EklentilerWordpress

Mobil Uyumlu Web Sitesi için En İyi 3 WordPress Eklentisi

Mobil uyumlu web sitesi için bazı WordPress eklentilerinden yardım alabilirsiniz. Yazımızdaki eklentilerden birisini tercih ederek sitenizi daha mobil uyumlu bir hale getirebilirsiniz.

Ticari veya kişisel olarak bir web sitesi açmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla. WordPress sayesinde bir web sitesi oluşturmak oldukça kolay bir hale geldi. Ayrıca WordPress, sitenizi oluşturduktan sonra kolayca düzenlemenize de imkân tanıyor.

Örneğin, bir WordPress teması seçerek sitenizde temaya göre düzenleme yapabiliyorsunuz. Ancak web sitesi açtıktan sonra dikkat etmeniz gereken bazı kriterler bulunuyor. Bu kriterlerden birisiyse tabii ki mobil uyumluluk.

Çünkü günümüzde, mobil cihazlardan internette gezinen kişi sayısı çok fazla. Bu sebeple sitenizin mobil cihazlardaki görünümünü ve kullanımını en iyi şekilde düzenlemeniz şart. Yani aslında, sitenizi mobil cihaz kullanıcıları için bir mobil web sitesi gibi düzenlemeniz gerekiyor.

Mobil Uyumlu Web Sitesi Nedir ?

wordpresstr-mobil-uyumlu-web-sitesi-nedir-wordpress-mobil-uyumlu-yapma

İlk olarak mobil uyumlu web sitesi nedir? Sorusunu sizler için cevaplamak istiyoruz. Mobil uyumlu site, aslında bir web sitenin mobil cihazlara göre düzenlenmiş hali olarak tanımlanabilir. Bilgisayardan internete girenlerin sayısı elbette çok fazla. Ancak mobil ziyaretçileri de asla unutmamak gerekiyor. Bu sebeple mobil uyumlu site konusunu sizler için biraz daha detaylı ele almak istiyoruz.

Mobil Web Sitesi Nedir ?

Günümüzde mobil cihaz kullanımı her geçen gün artıyor. Yani aslında mobil cihazlardan internette gezinenlerin sayısı da sık sık artmaya devam ediyor. İşte mobil uyumlu sitede tam olarak burada karşımıza çıkıyor. Mobil uyumlu site demek, sitenin mobil cihazlara göre düzenlenmesi anlamına geliyor.

Çünkü bir web sitesinin bilgisayarlardaki ve mobil cihazlardaki görünümü farklı olabiliyor. Örneğin, bilgisayarda çok şık ve kullanışlı görünen bir site, mobil uyumlu olmadığı için mobil cihazlarda oldukça kötü gözükebiliyor.

Ancak, bir web sitesi mobil uyumlu bir hale getirildiğinde, mobil cihazlarda çok daha düzenli ve kullanışlı gözüküyor. Yani web sitenizi mobil uyumlu bir hale getirdiğinizde, mobil ziyaretçileriniz dahil tüm ziyaretçileriniz sitenizde rahatça gezinebiliyorlar.

Siteniz Neden Mobil Uyumlu Olmalıdır?

Mobil uyumlu web sitesi neden önemli diye düşünüyor olabilirsiniz. Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit. İlk olarak mobil cihaz kullanıcı sayısının her geçen gün arttığını belirtmemizde fayda var. Yani aslında bilgisayarlar, internette gezinmek için tek seçenek değiller. Hatta günümüzde, mobil cihazlardan internette gezinenlerin sayısının, bilgisayar kullanıcılarından fazla bile olduğunu söyleyebiliriz.

Çünkü mobil cihazlar, bilgisayarlara göre çok daha pratik ve kullanışlılar. İşte bu yüzden web sitenizin kesinlikle mobil uyumlu olması şart. Siteniz mobil uyumlu olmadığında, mobil cihazlarda kötü ve kullanışsız bir görünüme sahip olabilir. Mobil cihaz kullanıcıları, bu kötü ve düzensiz görünümden dolayı sitenizde gezinmekten vazgeçebilirler.

Bu da tabii ki sitenizin ziyaretçi sayısında düşüşe neden olabilir. Bu sebeple sitenizi kesinlikle mobil uyumlu bir hale getirmelisiniz. Böylece siteniz, hem bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda çok daha şık ve kullanışlı bir görünüme sahip olabilir.

Mobil Uyumluluk için En İyi WordPress Eklentileri

WordPress mobil uyumlu yapma işleminin nasıl yapılacağını bilmek istiyor olabilirsiniz. Sitenizi mobil uyumlu bir hale getirmenin önemi büyük. Bu işlem için aslında çok fazla uğraşmanıza gerek yok. Çünkü web sitenizi mobil uyumlu bir hale getirmek için bazı WordPress eklentilerinden faydalanabiliyorsunuz. Yani bir WordPress siteniz varsa, HTML siteyi mobil uyumlu hale getirme gibi şeyler düşünmenize bile gerek yok. Yazımızdaki eklentilerden birisini seçerek, sitenizi mobil uyumlu bir hale getirebilirsiniz.

Ücretli ve Ücretsiz Mobil Uyumlu Web Sitesi Eklentileri

WPtouch

wordpresstr-mobil-uyumlu-web-sitesi-wordpress-eklentileri-wptouch

Mobil uyumlu web sitesi için WPtouch eklentisini tercih edebilirsiniz. Bu eklenti, sitenizin temasını mobil ziyaretçiler için otomatik olarak düzenleyebiliyor. Oldukça kullanışlı olan eklentinin fazlasıyla popüler olduğunu söyleyebiliriz.

WPtouch ücretsiz olarak kullanılabiliyor ancak eklentide ekstra özelliklere erişebilmek için WPtouch Pro sürümünün satın alınması gerekiyor. Kısacası, sitenizi kolayca mobil uyumlu bir hale getirmek istiyorsanız, WPtouch sizin için doğru seçenek olabilir.

Any Mobile Theme Switcher

wordpresstr-mobil-uyumlu-web-sitesi-wordpress-eklentileri-any-mobile-theme-switcher

Listemize Any Mobile Theme Switcher ile devam etmek istiyoruz. Bu eklentinin de oldukça popüler olduğunu belirtmemizde fayda var. Oldukça kullanışlı olan bu eklenti, her mobil tarayıcı için farklı bir tema seçmenize olanak tanıyor.

Any Mobile Theme Switcher, sitenize bağlanan ziyaretçinin hangi mobil tarayıcıyı kullandığını algılayabiliyor ve ona göre sitenizi düzenleyebiliyor. Yani mobil uyumlu web sitesi için bu eklentinin kesinlikle güzel bir tercih olabileceğini söyleyebiliriz.

WP Mobile Menu

wordpresstr-mobil-uyumlu-web-sitesi-wordpress-eklentileri-wp-mobile-menu

Listemizde son olarak WP Mobile Menu eklentisine yer vermek istiyoruz. Bu eklenti, aslında diğer eklentilerden biraz daha farklı olarak tanımlanabilir. WP Mobile Menu, sitenizin menüsünü mobil cihazlara göre optimize etmenize olanak tanıyan bir eklenti.

Bu eklenti sayesinde, mobil ziyaretçiler sitenizde daha düzenli ve daha kullanışlı bir menüyle karşılaşabilirler. Uzun lafın kısası, WP Mobile Menu sayesinde sitenizin menüsünü daha mobil duyarlı bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca bu eklenti sayesinde sitenizin menülerinde birçok farklı özelleştirme de yapabilirsiniz.

Mobil uyumlu web sitesi için tercih edebileceğiniz bazı WordPress eklentileri yukarıdaki şekilde oluşuyor. Sizlere bahsettiğimiz eklentilerden birisini tercih ederek sitenizi mobil duyarlı bir hale getirebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu