahil mi?

Kaliteli tema yapımcıları temalarının yanında ücretli yani premium eklentileri de satışlarına dahil ederler. Bu sayede kaliteli eklentilerin ücretli sürümlerine de sahip olabilirsiniz. Size verilen Premium eklentilerin tamamı temanız ile tam randımanlı çalışacaktır. Bu durum test edilerek keisnleşir zaten. Ona göre de temanızın paketine dahil edilir. Siz de tema alırken bu hususa oldukça dikkat etmelisiniz

Wordpress Tema Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 1
Wordpress Tema Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 1

5-Temanızın Puanı ve Yorumları Ne Derecede?

Temanızı satın alırken yorumlara ve puanlamalara oldukça dikkat etmelisiniz. Kullanıcıların ve temayı satın alanların olumlu olumsuz her türlü yorumu sizlere yol gösterici ve temanızı alırken yardımcı olacaktır.

Wordpress Temaları Nasıl Test Ederiz?

Wordpress Tema Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler aslında tüketici olarak herkesin dikkat etmesi gereken konular ile aynı olmasına rağmen çoğumuz bu konulara dikkat etmeden sadece dış güzelliğine aldanarak temalarımızı satın alıyoruz.

1-Google Page Speed Insight

Google’ın site hızı testi aracı aslında sadece sunucu bağlantısını değil, kullanılan sitenin kodlamasından tutun görsel olarak optimizesine kadar tüm konuları denetlemektedir. Buraya tıklayarak kullanabileceğiniz araç sayesinde temanızı satın almadan önce demo sayfasını taratarak gerekli puana ulaşabilirsiniz.

2-Gmetrix

Gmetrix çoğu webmaster’ın kullandığı Google PageSpeed Insight gibi performans analiz aracıdır. Buraya tıklayarak sitenizi analiz edip kodlamadan tutun tüm performans testlerine ulaşarak tema seçimi konusunda doğru kararı verebilirsiniz.

Sitelerinizin performansını artırmak için daha önce kaleme aldığımız Wordpress Inode Azaltma makalemiz ile performans konusunda bir adım öteye geçebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu