Wordpress

WordPress Web Sitesine Google’da Öne Çıkan Snippet Ekleme

Öne çıkan snippet’ler, Google araması için vurgulanan sonuçlardır. Kullanıcıların, düz bir arama sonucunucdeğilde öne çıkan bir snippet’i tıklamasının ihtimali daha yüksektir.

Bu yazıda, herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan WordPress’e Google’da öne çıkan snippet ekleme konusundan bahsedeceğiz.

WordPress'e Google'da Öne Çıkan Snippet Ekleme

Google Öne Çıkan Snippet’ler Nelerdir?

Google’da öne çıkan snippet’ler, birinci konumun üzerinde sayfanın en üstünde gösterilen vurgulanmış sonuçlardır, bu nedenle 0 konumu olarak da bilinirler.

Öne çıkan snippet’te Google, Yanıt kutusunda bir arama sonucu görüntüleyebilir veya web sitenizdeki mikro verileri kullanarak bu sonucu vurgulayabilir.

Örneğin, Google, web sitenizin kullanıcının sorusuna yeterince cevap vereceğini düşünüyorsa, açıklama olarak görüntülenen ilgili metinle birlikte en üstte görünecektir.

Benzer şekilde Google, web sitelerinden önemli bilgileri almak ve bunları arama sonuçlarında en üstte görüntülemek için Schema.org meta verilerini de kullanır. Örneğin, yerel bir işletme arıyorsanız, ilgili işletme bilgileri en üstte olacaktır.

Öne çıkan snippet’ler, çevrimiçi mağazanız için ürün sayfalarını iyileştirebilir, tariflerinizi daha iyi sergileyebilir, emlak listelerinizi vurgulayabilir ve daha fazlasını yapabilir.

Öne çıkan snippet’lerin gelişmiş arama görüntüsü, organik tıklama oranınızı iyileştirir ve web sitenize daha fazla ücretsiz trafik getirir.

Bu nedenle, tüm akıllı işletme sahipleri web sitelerini optimize eder, böylece Google aramada öne çıkan snippet’ler olarak görünme şansları artar.

All in One SEO ile Google Öne Çıkan Snippet’i Alma

Google, farklı türde öne çıkan snippet’leri görüntülemek için Schema.org meta verilerini ve bunların bilgi grafiği API’sini kullanır.

Şema işaretlemesi, arama motorlarına web siteniz ve tek tek sayfalar hakkında daha fazla bilgi vermek için içeriğinizin HTML kodunda kullanabileceğiniz özel bir kelime hazinesidir.

WordPress sitesi kullanmaya yeni başlayan kişiler fazla kodlama içerdiği için zorlanabilirler.

Ancak WordPress için All in One SEO gibi eklentiler sayesinde artık durum bu şekilde değildir.

2 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılan, piyasadaki en iyi WordPress SEO eklentisidir. Daha yüksek arama motoru sıralamaları için web sitenizi kolayca optimize etmenize yardımcı olur.

AIOSEO, Google Bilgi Grafiği için bilgi sağlamanıza yardımcı olan Schema.org desteğini otomatik olarak ekler. Tam WooCommerce SEO desteğine, yerel SEO’ya, resimlere, haberlere, video optimizasyonuna ve daha fazlasına sahiptir.

Öncelikle, WordPress için All in One SEO eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekiyor.

Etkinleştirmenin ardından kurulum sihirbazını çalıştırmanız istenecektir. Web siteniz için en iyi SEO ayarlarını hızlı bir şekilde seçmenin en kolay yoludur.

Şimdi, kurulum sihirbazını izlediyseniz, web sitenizin öne çıkan snippet’lerde görünmesi için temel ayarlar zaten ayarlanmıştır.

WordPress’te Bilgi Grafiği Bilgilerini Ayarlama

Öncelikle, All in One SEO »Arama Görünümü sayfasını ziyaret etmeniz ve Bilgi Grafiği bölümüne ilerlemeniz gerekiyor.

Buradan arama motorlarına web sitenizin kimi temsil ettiğini söyleyebilirsiniz (yani bir kuruluş veya bir kişi). Daha sonra işletmenizin telefon numarasını , logosunu ve iletişim türü bilgilerini verebilirsiniz.

Ayarlarınızı kaydetmek için Değişiklikleri Kaydet butonuna tıklamayı unutmayın.

Bilgi Grafiği bilgileri, arama motorları tarafından bilgi panellerini görüntülemek için kullanılır.

Öne Çıkan Snippet’lere Yerel İşletme Bilgilerini Ekleme

İnternetteki tüm aramaların %40’ından fazlasının yerel bir amacı vardır. Bu aramaların çoğu, kullanıcılar yol tarifi ve yanlarında satın alınacak şeyler ararken kullanılır.

Birçok işletme ve kuruluşun, müşterilerin ziyaret edebileceği perakende satış yerleri ve ofisleri vardır.

Bu bilgileri All in One SEO kullanarak ekleyebilir ve arama motorlarının otomatik olarak öne çıkan snippet’lerde görüntülemesini sağlayabilirsiniz.

Öncelikle All in One SEO » Yerel SEO sayfasına gidin ve Yerel SEO özelliğini etkinleştirin.

Etkinleştirmenin ardından, kuruluşunuzun veya işletmenizin birden fazla konumu olup olmadığını seçebilirsiniz. Bunu yaparsanız, devam edip bu konumları eklemeye başlayabilirsiniz, aksi takdirde işletme bilgilerinizi eklemek için aşağı kaydırabilirsiniz.

Bundan sonra çalışma saatlerinizi eklemek için Açılış Saatleri sekmesine geçin.

Son olarak, Google My Business web sitesini kullanarak işletmenizi bağlamanız ve doğrulamanız gerekiyor. Bu, işletmenizin Google arama sonuçlarındaki görünümü üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlar ve öne çıkan snippet’lerde daha sık görünme şansınızı artırır.

Arama listenizi daha gelişmiş bir özellikli snippet’e dönüştürmenin bir başka yolu da Breadcrumb navigasyonunu kullanmaktır.

Breadcrumb navigasyonu, kullanıcılara ana sayfaya göre bir web sitesinde nerede olduklarını söyler. Daha sonra bir bağlantı izi olarak görüntülenir ve arama sonuçlarında da görünür.

Ayrıca, kırıntı gezinme izini web sitenizde de görüntüleyebilirsiniz. Bu, kullanıcıların yukarı ve aşağı gitmesine, kategorilere göz atmasına ve daha fazla ürün ve içerik keşfetmesine olanak tanır.

Arama motorları için, All in One SEO, web sitenizin HTML koduna gerekli işaretlemeyi otomatik olarak ekler. Ancak, sitenizde de içerik haritalarını görüntülemek istiyorsanız, All in One SEO »Genel Ayarlar sayfasına gidebilir ve Breadcrumbs sekmesine geçebilirsiniz.

Buradan, Breadcrumb’ları etkinleştirmeniz ve ardından bağlantıları görüntülemek için mevcut yöntemlerden birini kullanmanız gerekiyor.

Google Arama için Cevap Kutusunda Görün

Bir anahtar kelime için 1. sırada olmaktan daha iyi ne olabilir?

Cevap kutuları, en üstte görünen arama sonuçlarıdır ve Google, bunların kullanıcının arama amacına cevap verdiğini düşünür.

Cevap kutularının ortalama tıklama oranı %32’dir. Özellikle satın alma amaçlı anahtar kelimeler için Cevap kutuları satışların olmasını sağlar ve dönüşümleri artırabilir.

Cevap kutularında görünmenin tek yolu, içeriğinizin kalitesini artırmaktır. Kapsamlı olduğundan ve kullanıcıların sorularını farklı açılardan yanıtladığından emin olun.

Bu yazımızın, WordPress sitenizle öne çıkan snippet’leri almanıza yardımcı olduğunu umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz WooCommerce Mağazası Facebook’a Nasıl Eklenir yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu