EklentilerWordpress

Siteniz İçin En İyi 5 WordPress Yorum Eklentisi

Bir WordPress yorum eklentisi sayesinde sitenizdeki yorumları çok daha iyi şekilde yönetebilirsiniz. Birçok işlevi bulunan bu yorum eklentileri, sitenizdeki yorumları birçok açıdan düzenlemenize olanak tanıyabilirler.

Web siteleri için yorumlar oldukça önemliler. Özellikle web sitenize çok fazla yorum geliyorsa, bu konuda oldukça dikkatli olmanız gerekli. Çünkü yorumların sitenize yararı olabileceği gibi zararı da olabiliyor. Bu yüzden web sitenizdeki yorumları düzenlemeniz oldukça önemli bir konu.

İşte web sitenizdeki yorumları daha kolay düzenleyebilmek içinde bir WordPress yorum eklentisi tercih edebilirsiniz. Birçok yorum eklentisi arasından birini seçerek sitenizdeki yorumlar üzerinde daha fazla kontrole sahip olabilirsiniz. Eğer web siteniz için hangi yorum eklentisini seçeceğinizi bilmiyorsanız, yazımızdaki eklentileri inceleyebilirsiniz.

Varsayılan WordPress Yorum Özelliği

wordpresstr-wordpress-yorum-eklentisi-wordpress-yorum-ayarlar

WordPress web sitenizde bir WordPress yorum eklentisi kullanmak zorunda değilsiniz. WordPress’in sitenizde yorum kısmı oluşturmanıza olanak tanıyan varsayılan yorum özelliği bulunur. Bu özellik sayesinde sitenizdeki sayfalara yorum kısmı ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu özellik sayesinde sitenizdeki yorumları düzenlemeniz, okumanız vs. mümkündür.

Yani WordPress varsayılan yorum özelliği sayesinde de sitenizdeki yorumlar üzerinden birçok farklı şekilde kontrol sahibi olabilirsiniz. Ancak birçok sebep için WordPress web sitenizde bir yorum eklentisi kullanmak isteyebilirsiniz. Yorum eklentileri sizlere varsayılan WordPress yorum ayarları haricinde birçok farklı özellik sunabilirler.

WordPress Siteniz İçin Yorumlar Neden Önemlidir?

WordPress yorum eklentisi listemizden önce yorumların önemine biraz değinmek istiyoruz. Yorumlar, web siteniz için oldukça önemliler. Çünkü sitenizde bulunan yorum kısmı sayesinde sitenize daha fazla ziyaretçi çekebilmeniz mümkün. Ayrıca yorum kısmı sayesinde ziyaretçilerin siteniz hakkında düşüncelerini hızlı şekilde öğrenebilirsiniz. Böylece web sitenizi buna göre düzenleyebilirsiniz.

Ancak tabii ki yorumlar kontrol edilmediklerinde siteniz için faydadan çok zarar sağlayabilirler. Örneğin, web sitenizde bulunan küfürlü veya reklam dolu yorumlar, ziyaretçilerin sitenize olan güvenini etkileyebilirler.

Yani kötü yorumlar sebebiyle sitenizde ziyaretçi kaybıyla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden web sitenizdeki yorum kısımları oldukça önemlidir. Bu kısım dikkatli şekilde düzenlendiğinde sitenize birçok açıdan faydalı olabilir.

WordPress Siteniz İçin En İyi 5 WordPress Yorum Eklentisi

WordPress sitenizde kullanabileceğiniz birçok WordPress yorum eklentisi bulunuyor. Bu yüzden bu kısımda bu yorum eklentilerinden bahsetmeye çalışacağız. Sizde eğer web siteniz için bir yorum eklentisi kullanmak istiyorsanız listemize göz atabilirsiniz. Daha sonra web siteniz için bir yorum eklentisi seçerek hızlıca kullanmaya başlayabilirsiniz.

WordPress Yorum Eklentileri

Comments – wpDiscuz

wordpresstr-wordpress-yorum-eklentisi-wpdiscuz

WordPress yorum eklentisi listemize wpDiscuz eklentisiyle başlamak istiyoruz. Bu eklentide karşımıza birçok farklı özellik çıkıyor. Ancak eklentinin dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi oldukça basit ve kullanışlı bir arayüze sahip olması. Oldukça basit bir arayüze sahip olan eklenti, sosyal medya entegrasyonuna sahip olarak karşımıza çıkıyor.

Yani bu eklentinin Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarıyla tam entegre olarak çalıştığını söyleyebiliriz. Bunların yanı sıra bu eklentinin canlı bildirimler ve yorum istatistikleri gibi birçok farklı özelliğe sahip olduğunu belirtmemizde fayda var.

Jetpack Comments

wordpresstr-wordpress-yorum-eklentisi-jetpack-comments

WordPress yorum eklentisi listemizde bulunan Jetpack Comments, diğer eklentilerden oldukça farklı. Çünkü Jetpack eklentisinin içerisinde birbirinden farklı birçok özellik bulunuyor. İşte bu özelliklerden biriside Comments olarak karşımıza çıkıyor.

Bu eklenti sayesinde ziyaretçilerin Twitter ve Facebook gibi sosyal medya hesapları üzerinden sitenize yorum yapmalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu eklenti web siteniz için e-posta güncellemeleri eklemenize olanak tanır. Uzun lafın kısası birçok farklı özelliğe sahip olan bu eklentiyi tercih ederek web sitenizin yorumları üzerinde daha fazla kontrole sahip olabilirsiniz.

Lazy Load for Comments

wordpresstr-wordpress-yorum-eklentisi-lazy-load-comments-for-WordPress

Web siteniz için bir WordPress yorum eklentisi arıyorsanız, Lazy Load for Comments eklentisine de göz atabilirsiniz. Bu eklentinin varsayılan WordPress yorumlar sisteminden yola çıkılarak geliştirildiğini söyleyebiliriz.

Ayrıca bu eklentinin oldukça hafif ve hızlı bir eklenti olduğunu belirtmemizde fayda var. Otomatik çeviri özelliklerini de destekleyen bu yorum eklentisinde birbirinden farklı birçok özellik bulunuyor. Eğer web siteniz için bir yorum eklentisi arıyorsanız bu eklentiye de göz atabilirsiniz.

GraphComment

wordpresstr-wordpress-yorum-eklentisi-graphcomment

WordPress yorum eklentisi olarak tanımlayabileceğimiz GraphComment, diğer birçok yorum eklentisinden oldukça farklı. Çünkü eklentide diğer birçok yorum eklentisinden farklı bazı özellikler bulunuyor. İlk olarak bu eklentinin WordPress varsayılan yorum sistemini online sosyal tartışma grubuna dönüştürebildiğini belirtelim.

Bunun yanı sıra bu eklentinin spam saldırılarını engelleyebildiğini de belirtmemizde fayda var. Yani eklentide birbirinden farklı birçok özellik bulunuyor. Bu kısımda son olarak eklentinin bir web sitesinde açık tartışma oluşturmak için uygun olduğunu belirtmemizde fayda var.

Akismet

wordpresstr-wordpress-yorum-eklentisi-akismet-spam-yorum-engelleme

WordPress yorum eklentisi listemizde son olarak Akismet eklentisinden bahsetmek istiyoruz. Akismet eklentisinin temel amacı aslında listemizdeki diğer eklentilerden oldukça farklı. Çünkü bu eklentinin temel amacının spam yorumları engelleme olduğunu söyleyebiliriz.

Spam yorumların web siteniz için oldukça zararlı olduğunu belirtmemizde fayda var. Çünkü spam yorumlar sebebiyle web sitenizde ziyaretçi kaybı yaşayabilirsiniz. Ancak Akismet eklentisi sayesinde spam yorumları filtreleyebilirsiniz. Böylelikle web sitenizde spam yorumlarla karşılaşmazsınız.

Akismet eklentisiyle birlikte WordPress yorum eklentisi listemizin sonuna geliyoruz. Eğer sizde web siteniz için bir yorum eklentisi arıyorsanız listemizdeki eklentileri inceleyebilirsiniz.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu