Wordpress

WordPress’te Fotoğraflar Sütun ve Satırlarda Nasıl Görüntülenir ?

WordPress, varsayılan olarak görüntüleri birbirinin üstüne dikey bir sütun olacak şekilde ekler. Aynı zamanda, bloğunuzun bir gönderisine birden çok fotoğraf ekliyorsanız, bu durum pek temiz görünmez ve kullanıcılarınızın çok fazla kaydırması gerekecektir. Bu yazımızda, WordPress’te fotoğraflar sütun ve satırlarda nasıl görüntülenir konusundan bahsedeceğiz.

WordPress'te Fotoğraflar Sütun ve Satırlarda Nasıl Görüntülenir ?

Sütun ve Satırlarda WordPress Fotoğraflarına Neden İhtiyacınız Var?

Varsayılan olarak, bir WordPress gönderisine çok sayıda görüntü eklediğinizde, bunlar yan yana ya da üst üste görünmektedir.

Bu şekilde gönderiniz hem iyi görünmeyecektir hem de kullanıcılar görüntüleri görmek için sayfayı çok fazla kaydırmaları gerekecektir.

Fotoğrafları ızgara tabanlı bir düzen kullanarak satırlar ve sütunlar halinde görüntüleyerek bu sorunu kolay bir şekilde çözebilirsiniz. Bu şekilde resimler kompakt bir düzende görünecek ve web sitenizdeki kullanıcı deneyiminin iyileşmesini sağlayacaktır.

Bunu söyledikten sonra, şimdi WordPress fotoğraflarının sütunlar ve satırlar halinde nasıl görüntüleneceğine bir göz atabiliriz.

1. Fotoğrafları Eklentisiz Sütun ve Satırlarda Görüntüleyin

Bu yöntem sayesinde web sitenize herhangi bir yeni eklentinin yüklenmesine gerek kalmaz. Çok fazla fotoğrafı çok sık eklemiyorsanız eğer bu yöntem sizin için yeterli olacaktır.

İlk olarak, fotoğraflarınızı görüntülemek istediğiniz yeni bir gönderi oluşturmanız ya da mevcut bir gönderiyi düzenlemeniz gerekiyor. Gönderi düzenleme ekranında yer alan WordPress medya yükleyici açılır penceresini başlatmak için ‘Medya Ekle’ butonuna tıklayın.

Daha sonra, satırlar ve sütunlar halinde görünmesini istediğiniz bütün fotoğrafları yüklemeniz gerekiyor. Yükleme işleminden sonra, fotoğraflarınızı medya kitaplığında göreceksiniz.

Yeni yüklediğiniz fotoğraflar zaten seçilmiş olacaktır. Daha önce yüklemiş olduğunuz herhangi bir fotoğrafı eklemek istiyorsanız eğer bunları medya kitaplığında tıklayarak da seçebilirsiniz.

Ardından, sol sütunda yer alan ‘Galeri Oluştur’ bağlantısını tıklayıp ‘Yeni bir galeri oluştur’ butonuna tıklamanız gerekiyor.

Açılır pencere şimdi galeri ayarları seçeneklerini gösterecek şekilde değişecektir.

Sütun sayısını, her bir görüntünün nereye yerleşeceğini, görüntülerin hangi boyutta gösterileceğini ve görüntüleme sırasını rastgele seçmeni mümkündür.

Daha sonra galeri ekle butonuna tıklamanız gerekiyor şimdi WordPress galeriyi blog yazınıza ekleyecektir.

Sütun sayısını ya da diğer ayarları değiştirmek istiyorsanız eğer o zaman yalnızca yazı düzenleyicideki fotoğraflara tıklamanız gerekiyor.

WordPress galerinizin ayarlarınızı düzenlemek için kalem simgesine tıklamanız gerekiyor.

Hepsi bu kadar, gönderinizi yazmaya devam edebilir ya da yaptığınız değişiklikleri kaydedebilirsiniz. Fotoğraflarınızı satırlar ve sütunlar halinde görmek istiyorsanız eğer gönderiyi hemen önizleyebilirsiniz.

Bir çok yeni başlayan kullanıcını işine yarayan bir yöntemdir. Ayrıca, bir fotoğrafçılık bloğuna sahipseniz ya da web sitenizde sık sık fotoğraf paylaşıyorsanız, bu yöntemin bazı önemli özellikler bulunmamaktadır.

Örnek verecek olursak eğer fotoğrafların görünümü WordPress temanıza bağlıdır yani belirli bir düzen ve stil ile sınırlandırılmış olursunuz.

Daha profesyonel ve güzel bir kullanıcı deneyimi sağlamanız için aşağıda bahsedeceğimiz eklenti yöntemini deneyebilirsiniz.

2. Eklenti Kullanarak Fotoğrafları Sütun ve Satırlarda Görüntüle

Yapmanız gereken ilk şey, Envira Gallery eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek olacaktır.

Envira Gallery, premium WordPress eklentilerinden bir tanesidir. Tek bir site lisansı için fiyatlandırma 19$ ‘dan başlamaktadır.

Etkinleştirme işlemini yaptıktan sonra,  lisans anahtarınızı girmek için  Ayarlar » Envira Gallery sayfasını ziyaret etmeniz gerekiyor. Bu anahtarı Envira Gallery web sitesindeki hesabınızdan alabilirsiniz.

Şimdi dikkat çekici ve güzel resim galerileri oluşturmaya hazırsınız.

İlk galerinizi oluşturmak için Envira Galerisi »Yeni Sayfa Ekle kısmına gidin.

Bilgisayarınızdan görüntü seçip yükleyebilir ya da WordPress medya kitaplığında yer alan görüntülerden seçim yapabilirsiniz.

Fotoğraflarınızı yükledikten sonra, aşağıda yer alan galeri ayarları kutusunda görünecektir.

Şimdi, fotoğraflarınızın nasıl görüntülenmesini istiyorsanız o şekilde özelleştirmek için yapılandırma sekmesine tıklamanız gerekiyor.

‘Galeri Sütun Sayısı’ altında, fotoğraflarınız için sütun sayısını seçebilirsiniz.

Ayrıca, görüntülemek istediğiniz küçük görsellerin tam boyutunu ve sütunlarda yer alan görüntüler arasında ne kadar boşluk olmasını istiyorsanız ona göre belirleyebilirsiniz.

Şimdi, fotoğraf galerinizi WordPress sitenize eklenmek için yayınla butonuna tıklayabilirsiniz.

Şimdi ise bir gönderiyi düzenlemeniz ya da yeni bir tane daha oluşturmanız gerekiyor. Yazı düzenleyicinin üstünde ‘Galeri Ekle’ butonu göreceksiniz.

Üzerine tıkladığınız zaman, yeni oluşturmuş olduğunuz galeriyi seçmeniz ve ekle butonuna tıklamanız gereken bir açılır pencere gelecektir.

Eklenti şimdi galeri kısa kodunu yazı düzenleyicisine ekleyecektir.

Fotoğraflarınızın mobil uyumlu olacak şekilde güzel bir fotoğraf galerisinde sütunlar ve satırlar halinde görmeniz için gönderinizi kaydedip önizleyebilirsiniz.

Artık kullanıcılarınız bir fotoğrafın küçük haline tıkladığı zaman, güzel bir açılır pencerede açılacaktır. Ayrıca sayfadan ayrılmaya gerek kalmadan da resimlere göz atabilecekler.

Bu yazımızın,  WordPress fotoğrafları sütun ve satırlarda nasıl görüntülenir konusunu öğrenmeniz için yardımcı olacağını umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz WordPress Kategori ve Alt Kategori Ekleme yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu