Wordpress

WordPress Güncelleme Kapatma Nasıl Yapılır? WordPress Tema ve Eklentilerinin Güncellemesi Nasıl Kapatılır?

WordPress güncelleme kapatma işlemi dosyaların bulunduğu ana dizinden gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle WordPress’in güncellenmesini istemiyorsanız sürpriz güncellemelerle karşılaşmaktan kurtulabiliyorsunuz. Platform fark etmeksizin güncellemeler birçok farklı açıdan büyük bir öneme sahipler.

Çünkü güncellemeler genel olarak hataları gidermek için veya kullanıcılara yeni bir özellik sunmak için yayınlanırlar. Örneğin, mobil uygulamalara yayınlanan güncellemelerle birlikte uygulamalar yeni özelliklerle karşımıza çıkabilirler. İşte WordPress içinde aynı benzer durum geçerli. Birçok yerde olduğu gibi WordPress platformunda da karşımıza zaman zaman güncellemeler çıkabiliyor.

Ayrıca WordPress’in yanı sıra bazı WordPress temaları ve eklentileri de zaman zaman otomatik olarak güncellenebiliyorlar. Elbette bu güncellemeleri otomatik olarak almak birçok kullanıcı için oldukça faydalı bir durum. Ancak birçok kullanıcı bazı sebeplerden dolayı WordPress güncelleme kapatma işlemini uygulayarak otomatik güncellemeleri kapatmak isteyebiliyorlar.

Güncelleme Ne İşe Yarar? Neden Önemlidir?

wordpresstr-wordpress-guncelleme-devre-disi-birakma

WordPress güncelleme kapatma işleminden önce güncelleme işleminin öneminden biraz bahsetmek istiyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi güncellemeler hangi platformda olursa olsun genel olarak kullanıcılara birçok avantaj sağlarlar. Çünkü güncellemelerin amacı genel olarak hataları gidermek ve kullanıcılara yeni özellikler sunmaktır.

Ayrıca güncellemeler platform fark etmeksizin birçok yerde karşımıza çıkabilirler. Örneğin, bilgisayarınızda kullandığınız programlar, mobil cihazınızdaki uygulamalar ve kullandığınız işletim sistemi belli aralıklarla güncellenebilir. Bu güncellemeler sayesinde genel olarak kullanıcıların deneyiminin iyileştirilmesi amaçlanır.

Yani platform ve uygulama fark etmeksizin güncellemelerin amacı genel olarak kullanıcıların deneyimini iyileştirmektir. Örneğin, bir uygulamada bazı problemler ortaya çıktığında yayınlanan yeni güncellemeyle bu problemler giderilebilir. İşte bu yüzden WordPress güncelleme konusu da oldukça önemli bir konudur.

Çünkü kullanıcılar bu güncellemeler sayesinde daha iyi bir WordPress deneyimi yaşayabilirler. Ancak tabii ki bazı noktalarda bu güncellemelerin devre dışı bırakılması gerekebilir. Eğer güncellemelerin hangi durumlarda devre dışı bırakılması gerektiğini merak ediyorsanız, bu konuya da sizler için basitçe değinmeye çalışacağız.

WordPress Güncelleme Neden Kapatılmalıdır?

wordpresstr-wordpress-guncelleme-kapatma

WordPress güncelleme konusu daha önce de belirttiğimiz gibi oldukça önemli bir konu. Bu yüzden WordPress güncellemeleri genel olarak birçok kişi tarafından otomatik olarak alınıyor. Ancak bazı sebeplerden dolayı otomatik güncellemenin kapatılması gerekebiliyor.

Çünkü yapılan bazı güncellemeler web sitenizi olumsuz olarak etkileyebiliyorlar. Burada ilk olarak WordPress otomatik güncelleme devre dışı bırakma işleminin yaptığınız manuel değişiklikler için oldukça önemli olduğunu belirtelim. Örneğin, WordPress web sitenizin dosyalarında bazı manuel düzenlemeler yaptığınızı varsayalım. İşte WordPress otomatik olarak güncellendiğinde bu değişiklikler kaybolabilir.

Bu yüzden WordPress güncelleme kapatma işlemini uygulayarak otomatik güncellemeleri kapatmanız gerekebilir.  Ayrıca WordPress temalarında yaptığınız manuel değişikliklerin bozulmaması için temaların otomatik güncellenmesini de kapatmak isteyebilirsiniz. Yani kısacası WordPress dosyalarında veya temasında yaptığınız manuel değişikliklerin kaybolmaması için otomatik güncellemeleri kapatmanız gerekebilir.

Tüm bunların yanı sıra güncellenen bazı WordPress eklentilerinin web sitenizde bazı sorunlara yol açabileceğini belirtelim. İşte bu yüzden eklentilerin otomatik güncellenmesini de devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz.

Eğer otomatik güncellemeyi nasıl kapatacağınızı bilmiyorsanız endişelenmenize gerek yok. Çünkü WordPress güncelleme kapatma işlemi web sitenizin kök dizininden hızlıca gerçekleştirilebiliyor. Web sitenizin kök dizininden WordPress’in, WordPress temalarının ve WordPress eklentilerinin otomatik güncellemelerini kapatabiliyorsunuz. Yazımızın devamını inceleyerek bu işlemlerin nasıl yapıldıklarını öğrenebilirsiniz.

WordPress Güncelleme Kapatma Eklentisiz Nasıl Yapılır?

WordPress güncelleme kapatma işlemi eklentisiz şekilde gerçekleştirilebiliyor. İlk olarak bu işlemin eklentisiz nasıl yapıldığını sizlere anlatmaya çalışacağız. Daha sonrada eklentilerin ve temaların otomatik güncellemelerini nasıl kapatacağınızı sizlere anlatmaya çalışacağız. Şimdi bu kısımda lafı daha fazla uzatmayalım ve eklentisiz WordPress güncellemelerinin nasıl kapatıldığını birlikte öğrenelim.

WordPress Güncelleme Devre Dışı Bırakma Eklentisiz

  • WordPress güncelleme kapatma için ilk olarak WordPress web sitenizin kök dizinine girin.
  • Daha sonra kök dizinden “wp-config.php” dosyasını bulmanız gerekiyor.
  • Sonrasında bu dosyayı açın ve en alt satırına aşağıdaki kodu aynı şekilde yapıştırın. Kodu yapıştırdıktan sonra son olarak dosyayı kaydettiğinizde WordPress otomatik olarak güncellenmeyecektir.

define( ‘WP_AUTO_UPDATE_CORE’, false );

WordPress Tema Güncellemeleri Nasıl Kapatılır?

WordPress güncelleme kapatma işlemini temalar içinde uygulayabiliyorsunuz. Yani bu işlemi uygulayarak temaların otomatik güncelleme almasını engelleyebiliyorsunuz. WordPress temalarının otomatik güncellenmesini nasıl kapatacağınızı merak ediyorsanız yazımızın bu kısmını inceleyebilirsiniz. Burada lafı fazla uzatmadan temaların otomatik güncellenmesini nasıl kapatacağınızı sizlere anlatmak istiyoruz.

WordPress Temalarının Güncellemesini Devre Dışı Bırakma 2022

  • WordPress güncelleme kapatma için ilk olarak sitenizin kök dizinine girmeniz gerekiyor.
  • Daha sonra yine aynı şekilde “wp-config.php” dosyasını bularak açmalısınız.
  • Ardından aşağıdaki kodu olduğu gibi bu dosyanın alt satırına yapıştırarak dosyayı kaydedebilirsiniz. Bu adımdan sonra WordPress temalarınızın otomatik güncelleme özelliği devre dışı bırakılmış olacaktır.

add_filter( ‘auto_update_theme’, ‘__return_false’ );

WordPress Eklenti Güncellemeleri Nasıl Kapatılır?

Yazımızda son olarak WordPress güncelleme kapatma işlemini eklentiler için nasıl yapacağınızı anlatmak istiyoruz. Yani WordPress eklentilerinin otomatik güncelleme özelliğini kapatmak istiyorsanız, yazımızın bu kısmındaki adımları uygulayabilirsiniz. Bu adımları uyguladıktan sonra WordPress eklentileri otomatik olarak güncellenmeyecektir.

WordPress Eklenti Güncelleme Kapatma 2022

  • WordPress güncelleme devre dışı bırakma işlemini eklentiler için uygulamak için ilk olarak web sitenizin kök dizinine girin.
  • Ardından bu kısımda “wp-config.php” dosyasını bulun ve açın.
  • Daha sonra bu dosyanın en alt satırına aşağıdaki kodu yapıştırın. Son olarak bu dosyayı kaydederek WordPress eklentilerinin otomatik güncellenmesini devre dışı bırakabilirsiniz.

add_filter( ‘auto_update_plugin’, ‘__return_false’ );

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu