Wordpress

WordPress Siteye Kod Ekleme – Siteye HTML ve PHP Kodları Ekleme Yöntemleri

Birden fazla WordPress siteye kod ekleme yöntemi bulunuyor. Sitenize PHP ve HTML kodları ekleyerek birçok farklı düzenleme yapabilirsiniz.

Geçmişte site açmak için teknik bilgiye sahip olmak şarttı. Ancak artık CMS sistemleri sayesinde teknik bilgi olmadan site açılabiliyor. CMS dendiğinde aklınıza ilk gelen muhtemelen WordPress oluyordur. Günümüzde sitelerin çoğu WordPress ile oluşturuluyor. WordPress ile kodlama gerekmeden site açıp yönetebiliyorsunuz.

Ancak, bazı noktalarda sitenizin temasına bazı kodlar eklemeniz gerekebiliyor. Örneğin, Google Analytics aracını sitenize entegre etmek için temaya kod eklemeniz gerekiyor. İşte bu tür durumlarda ne yapacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. Bu durumda yazımızdaki adımları takip ederek mevcut WordPress temasına HTML ve PHP kodları ekleyebilirsiniz.

WordPress HTML Düzenleme Gibi İşlemlerden Önce Yedekleme Yapın

wordpresstr-wordpress-siteye-kod-ekleme-wordpress-yedekleme-yedek-alma

WordPress siteye kod ekleme için neler yapmanız gerektiğini yazımızdan öğreneceksiniz. Ancak bundan önce önemli bir konuya değinmemiz gerekiyor. Sitenize kod ekleyerek birçok farklı düzenleme yapabilirsiniz. Böylece sitenizi daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Ancak sitenize kod eklerken kesinlikle çok dikkatli olmalısınız. Kod eklerken yapacağınız bir hata, sitenizde hata oluşmasına sebep olabilir. Ayrıca sitenizin temasında bazı bozukluklar meydana gelebilir. Bu sebeple, eğer teknik bilginiz yoksa kod ekleme işlemini yaparken bilirkişilerden yardım almanız daha doğru olacaktır.

Ancak tüm bunlara rağmen bu işlemi kendiniz yapmak istiyorsanız, kod eklemeden önce sitenizi yedeklemenizi tavsiye ediyoruz. WordPress yedekleme yaparak olası hatalara karşı sitenizin bir yedeğini oluşturabilirsiniz.

Böylece, kod ekleme esnasında bir hata yapsanız bile, aldığınız yedeği geri yükleyerek sitenizi sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz. Web sitenizi nasıl yedekleyeceğinizi bilmiyorsanız, daha önce hazırladığımız WordPress Yedek Alma yazımıza göz atabilirsiniz.

WordPress Siteye Kod Ekleme Nasıl Yapılır?

wordpresstr-wordpress-siteye-kod-ekleme-tema-duzenleyici-bilesenler-html-php

İki farklı WordPress siteye kod ekleme yöntemi mevcut. Bu yöntemlerin ikisinden de sizlere bahsetmek istiyoruz. Bu sayede sitenize kod eklemek için istediğiniz yöntemi tercih edebilirsiniz.

Tema Düzenleyici ile WordPress Siteye Kod Ekleme

Tema düzenleyici aracını kullanarak WordPress sitenize kod ekleyebilirsiniz. Bu kısım genel olarak sitenizin temasını düzenlemek için oluşturulmuştur. Tema üzerinde kodlarla düzenleme yapabilmenize ve hataları gidermenize olanak tanır. Eğer hiçbir teknik bilginiz yoksa, bu kısma dokunmanız oldukça risklidir. Ancak sitenizi yedekleyerek kod ekleme adımlarına geçebilirsiniz.

  • İlk adımda WordPress yönetici paneline giriş yapın ve sol kısımdan Görünüm sekmesine tıklayın.
  • Sonrasında Tema düzenleyici seçeneğine tıklayın. Bu kısma ilk girişinizde karşınıza bir uyarı çıkabilir. Bu uyarıyı okuduktan sonra Anladım butonuna tıklayarak diğer adıma geçebilirsiniz.
  • Daha sonra açılan sayfada Tema dosyaları diye bir kısım göreceksiniz. Bu kısımda site temasının dosyaları listelenir. Düzenlemek ve kod eklemek istediğiniz dosyayı buradan seçmeniz gerekiyor. Bu dosyalardan bazılarını sizler için tanımlamak istiyoruz. Böylece, seçiminizi daha rahat yapabilirsiniz.
  • Tema dosyaları kısmındaki index.php, sitenin asıl görünümü için hazırlanmıştır. Bu kısma kod eklememeniz daha doğru olacaktır. Header.php dosyası temanın üst kısmı için hazırlanan bir dosyadır. Google Analytics vb. şeyler eklemek için bu dosya tercih edilebilir. Footer.php dosyası ise temanın alt kısmı için hazırlanmıştır. Tema dosyalarının bazıları işte bu tür anlamlara sahip.
  • Kod eklemek istediğiniz dosyaya tıkladıktan sonra, istediğiniz kodu ekleyebilir ve en alttaki Dosyayı güncelle butonuna tıklayarak kaydedebilirsiniz.

Bileşenler ile WordPress Siteye Kod Ekleme

wordpresstr-wordpress-siteye-kod-ekleme-nasil-yapilir

Bileşenler kısmında temanın önemli öğelerini bulabilirsiniz. Daha sonra istediğiniz bölüme bileşen ekleyebilir ve içerisine kodları yerleştirebilirsiniz.

  • WordPress yönetici paneline giriş yapın ve Görünüm sekmesine tıkladıktan sonra çıkan Bileşenler seçeneğine tıklayın.
  • Sonrasında, kod eklemek istediğiniz bölümü seçmeniz gerekiyor. Örneğin, bu kısımdan Footer kısmını seçerek açabilirsiniz.
  • Daha sonra, Mevcut Bileşenler kısmından Özel HTML kutucuğunu sürüklemeli ve az önce seçtiğiniz alana bırakmalısınız.
  • Seçtiğiniz alana bıraktığınız bu kutucuğa istediğiniz HTML veya PHP kodlarını ekleyebilirsiniz. Kodları dikkatli bir şekilde ekledikten sonra, kutucuğun altındaki Kaydet butonuna basarak kaydedebilirsiniz. Bileşenler kısmından siteye kod eklemek işte bu kadar basit.

Bu içeriğimizde WordPress siteye kod ekleme yöntemlerini sizlerle paylaşmaya çalıştık. Bu işlem esnasında dikkatli olmanız gerektiğini tekrar hatırlatalım. Bileşenler veya Tema düzenleyici kısmından, sitenizin temasına istediğiniz kodları ekleyebilirsiniz. Böylece web sitenize daha fazla özellik kazandırabilir ve daha verimli bir şekilde özelleştirebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu