Eklentiler

En İyi 5 WordPress E-Ticaret Eklentisi

Web siteniz için doğru olan e-ticaret eklentisini seçmek, işletmeniz için oldukça önemlidir. Çünkü daha iyi bir platform, işletmenizin büyümesi için daha fazla fırsat demektir. Birçok kullanıcı, mağazalarını açmak için e-ticaret platformunu seçerken doğru araştırma yapmadıklarından dolayı para kaybederler.

Bu yazımızda, en iyi 5 WordPress e-ticaret eklentisi konusundan bahsedeceğiz. Ayrıca, eklentilerin artılarını ve eksilerini de açıklayacağız.

En İyi 5 WordPress E-Ticaret Eklentisi

WordPress e-Ticaret Eklentisinde Nelere Bakılmalı ?

Çok sayıda WordPress e-ticaret eklentisi vardır. Fakat çoğu kullanım durumunuz için size uygun özelliklere sahip değildir.

Örneğin, bazı e-Ticaret eklentileri, e-Kitaplar, fotoğraflar, müzik vb. Gibi dijital ürünlerin satışı için oluşturulmuştur. Bazıları ise, nakliye gerektiren fiziksel ürünlerin satışı için daha uygun olmaktadır.

Bir drop-shipping işi yürütmek istiyorsanız eğer drop-shipping için daha başarılı destek sağlayan bir e-Ticaret çözümüne ihtiyacınız vardır.

Temel olarak, ne satacağınızı ve çevrimiçi mağazanızı verimli bir şekilde çalıştırmak için ne tür özelliklere ihtiyacınız olduğuna karar vermeniz gerekiyor.

Bir e-ticaret platformu belirlerken aramanız gereken en önemli faktörlerden bazıları aşağıdaki gibidir.

  • Ödeme çözümleri – E ticaret eklentiniz, tercih ettiğiniz ödeme ağ geçitleri için varsayılan olarak veya bir uzantı aracılığıyla desteğe sahip olmalıdır.
  • Tasarım ve özelleştirme – Mağazanızın tasarımı, müşterinizin işletmenizle ilk etkileşimidir. Eklentinin çok sayıda şablon ve kolay özelleştirme seçeneğinin olduğunda dikkat edin.
  • Uygulamalar ve entegrasyonlar – E-posta pazarlama hizmetleri, CRM yazılımı, muhasebe yazılımı vb.gibi üçüncü taraf uygulamalar için mevcut entegrasyonlara göz atın. Daha verimli e-ticaret iş yönetmek ve büyümek için bu araçları gerekir.
  • Destek seçenekleri – Destek seçeneklerinin mevcut olduğundan emin olun. İyi bir destek uzun vadede size fazla para kazandırabilir.

Şimdi en iyi WordPress e-ticaret eklentilerine bir göz atalım.

1. WooCommerce

WooCommerce

WooCommerce, WordPress’in en popüler e-ticaret eklentisidir. Ayrıca dünyanın en popüler e-ticaret platformudur. WooCommerce, Automattic tarafından 2015 yılında satın alınmıştır. WooCommerce için birçok eklenti ve tema bulunmaktadır.

WooCommerce Kullanmanın Avantajları

WooCommerce’i WordPress e-Ticaret eklentiniz olarak tercih etmenin bazı avantajlar şunlardır:

Uzantılar ve Temalar – WooCommerce için, e-Ticaret sitenize yeni özellikler eklemenizi kolaylaştıracak çok sayıda uzantı ve tema bulunmaktadır.

 Dijital ve Fiziksel Ürünleri Destekler – WooCommerce ile fiziksel ve dijital indirmeler (e-kitaplar, müzik, yazılım ve daha fazlası gibi) satabilirsiniz.

Satış Ortağı veya Harici Ürünler Sat – WooCommerce’i kullanarak sitenize bağlı kuruluş ya da harici ürünler ekleyebilirsiniz. Bağlı kuruluş pazarlamacıları ürün siteleri oluşturarak kullanıcılara daha iyi bir deneyim sağlayabilir.

Ödeme ve Nakliye Seçenekleri – WooCommerce, popüler ödeme ağı çeşitlerini destekler ve uzantılar ile farklı ödeme seçeneği de ekleyebilirsiniz. Ayrıca nakliye ve vergileri de hesaplamanız mümkündür.

WooCommerce Kullanmanın Dezavantajları

Çok Fazla Seçenek – WooCommerce’in kullanımı çok basittir, fakat ayarlar sayfasında yer alan seçeneklerin sayısının fazla olması yeni bir kullanıcıyı zorlayabilir.

Eklentileri Bulma – WooCommerce için çok sayıda eklenti vardır, bazen bir kullanıcı ihtiyacı olan özellikler için doğru eklentiyi bulamayabilir.

Tema Desteği – WooCommerce herhangi bir WordPress temasıyla çalışır, fakat kurulumu her zaman o kadar kolay olmamaktadır ya da tüm temalar ile iyi görünmeyebilir. Özelliklerden tam olarak yararlanmak için bir WooCommerce hazır temasına ihtiyacınız var.

Ölçeklenebilirlik – Mağazanız büyüdükçe, WooCommerce mağazanızı ölçeklendirmek için farklı bir barındırma sağlayıcısına geçmeniz gerekecektir.

WooCommerce, her türde e-ticaret web sitesi için son derece iyi bir seçimdir. Geniş bir geliştirici ve kullanıcı topluluğuna, çok sayıda eklentiye ve temaya, çok dilli web siteleri için harika desteğe ve ücretli ve ücretsiz destek seçeneklerine sahiptir.

2. BigCommerce

BigCommerce, WordPress ile problemsiz entegrasyon sağlayan e-ticaret platformudur. Bu eklenti, içeriğinizi yönetmek ve web sitenizi çalıştırmanız için WordPress kullanırken ölçeklenebilen e-ticaret platformu kullanmanıza olanak sağlar.

WordPress’e ürünlerinizi yerleştirmeyi kolaylaştıran, WordPress için güçlü bir entegrasyon eklentisine sahiptir. Oturum açma, alışveriş sepeti, hesap ve diğer önemli sayfaları sizin için otomatik olarak oluşturmaktadır.

BigCommerce’i WordPress e-ticaret platformunuz olarak kullanmanın bazı avantaj ve dezavantajları aşağıdaki gibidir.

BigCommerce Kullanmanın Avantajları

  • Yüksek ölçeklenebilirlik – Kurumsal düzeyde güvenlik, yüksek performans ve kolay ölçeklenebilirlik ile ihtiyaç duyacağınız tüm özelliklere sahiptir.
  • Daha Az Bakım – E-ticaret motorunuzu diğer içeriklerin dışında bırakmak, WordPress sitenizi çalıştırmayı kolaylaştırır.
  • Birden Fazla Kanalda Satış – Sadece web sitenizde değil, Facebook, Instagram ve Amazon gibi diğer kanallardan da satış yapabilirsiniz.
  • İşlem ücreti yok – Bazı e-ticaret platformlarının aksine, her işlem için sizden ücret talep etmez. Çok sayıda ödeme ağ geçidi arasından seçim yapabilir ve sadece ödeme hizmeti sağlayıcısına ödeme yapabilirsiniz.

BigCommerce Kullanmanın Dezavantajları

  • Sınırlı Entegrasyonlar – BigCommerce, bütün üçüncü taraf uygulamaları ve araçlarıyla entegre olmaktadır. Fakat, uygulama mağazanız büyümeye devam ediyorsa daha az popüler olan bazı uygulamalar için bir entegrasyon bulamayabilirsiniz.
  • Yıllık Satış Eşiği – Her plan için yıllık satış eşiği bulunmaktadır. Bu eşiğe ulaşırsanız eğer bir sonraki plana yükselebilirsiniz. Bu nedenle işletmeniz büyüdükçe maliyetleri artırabilir.

3. MemberPress

MemberPress, abonelik tabanlı dijital ürünler ve hizmetler satmanızı sağlayan bir eklentidir. Çok sayıda entegrasyon seçeneğine sahip en iyi WordPress üyelik eklentilerinden bir tanesidir. Ayrıca WooCommerce ile de entegre olabilir.

MemberPress’ in avantajlarına ve dezavantajlarına bir göz atalım.

MemberPress Kullanmanın Avantajları

Abonelik Tabanlı Ürünler Sat – abonelik tabanlı ürünleri, üyelik planlarını, görüntüleme içeriği başına ödeme ve daha fazlasını kolay bir şekilde satmanıza olanak tanır.

Güçlü Erişim Kuralları – Güçlü erişim kontrolü, kullanıcılar için erişim düzeylerini ve içerik kısıtlamalarını tanımlamanızı sağlar. Sadece izinlere sahip kullanıcılar kısıtlanmış içeriğe erişebilir.

Yerleşik Kurs Oluşturucu – MemberPress, kullanıcılarınıza çevrimiçi öğrenme platformu sunarak kurslar oluşturmanıza ve satmanıza olanak sağlayan  kurs oluşturucu ile birlikte gelmektedir.

İçerik Damlaması – MemberPress, zaman içinde ücretli içerik yayınlamanıza olanak tanır.

Güçlü Uzantılar – WooCommerce mağazanız ile ya da LearnDash LMS ile entegre edebilirsiniz. MemberPress’i üçüncü taraf hizmetlere bağlamak için çok sayıda uzantısı vardır.

MemberPress Kullanmanın Dezavantajları

Sınırlı Ödeme Seçenekleri – MemberPress sadece PayPal, Stripe ve Authorize.net’i desteklemektedir.

Yıllık Fiyatlandırma – Fiyatlandırma planları sadece yıllık dönemlerde mevcuttur.

MemberPress, abonelik tabanlı ürünler satmak, kurslar satmak veya üyelik web sitesi oluşturmak için mükemmel bir e-ticaret eklentisidir . Yeni başlayan kullanıcılar için uygundur ve e-ticaret web sitenizi istediğiniz yöne çekmenizi sağlayan eklentilerle kolay bir şekilde genişletilebilir.

Bu yazımızın siteniz için en iyi WordPress e-ticaret eklentilerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz WordPress’te Fotoğraflar Sütun ve Satırlarda Nasıl Görüntülenir yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu