Wordpressİpuçları

WordPress Spam Yorumları Engelleme Nasıl Yapılır? Spam Yorumların Zararları Nelerdir?

Birkaç farklı yöntemle WordPress spam yorumları engelleme yapılabilir. Yani birçok farklı yöntemi uygulayarak web sitenize gelen spam yorumlardan hızlıca kurtulabilirsiniz. Bir eklenti aracılığıyla veya WordPress admin paneli üzerinden web sitenize gelen spam yorumları engelleyebilirsiniz.

Spam yorumları engellemenin tabii ki web siteniz için birçok avantajı bulunur. Örneğin, bu yorumlar web sitenizin kalitesini düşürebilirler. Ancak spam yorumları engellediğinizde sitenizi özellikle ziyaretçilerinizin gözünde daha kaliteli bir hale getirebilirsiniz.

Ayrıca WordPress spam yorumları engelleme yaparak web sitenizin sıralamasının olumsuz etkilenmesinin önüne geçebilirsiniz. Yani spam yorumlar web sitenizin sıralamasını olumsuz etkileyebilir. Eğer sizde web sitenizdeki spam yorumlardan neden kurtulmanız gerektiğini ve nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız yazımıza göz atmanızda fayda var.

WordPress Spam Yorumları Engelleme Neden Önemli?

wordpresstr-wordpress-spam-yorumlari-engelleme-onemi

WordPress spam yorumları engelleme işlemi web siteniz için oldukça önemli. Çünkü spam yorumların web sitenize birçok zararı olabiliyor. Sitenize yapılan spam yorumlar belki ilk başta siteniz için bir problem oluşturmayabilir. Ancak bir süre sonra bu spam yorumların web sitenize birçok zararı olabilir. Spam yorumların web sitenize verebileceği birkaç zarar aşağıdaki şekilde oluşuyor.

Spam Yorumlar Sitenizin Sıralamasını Olumsuz Etkileyebilir

WordPress spam yorumları engelleme işlemi özellikle sitenizin sıralaması için önemli olabiliyor. Çünkü spam yorumlar web sitenizin sıralamasını olumsuz etkileyebiliyorlar. Yani spam yorumlar yüzünden arama motorlarında web sitenizin sıralaması düşebilir.

İşte bu yüzden bu yorumları engelleyerek bu problemi en baştan çözebilirsiniz. Yani uzun lafın kısası web sitenizin SEO’sunu daha iyi bir hale getirmek için spam yorumları en baştan engelleyebilirsiniz. Ayrıca bu kısımda son olarak bazı spam yorumlar yüzünden sitenizin Google’dan ban yiyebileceğini belirtmemizde fayda var.

Spam Yorumlar Sitenizin Kalitesini Düşürebilir

WordPress spam yorumları engelleme yapmanız web sitenizin kalitesi için oldukça önemli. Web sitenizde spam yorum sayısı azsa bu sizin için büyük bir problem olmayabilir. Ancak spam yorumlar arttıkça web sitenizin kalitesi olumsuz etkilenecektir. Çünkü spam yorumlar, web sitenizin görünümünü olumsuz yönde etkileyebilir.

Ayrıca spam yorumlar yüzünden web siteniz ziyaretçilerinizin gözünde güven problemi yaşayabilir. Yani ziyaretçilerin sitenize olan güveni bu yorumlar yüzünden azalabilir. Bu durumda da doğal olarak web sitenizde ziyaretçi kaybı problemiyle karşılaşabilirsiniz. İşte bu yüzden wp spam yorum engelleme işlemiyle spam yorumları engellemeniz web sitenizin kalitesi açısından oldukça önemlidir.

WordPress Spam Yorumlar Nasıl Engellenir? Adım Adım WordPress Spam Yorumları Engelleme

WordPress spam yorumları engelleme işlemi için kullanabileceğiniz birçok farklı yöntem mevcut. Bizde yazımızda bu işlemi 2 farklı yöntemle anlatmaya çalışacağız. Bu yöntemlerden birisini uygulayarak sitenizdeki spam yorumlardan kurtulabilirsiniz.

İlk olarak Akismet Spam Protection eklentisini kullanarak spam yorumları nasıl engelleyeceğinizi sizlere anlatmak istiyoruz. Şimdi burada lafı daha fazla uzatmayalım ve spam yorumları engellemenin nasıl yapıldığını birlikte öğrenelim.

Akismet Spam Protection ile WordPress Spam Yorumları Engelleme

wordpresstr-wordpress-spam-yorumlari-engelleme

  • WordPress spam yorumları engelleme için ilk olarak Akismet Spam Protection eklentisini kurmanız gerekiyor. Akismet Spam Protection eklentisini kurduktan sonra etkinleştirmelisiniz.
  • Akismet Spam Protection eklentisini etkinleştirdikten sonra karşınıza bir ekran gelecektir. Açılan ekranda ‘Akismet hesabınızı kurun’ seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
  • Ardından açılan web sitesinden isteğinize göre ücretli bir plan seçebilirsiniz. Ancak ücretsiz planı seçmek istiyorsanız en baştaki ‘Personal’ planının altındaki ‘Get Personal’ butonuna tıklamalısınız.
  • Sonrasında karşınıza gelen sayfanın sağ tarafındaki ücret çubuğunu en sola çekerek ‘$0 / YEAR’ yapmanız gerekiyor. Bunun için “$36 / YEAR” yazısına tıklayarak yazıyı sola doğru sürükleyebilirsiniz. Bu işlemi uyguladığınızda sizden herhangi bir ödeme bilgisi istenmeyecektir.
  • Ücret çubuğunu en sola çektikten sonra sol taraftaki alanları doğru şekilde doldurarak alttaki ‘CONTINUE WITH PERSONAL SUBSCRIPTION’ butonuna tıklamalısınız. Burada WordPress spam yorumları engelleme eklentisini kullanacağınız web site adresini doğru şekilde yazmanız çok önemli.
  • Bu butona tıkladıktan sonra girdiğiniz e-mail adresinize bir kod yollanacaktır. Bu kodu karşınıza gelen ekrandaki kutucuğa girmeniz gerekiyor. Kodu girip ‘Continue’ butonuna tıkladıktan sonra API anahtarınız girdiğiniz e-mail adresinize gönderilecektir.
  • Ardından WordPress admin panelinizin sol kısmından ‘Ayarlar’ sekmesine tıklayarak açılan seçeneklerden ‘Akismet Anti-Spam’ seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
  • Açılan ekranda ‘API anahtarını elle gir’ yazısına tıklayarak karşınıza gelen kutucuğa e-mail adresinize yollanan API anahtarını girmelisiniz.
  • Sonrasında ‘API anahtarı ile bağlan’ butonuna tıklayarak eklentiyi aktifleştirebilirsiniz.
  • Daha sonra açılan ekranın “API Anahtarı” kısmında az önce aldığınız API anahtarının eklentinize tanımlandığını görebilirsiniz.
  • Ardından bu ekrandan eklentinin ayarlarını istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Son olarak ‘Değişiklikleri kaydet’ butonuna tıkladığınızda WordPress spam yorumları engelleme işleminiz tamamlanacaktır.

Eklentisiz WordPress Spam Yorumları Engelleme

wordpresstr-wordpress-spam-yorumlari-engelleme-eklentisiz

Eklenti kullanmadan WordPress spam yorumları engelleme yapabiliyorsunuz. Ancak bu işlemde spam yorumlarda kullanılan bazı kelimeleri kara listeye eklemeniz gerekiyor. Yani buradan istediğiniz kelimeleri kara listeye alarak, bu kelimeleri içeren tüm yorumları engelleyebiliyorsunuz. Ancak bu yöntemde kelimeleri siz belirlediğiniz için diğer yöntem kadar net bir sonuç alamayabilirsiniz.

  • Bu işlem için ilk olarak WordPress admin panelinize girerek sol taraftaki ‘Ayarlar’ sekmesine tıklayın.
  • Daha sonra çıkan seçeneklerden ‘Tartışma’ seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
  • Ardından WordPress spam yorumları engelleme işlemi için açılan ekranda aşağıya inerek “İzin verilmeyen yorum anahtarları” kısmını bulmalısınız. Sonrasında bu kısmın yanındaki kutucuğa spam yorumlarda sıkça gördüğünüz kelimeleri girebilirsiniz. Çünkü sitenize yapılan yorumlarda buraya girdiğiniz kelimelerden birisi varsa o yorum direkt olarak spam olarak algılanıp çöpe atılacaktır.
  • Eğer yorumların çöpe gitmeden önce onaydan geçmesini istiyorsanız bu kısmın bir üstünde yer alan “Yorum denetimi” kısmını kullanabilirsiniz. Çünkü “Yorum denetimi” kısmına girdiğiniz kelimeleri içeren yorumlar direkt çöpe atılmazlar. Çöpe atılmadan önce sizin onayınıza sunulurlar. Yani bazı yorumların yanlışlıkla çöpe gitmesini istemiyorsanız bu kısmı kullanabilirsiniz.
  • Tüm bu adımlardan sonra en alttaki ‘Değişiklikleri Kaydet’ butonuna tıklayarak WordPress spam yorumları engelleme işlemini tamamlayabilirsiniz.
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu